שלום!!!

שלום!!!../images/Emo24.gif

מממממ....תופעה שאצלי כבר כמה שנים... אני תלמידה בת 17...סובלת מליקויי למידה קלים כן יכולה לבוא ללוח ולהשתתף בע"פ בכיתה אבל ...לא יכולה לקרוא מטקסט! כנ"ל גם לגבי הקראת סיפור לאחי הקטן מתחילה לקרוא נחנקת באמצע (קצת קושי בנשימה ולא יוצא לי קול) וזה יכול להוביל אצלי אפילו לבכי (יש לי קצת בעיה עם הבכי הזה שצץ אצלי דיי הרבה) סוג של חרדה?

Sonata Of Tears

New member
לא, ואני מבינה אותך

ויש לה פתרון שלא דורש הרבה מעמץ , אלה רק כבלה עצמית תראי ,אני דיסגרפית ,אני איני כותבת על נייר, לבצפר אני הולכת עם מחשב נייד ובו כותבת , מאז החיים שלי השתנו ,אצלך זה קריאה, יש כל כך הרבה פתרונות, תראי, בבצפר אני מאמינה שעוזרים לך , אבל נגיד הדברים הקטנים כמו אחיך , את צריכה לכבל את זה שאת לא יכולה, את יכולה להיות רקדנית מעולה, את יכולה להיות זמרת הכי טובה בעולם ,את יכולה להיות גאונה במטמתיקה, אבל את וקריאה, לא הולכים ביחד - לא סוף העולם! אל תתביישי להגיד לאנשים אני לא יכולה , תגידי ,חופשי, תזרקי את זה לאוויר וזה יעזור לך ,ככה אנשים יכבלו את זה בדרך הכי טובה, לא תתקלי בבעיות , הקטע של הקריאה, זה גורם לך להלחץ ביגלל שאת עומדת במבחן, אז את יכולה לנסות לבד ,להתאמן, לקרוא כל פעם ל-ב-ד טקסטים קצרים קצרים , לנסות לאט לאט גם עם יהיה לך הכי קשה בעולם ,את תרגישי יותר נוח עם זה ובהצלחה, ותזכרי ,את מסוגלת להתגבר על הפחדים האלו אם רק תרצי

התגובות שלכן מרגשות אותי

הדרך להתגבר על החרדות והפחדים השונים שמגבילים אותנו מורכבת מדברים קטנים ומעשיים שעוזרים להתגבר , כפי שהציעה נועם - כמו לשבת על יד הדלת באולם הקולנוע, ומאמוץ גישה שעוזרת להמשיך קדימה, כפי שמציעה סונטה- קבלה עצמית, לקחת צעד אחר צעד , לדעת שאפשר להתגבר.

הו! תודה על התגובות

אני אסביר לכם קצת על עצמי... פחד במה\קהל אין לי....רקדתי כמה שנים טובות על במות והיה לי הכי כיף שבעולם קריאה בקול..פשוט...הקול שלי לא יוצא מתביישת בזה אני לא, גם לא בדיסלקציה... כשמורה מבקש ממני לקרוא אני מייד מסרבת אבל...יצאתי למשלחת לפולין, ובטקסים שעשינו לא השתתפתח, והיה לי ממש חבל על זה! רק בטקס האחרון קראתי טקסט של 4 שורות-זה היה קשה! ועכשיו אנחנו מכינים את הטקס של יום השואה (הקבוצה של המשלחת) ושוב חבל לי על זה שאני לא משתתפת...אני מקווה להשתלב בריקוד לפחות

למעלה