שלום
אשמח ליעוץ

JoviGirl

New member
שלום ../images/Emo7.gif אשמח ליעוץ

איני יכולה יותר לעמוד בזה. נשברתי. אני בת 14, בת לאבא אלכוהוליסט בן 52. אלכוהוליסט ברמה של שותה כל יום-כל הזמן-ובסתר. איני יודעת יותר מה לעשות. אני ואימי ניסינו לדבר איתו, לשכנע אותו להפסיק עם זה, 'לאיים' עליו שאם הוא לא מפסיק לשתות 'נגרור' אותו לגמילה, אבל בזמן שהוא שיכור, הוא לא קולט כלום!! והבעיה, שהוא כ-ל הזמן שיכור!! אשמח לייעוץ! אני כל כך רוצה שהוא יפסיק עם זה, ויחזור לאורח חיים נורמלי ובריא. בבקשה עזרו לנו!

shanhen

New member
בת של אבא

שלום לך, ליבי איתך, על מה שמעסיק אותך בגיל 14 ועם מה שאת צריכה להתמודד. אבל אני גם חש הערכה רבה כלפיך על הדאגה ועל הרצון לשנות. המצב שאת מתארת הוא אכן קשה, בעיקר כשמדובר על אדם קרוב אליך כמו אביך. את מתארת שהוא שותה כל הזמן כל היום ובסתר(?!), איך זה מסתדר? האם הוא עובד? האם יש לו משפחה גרעינית שרלוונטית שיכולה להשפיע עליו (הורים, אחים וכד')? אחת מהתופעות השכיחות של התמכרות זו ההכחשה. לפעמים ההכחשה היא בסיסית וראשונית, בו האדם טוען שאין לו בכלל בעייה, לפעמים זו הכחשה משנית, בו אדם מודה שיש בעייה אך טוען שהוא יכול להתמודד לבד, ואם ירצה להגמל, יעשה זאת. מה נכון יותר ליחס לאביך? את מציינת שאת אומרת לו שיפסיק אבל הוא כל הזמן שיכור. זה לא מדוייק, גם שיכור מתעורר בבוקר או מתישהו, ויש זמן מפוקחות שניתן לדבר איתו. הצעה אחרת היא לכתוב לו. אולי במקום לדבר תכתבי לו מכתב, הוא יקרא את המכתב ואוי הדברים יגיעו אליו דרך המילים. שאלתי אם יש דמויות נוספות בעלות השפעה, כי חשוב שלא את תהיי זו שתקחי אחריות על מצבו של אביך. לך יש עדיין זכות להיות ה"ילדה" שלו ולא המטפלת שלו. תהיי שותפה אבל תתני לאחרים לפעול. אני מציע לך ולאימך לפנות למסגרת טיפולית ולהתייעץ. כל המסגרות המטפלות בנפגעי אלכוהול מטפלות לא רק במכורים אלא גם באלו שחיים לצידם. לפי הכרטיס שלך את מאזור חיפה, האמנם? אם כן תתקשרי למרכז חיפה שנמצא באזור הצ'קפוסט 04-4824030. אם את מאזור אחר תתקשרי למשרד הראשי ברמת גן 03-6733228. אפשר לפנות לייעוץ גם אם האדם השתיין לא רוצה להגיע. בשיחה אישית קל יותר לפתוח דברים, לברר ולקבל הצעות ותמיכה מתאימה. בהצלחה, נחום

JoviGirl

New member
תודה רבה רבה לך!!

אני אמנם לא מחיפה, אלא מירושלים. לפי הדברים שכתבת, הבנתי שאבי באמת מכחיש את הבעיה שהוא נמצא בה. לאחרונה, אין לו עבודה... והבנתי שאחד הגומרים שמשפיעים על הרצון לשתות זה שיעמום.. הוא לא יוצא בכלל, רק כשהוא צריך לקנות את ה'דלק' שלו. בימי שבת ובבקרים באמת עיניו יותר פקוחות, והוא נראה כמו בנאדם נורמלי, דומה יותר לעצמו, ובזמן הזה באמת ניסיתי לדבר איתו מהלב, דיברתי אליו כשעיני מלאות בדמעות וכולנו מנסים להשפיע עליו לטובה, אך זה לא עוזר. היו פעמים שהוא נשבע להיגמל ורצה לנסות להפסיק, אך איך קשר בין האמירות למעשים. אני מאוד מקווה שהגעתי למקום הנכון, שסופסוף אמצא עזרה מועילה. עוד בעיה היא שאינו רוצה להגיע למרכזי גמילה וכאלה, ישנם דרכים אחרות ומועילות לפיתרון הבעיה? ושוב, תודה רבה רבה רבה רבה!!

JoviGirl

New member
* התווכנתי לכך ששותה בסתר..

בכך שהוא מכחיש שהוא שותה, ומחביא את בקבוק הוודקה הארור הזה בארון, ובמקומות שאלוהים יודע איך חשב עליהם. כשאני חוזרת מביה"ס הביתה, אני רואה אותו במצב רע.. "שתית שוב?" הוא מכחיש... אך המבט הזה בעיניים.. וההתנהגות.. הוא פשוט כמו בן אדם אחר לגמרי, שותה בסתר בזמן שאף אחד לא רואה.

shanhen

New member
גם בירושלים

לשאלה שלך על מרכזי טיפול שאינם מרכזי גמילה. קודם כל, לעתים אנשים חוששים מלפנות למרכזי טיפול שכן אינם יודעים מה קורה שם ומדמיינים את הגרוע מכל. אני מציע שאת ואמך תגיעו ותוכלו "לדווח" לאביך שהשד אינו נורא כל כך. אפשרות אחרת, להצטרף לקבוצות לעזרה עצמית. קבוצות של מכורים העוזרים לעצמם. את כתובותיהם ומספרי הטלפון ניתן למצוא באתר של AA ישראל: www.aa-israel.org. פרטים נוספים תוכלי לקבל במרכז ירושלים 02-5617118. נחום

פישי 111

New member
היי

העצה לכתוב היא טובה לך הוא יבין אותה ברגע הקצר שהוא לא יהיה שיכור.

פישי 111

New member
היי

העצה לכתוב היא טובה לך הוא יבין אותה ברגע הקצר שהוא לא יהיה שיכור.

למעלה