שלום (
)

BlackLabeL

New member
שלום (../images/Emo53.gif)

(אני ממש לא בטוח שזה המקום המתאים לשאול, ואם לא אז אשמח אם תפנו אותי למקום המתאים.) לפני 4 שעות בערך נפלתי די חזק על הקרסול (מה שלצערי קורה בתדירות די גבוהה- כל כמה חודשים). חבר שלי אמר לי שכדאי לשים קרח על הקרסול ל10 דקות ואחר כך לשים את הרגל 10 דקות במים חמים, תוך כדי תנועות- עד לאן שכואב, ולחזור על הפעולה כמה שיותר. עשיתי את זה שעתיים ואחר כך שמתי תחבושת אלסטית. עכשיו קצת פחות כואב לי אבל אני עדיין לא יכול לדרוך על הרגל בצורה מלאה. השאלה שלי היא מה כדאי לעשות עכשיו? יש סיכוי שעד מחר אני אוכל ללכת? (יש לי מחר טיול שנתי
) ואם מה שעשיתי עד עכשיו זה השיטה המומלצת או שיש דרכים אחרות? (לפעם הבאה..) אודה לכם מאוד אם תוכלו להגיב לי עוד היום, תודה.

השיטה טובה

כדאי ללכת לבדיקת אורטופד בכל מקרה ולדרוש הפניה לפיזיותרפיה. יש טיפול מאוד יעיל למניעת נקעים חוזרים. חבל שתסבול וחבל שיגרם לקרסול נזק מצטבר. טיול מהנה.

BlackLabeL

New member
../images/Emo51.gif

(היו לי בעיות עם האינטרנט ולא יכלתי להגיב עד עכשיו...) הלכתי היום לאורטופד, עשיתי צילום והוא אמר שאין שבר אבל הרצועה כנראה נפגעה קשה. הוא ניסה להסביר לי איך בודקים עד כמה הרצועה נפגעה ולא ממש הבנתי את ההסבר שלו. הבנתי שמזיזים משהו ואז בודקים את הסטייה בחזרה... אפשר אולי לקבל הסבר על הבדיקה הזאת?

אני לא ממש

הבנתי מהתיאור. הרצועה מונעת תנועה מוגזמת של המפרק בכיוון מסויים. אם היא קרועה ניתן להפיק את התנועה המוגזמת הזאת. אבל החשיבות של הרצועה היא במשוב התחושתי שהיא מעבירה על מצב המפרק. המשוב הזה חסר עכשיו ולכן יש נקעים חוזרים. אפשר לשפר את זה. מבנים אחרים בקרסול ובמפרקים אחרים יכולים לפצות על האובדן התחושתי. עושים את זה בתרגילים מסויימים. צריך ללכת לפיזיו.

BlackLabeL

New member
אני אנסה להסביר יותר טוב

אם למשל יש חשש לשבר אז עושים צילום רנטגן ובודקים אם העצם שבורה ועד כמה. אבל אם יש חשש שהרצועה פגועה אז אי אפשר לבדוק את המצב שלה בצילום... אז איך בודקים אם היא קרועה או בכלל מה הנזק? ובקשר לתרגילים למניעת נקעים חוזרים- תוכלי להסביר לי מה עושים? (יש לי פיזיוטרפיה ביום ראשון, אני סתם רוצה לדעת עכשיו) ועוד שאלה אם אפשר- אם הרצועה נקרעת לגמרי אז אפשר לחבר אותה בניתוח או שזה כבר ישאר ככה לתמיד?

תשובות

אפשר לדעת אם הרצועה קרועה בבדיקה שתיארתי קודם. ע"פ מידת התנועה . בנקעים קלים אפשר לדעת לפי מנגנון הפציעה ובדיקה קלינית בסיסית. יש ניתוחים. לדעתי התוצאות שלהם לא מספיק משכנעות. לכן הצדקה לניתוח זה רק הגבלה קשה בתיפקוד ואחרי שמנסים שיקום כמה פעמים. דוגמא לתרגילים אפשר לראות בקישורים שצירפתי. לא להתחיל ללא אישור פיזיותרפיסט שבדק אותך !!! יש שיקולים מורכבים בהתאמת תרגילים. אפשר להשיג יציבות טובה גם בספורט. רק צריך להשקיע בתרגילים ולהמשיך מספר פעמים בשבוע גם כשהכל בסדר. כמו צחצוח שיניים צריך לטפל כדי למנוע נזק.

למעלה