שלום

אורora

New member
שלום../images/Emo39.gif

שאלה אם אפשר. אני מתעוונת לרכוש בית בישוב בשרון והיום התברר לי שבבית הסמוך גר חובב רדיו ומותקנת אנטנה בביתו. האם יש בכך נזק? מתי כן ומתי לא? האם יש מחקרים מבוססים בנושא? אשמח לכל תשובה וכל הפניה אפשרית. המון תודה.

עוז מ

New member
שלום רב

חובבות הרדיו קיימת למעלה מ 100 שנה ומעולם לא שמעתי על בעיות בריאותיות הנגרמות כתוצאה משידורים אלו. עדות אישית קרוב משפחתי היה חובב רדיו נלהב למעלה מ 70 שנה ונפטר בשיבה טובה מעל גיל 90. לצערנו הרב חברות הסלולר והאנטנות שהן מציבות גורמות לפאניקה רבתי. כמה עובדות: בניגוד לחברות הסלולר, חובבי הרדיו משדרים בתדרים שאינם יכולים להשפיע על בריאותנו. והכי חשוב חובב רדיו לא משדר 24 שעות ביממה, אנטנות הסלולר כן משדרות 24 שעות ביממה. אני חובב רדיו והיו תקופות והיו שנים בהן שידרתי שעות רבות - אני חי, אין לי גידולים מוחיים כתוצאה מקרינה. וכל מי שיגיד לך שמגורים בסביבה של חובב רדיו היא מסוכנת הוא פשוט בור ועם הארץ בלשון המעטה. עוז

אורora

New member
תודה על תשובתך

כמובן שהעבודה שיש חובבי רדיו שחיים שנים אורכות אינה אומרת דבר. ישנם גם מעשנים שחיים עד גיל 100, ועדיין עישון גורם למחלות סרטן ולב. האם אתה יכול להפנות אותי למחקרים שמראים שחובבי רדיו משדרים בתדרים שאינם מזיקים?

עוז מ

New member
לא מכיר מחקרים כאלה ולא מאמין שנעשו

מחקרים שכאלו. בדרך כלל מחקרים של נזקי קרינה נעשים על גופים אשר משדרים בהספקים גבוהים ובתדרים מסוכנים, לא נראה לי שישנו גוף מחקרי כלשהוא יבזבז את תקציב המחקר שלו על שידורים של חובבים. אבל אולי נעשה מחקר, אני לא מכיר כזה. הצעה ידידותית - תבררי מי הוא החובב תנסי ליצור עימו קשר ולברר, אולי הוא כמעט ולא פעיל ואולי הוא משדר רק פעם בחצי שנה או פעם בשנה ואז במקרה שכזה ממש אין שום סכנה בריאותית וגם יכול להיות שתכירי את התחביב ותרצי להיות חובבת רדיו בעצמך.

mot264

New member
עוז, התחלת את תשובתך טוב

אכן, ההגדה של הקרינה שמסרת נכונה אך בכתוב ניסחת את הסוף לא כל כך טוב. כתבת שאין סכנה ואני כתבתי שיש כזו מההיבת השכנות על כן, תשתדל לנסח את התשובה לעיקר השאלה של השואל. הוא לא שאל על הקרינה אלא על "השכנות". לעניות דעתי גם מסוכן לרכוש בית בשכנות של ראש הממשלה בגלל שביתו מיועד להתקפת טרור ויכולה להיות גם טעות בפגיעה בו וחס יפגע בך הפצצה. בנושא הקרינה שכתבת אכן אמת בדבר בשלמות ! אין אדם או גוף יבצע סקר על שידורים שקצבם קטנים ביממה. חבל על הכסף. מבחינתי כדאי לבצע סקר של מחלות האנשים אשר נושמים את גזי הפליטה של המכוניות בערים. זה יהיה יותר כלכלי ותוצאותיו ציבוריות. מוט 164

עוז מ

New member
דווקא אוזי לא היה קרוב משפחה שלי

מי שכן היה הוא מרקוס כהן - W6QGL ז"ל שהיה אחד החובבים הפעילים באזור לוס אנג'לס במשך עשרות שנים.

mot264

New member
הסכנה מאד תלויה../images/Emo73.gif

הסכנה משכנות חובב רדיו היא של כמות האורחים שבאים לביתו במועדי תחרויות עולמיות ותופסים לך את החניה הפרטית. לא מכיר סכנה אחרת מוט 264

mot264

New member
סליחה על תשובותי בלשון זכר

יצא לי לקרוא בפורום שלך שבת שלום

zukik

New member
תשובתי

נתחיל בחלק הלא "מדעי" גם לדעתי אין חשש מקניית הביית ומסכנה לבריאות עקב הקרינה כפי שנכתב קודם ולגבי מחקרים אני לא יודע מה רמת הידע שלך אבל הנה קישור שמדבר על השפעת הקרינה על גוף האדם (לאו דווקא רק קרינת חובבי רדיו) http://www.ronen.ampr.org/rf-health.html המחקרים עיי גופים אמינים ביותר כולל את ארגון הבריאות העולמי אבל מאוד מסובכים לקריאה .... שורה תחתונה אם את מתעצלת לקרוא אין הוכחה על גרימת נזק מקרינה (בעוצמות המוגדרות כבטוחות)

למעלה