שלום

WallFlower

New member
שלום../images/Emo70.gif

הרגע חזרתי נלהבת ממקום שמוכרים בו מרכיבים לסושי והשאלה שלי היא - שכחתי לקנות חומץ אורז...זה חשוב מאוד? אפשר להשתמש במשהו אחר? אם לא אפשר להשיג את זה בכל סופרמרקט?
 

kaya11

New member
חומץ אורז יש היום

כבר כמעט בכל סופרמרקט. אם קנית בין החומרים לסושי גם אבקה לטיבול האורז לסושי זה יכול להיות מצויין. אני לא אוהבת להשתמש בחומץ רגיל בעיקר כי הוא חמוץ מידי... בחומץ אורז יש עדינות שאין בחומצים אחרים. בכל מקרה בישביל לטבל את האורז לסושי את צריכה להכין תערובת של סוכר מלח וחומץ. אולי ביחסים נכונים גם חומץ רגיל יוכל להתאים (עם הרבה פחות חומץ...) עם חומץ אורז זה 7 יח' חומץ, 5 יח' סוכר ו1 יח' מלח (יחידה זה אומר כל יחדה שאת מישתמשת לפי הכמות שאת רוצה להכין כפות כוסות או דליים)
 

WallFlower

New member
עכשיו כשאני חושבת על זה...

עם חומץ רגיל להוסיף יותר סוכר נכון? וגם מלח?
... סליחה על ההטרדה...צעדים ראשונים במטבח הסושי...
 

kaya11

New member
חומץ רגיל...

הוא הרבה יותר חמוץ אולי אפשר לדלל אותו אבל אין לו את הטעם של חומץ אורז... אני אף פעם לא ניסיתי להתפשר על החומץ...
 

עדי26

New member
חומץ אורז הוא הרבה יותר עדין ומתקתק

מחומצים אחרים. הוא (ורק הוא) משמש להכנת אורז לסושי, אבל הוא לא מוגבל רק לזה- הוא נפלא בויניגרטים, ב"פתיחת" תבלינים ובבישול (בכבישת ירקות לא הייתי משתמשת בו כי זה מאוד מייקר).
 

kaya11

New member
בג'ינג'ר כבוש

אני לא משתמשת באף חומץ אחר... האמת אין לי בבית חומץ רגיל אלא חומץ אורז וחומץ בלסמי... שכחתי איך ניראה חומץ רגיל כבר...
 

terroir

New member
בעייה

אם באוכל גורמה עסקינן, אז חומרי גלם איכותיים וטובים הם למרבה הצער גם יקרים בדרך כלל. הגישה שלי אומרת לא להתפשר על חומרי גלם טובים ולא לבחור תחליפים במקומם. את האילוץ הכספי אני מעדיף לפתור בצורה של המעטה בכמות הפעמים שאני מכין מאכל שהרכיבים שלו יקרים מדי, אבל לא בהורדת הרמה של המאכל עצמו. ואם מדובר על סושי, אז למרות שאני לא מומחה גדול, לדעתי אין תחליף לחומץ אורז, לדבר האמיתי.
 

kaya11

New member
בכלל בבישול יפני

כשאומרים חומץ הכוונה היא לחומץ אורז בלבד... כל דבר אחר יהיה תחליף וכמו "מחמאה" במקום חמאה או כל תחליף אחר שיכול להיות סביר ולעשות אפקט דומה זה לא יהיה הדבר האמיתי
 
למעלה