שלום../images/Emo39.gif
שמי נדיה ואני אמא לשלשה ילדים (בנתיים), הילדה השנייה שלי סובלת מכל מני בעיות התפתחות. אמנם לא קשות מאוד. היא עכשיו בת 4 וחצי, השנה היא הייתי מטופלת גם אצל קלינאית תקשורת וגם אצל מרפאה בעיסוק. ההתקדמות השפתית שלה, אף על פי שהיא באמת התקדמה, לא הייתה מספיקה והיא חייבת להמשיך עם הטיפול בכל התחומים- תקשורת, שפה, דיבור. חוץ מהבעיה הזאת, יש לנו עוד כמה בעיות בריאות קלות יחסית ובעיה של הרטבה (יום ולילה). אין בסביבתי מישהו שהתנסה באמהות לילדה כזו ולכן צצות לי שאלות/קושיות/פחדים שאיש לא יכול ממש לענות לי עליהם או אפילו להזדהות איתם. בתי היא ילדה שמחה ונוחה ומשתפת פעולה וחברותית, בלי בעיות התנהגות (טפו טפו בלי עין הרע...). היא אמנם קצת תינוקית אבל זה נראה די חמוד כי היא קטנה, רזה ונראית מאוד מתוק (אני אובייקטיבית
). איננו יודעים על בעיה שכלית כלשהי אצלה, אם כי בעיות ההתפתחות שלה היו (ונשארו) די גדולות ויכולות לנבוע גם מזה. היא מאוד לא אלימה ולא יודעת להתנגד לאלימות של ילדים כלפיה. אני די מוטרדת מהבעיה החברתית שלה. כלומר, היא משחקת יפה עם הילדים בגן אבל כשיש להם ברירה הם מעדיפים חברים שמדברים ברמה שלהם. שניים שמעדיפים אותה הם בעצמם ילדים עם המון בעיות, מין "ברית האנדרדוג", והם גם מתוסכלים, כוחניים וגם אלימים וזה לא נראה לי חברה טובה בשבילה... בשנה הבאה היא תהיה בגן חדש שרוב הילדים שם גדולים ממנה בגיל, וגם מפותחים יותר (השנה היא הייתה בין הבוגרים בגן שלה) כמובן...כבר ראיתי ילדות שיהיו איתה בגן אומרים לה "תינוקת" וכל מני דברים כאלה. היא מאוד נפגעת ובאה הביתה בוכה. יש משהו שאני יכולה לעשות חוץ מלשוחח עם הגננת, או שפשוט היא תצטרך ללמוד להתמודד עם זה ולענות להם? טוב, זה היה בשביל ההתחלה, יש לי עוד הרבה כאלה
תודה מראש!
שמי נדיה ואני אמא לשלשה ילדים (בנתיים), הילדה השנייה שלי סובלת מכל מני בעיות התפתחות. אמנם לא קשות מאוד. היא עכשיו בת 4 וחצי, השנה היא הייתי מטופלת גם אצל קלינאית תקשורת וגם אצל מרפאה בעיסוק. ההתקדמות השפתית שלה, אף על פי שהיא באמת התקדמה, לא הייתה מספיקה והיא חייבת להמשיך עם הטיפול בכל התחומים- תקשורת, שפה, דיבור. חוץ מהבעיה הזאת, יש לנו עוד כמה בעיות בריאות קלות יחסית ובעיה של הרטבה (יום ולילה). אין בסביבתי מישהו שהתנסה באמהות לילדה כזו ולכן צצות לי שאלות/קושיות/פחדים שאיש לא יכול ממש לענות לי עליהם או אפילו להזדהות איתם. בתי היא ילדה שמחה ונוחה ומשתפת פעולה וחברותית, בלי בעיות התנהגות (טפו טפו בלי עין הרע...). היא אמנם קצת תינוקית אבל זה נראה די חמוד כי היא קטנה, רזה ונראית מאוד מתוק (אני אובייקטיבית