שלום
שאלה בנושא האוקיינוסים

SuperShiro

New member
שלום../images/Emo9.gif שאלה בנושא האוקיינוסים

אני יודעת שזו שאלה די כללית ושקשה לענות עליה בקצרה אז אני אשמח אם תוכלו להפנות אותי לאתרים המדברים על הנושא. נתבקשתי למצוא חומר בנושא כיצד נוצרו האוקיינוסים, קשה לומר שמצאתי. אני אשמח אם תוכלו לעזור לי ולהפנות אותי לאתרים בנושא, תודה והמשך יום טוב
 
היווצרות האוקיינוסים

עוד לא תשובה, אבל רק כדי שלא תרגישי שלא מתיחסים אצלנו יפה. אשתדל מאוד להתפנות מאוחר יותר לענות בהרחבה. בכל מקרה, נסי שוב לעשות חיפוש מתקדם בגוגל על המושג אוקיינוס או היווצרות אוקיינוס,ונסי גם בקישורי הפורום. עידכונים בהמשך
 
היווצרות אוקיינוסים

אביא מספר קישורים ( בזמן שה -
בתנור
) אדיולינק - אתר ובו מצגות בנושאים שונים, בהם גם נושאים הקשורים לכדור הארץ. וו.. אני חייבת להודות שלא מצאתי חומר משביע רצון וקישורים עינייניים בנושא. אשתדל להמשיך ולחפש ואני בטוחה ששאר חברי הפורום ינסו לעזור גם. חזרתי להתעדכן בקרוב.
 

בוקסה

New member
פרק א' (הקדמה)

לא מצאתי משהו שמתייחס לזה במפורש אז אנסה לענות ע"פ ידיעותי הכלליות, הערות והארות יתקבלו בברכה. נתחיל מהווצרות כדור הארץ, (בלי להתייחס למתי ואיך) לאחר הווצרותו, הכוכב היה הומוגני מבחינת פיזור היסודות על פניו, בעומק הכוכב נוצר חום בעקר בגלל התפרקויות רדיואקטיביות (בגלל שהכוכב הומוגני החום נוצר באותה מידה בכול חלקיו אך בעומק החום יכול להשתמר ולא להתפזר) בגלל החום נוצרו זירמי קונבקציה (הסעת חום), חומר מעומק מתחמם, חומר חם קל יותר ולכל שואף לעלות כלפי מעלה, במקומו יורד חומר אחר קר וכבד (בתמונה). תנאי נוסף להווצרות זרמי הקונבקציה, זה שהחומר יוכל לזרום (חומר מוצק לא יכול לזרום) החום מרכך את החומר, לא חייבים להגיע להתכה מלאה ולחומר נוזלי, מספיק התכה חלקית וחומר צמיגי. הכח המניע של זרמי הקונבקציה זה החום וכח הכבידה שהוא תוצאה של המאסה של הכוכב. זרמי הקונבקציה יצרו קלסיפיקציה (הפרדה על פי קריטריון בסויים, כובד במקרה שלנו) של חומר, חומר קל שואף להשאר למעלה וחומר כבד שואף לרדת כלפי מטה. וכך התקבל שיכוב בכדור הארץ: גלעין פניפי, גלעין חיצוני, מעטפת, קרום ובאטמוספירה אפשר למצא מים וגזים. כח הכבידה של כדור הארץ מספיק חזק כדי למנוע מגזים לברוח לחלל והטמפרטורה לרוב בין 0 ל 40 מעלות ולכן רוב המים על פני כדור הארץ במצב נוזלי.
 

בוקסה

New member
פרק ב'

פעילות וולקנית ומגמתית יצרה שני סוגים של קרום, קרום ימי שעוביו כ 6 ק"מ והוא עשוי מסלעי בזלת וקרום יבשתי שעוביו כ 40 ק"מ. הקרום "צף" על פני המעטפת כמו קרחונים על המים אתם בטח מכירים את המונח "קצה הקרחון" והכוונה לזה שאם אני רואה קרחון בולט מעל פני המים לגובה של 10 מטר, כנראה שיש עוד 50 מ' של קרחון מתחת לפני המים. ואם ניקח קרחון של 100 מ', נראה רק 20 מטר מעל פני המים. כך גם הקרום, למרות שהקרום היבשתי עבה יותר מהקרום הימי בכ 35 ק"מ, על פני השטח הקרום היבשתי בולט רק ב 5 עד 8 ק"מ. וזה בהתאם להפרשי הצפיפויות בין הקרום הימי, הקרום היבשתי והמעטפת, לפי חוק ארכימדס. על פני כדור הארץ קיבלנו אזורים גבוהים (הקרום היבשתי) ואזורים נמוכים (הקרום הימי) ובהם מצטברים רוב המים שעל פניו והם האוקיינוסים. עם הזמן המים באוקיינוסים עברו תהליכים שעיצבו את הרכבם הכימי היום.
 

SuperShiro

New member
תודה רבה רבה../images/Emo140.gif

אני אקרא את זה יותר מאוחר
וגם אם זה לא מתקשר באופן ישיר, עדיף להביא משהו מאשר כלום. שוב, תודה
 
למעלה