שלום

willo1

New member
שלום ../images/Emo9.gif

רציתי לדעת מה כולל "אימון אישי" ואיך מגיעים "להיות" מנהל אישי. איך למשל אתם הגעתם למקצוע הזה ובמה זה כרוך?

tlingit

New member
הי willo1 ../images/Emo13.gif

הנה התחלה של תשובות, אני מקווה שחברי פורום אחרים יוסיפו משלהם אני יכולה להפנות אותך למאמר בנושא מהו אימון אישי ומה תפקידו של המאמן האישי כפי שהגדירו אותם חברי הפורום בדיונים שהיו כאן בפורום מדי פעם. שאר המאמרים בחלק על אימון אישי יכולים לתת לך מושג כללי נוסף על התחום המקצועי הזה, כמו גם קריאה בדפי הפורום הקודמים. איך מגיעים לאימון האישי (אני מניחה שלכך התכוונת): ובכן, כל אחד הגיע לכך בדרכו האישית מתוך חיפוש פרטי אחרי דרך להביא לביטוי יכולות וכישורים, ורצון לעבוד עם אנשים ולסייע להם למצות את היכולות שלהם ולהגיע למקומות שהם יכולים ורוצים להגיע אליהם. אני יכולה לומר על עצמי שיצאתי בחיפוש אחרי מקצוע שבו אני יכולה להביא לביטוי את היכולות שלי שמאפשרות לי לנהל תהליך שמסייע לאנשים להוציא את המיטב שבהם. מה כרוך בכך: אחרי שבודקים מהו המקצוע והאם הוא זה שיענה לנו על הצרכים והרצונות שלנו, בוחרים בי"ס – גם זאת לפי התאמה והעדפה אישית - כדי ללמוד את המתודה של האימון האישי, ברוב בתי הספר חלק מהלימוד כולל סטאז' כלומר תרגול של אימון בפיקוח מאמנים ותיקים ומשם יוצאים לדרך. רוב בתי-הספר גם ממליצים למאמנים מתחילים להיעזר באימון אישי ע"י מאמן ותיק בתקופת התחלת העבודה המקצועית.

willo1

New member
../images/Emo13.gif

כמה זמן נמשך הלימוד? אלו קוןרסים שנלקחים או שנת לימוד שלמה? יש לזה ביקוש? ז"א עד כמה שזה נשמע שטחי, אני נחשפתי לזה דרך הטלווזיה (למרות שידעתי על קיום המקצוע הזה) אנשים יודעים מה זה מאמן אישי? מה גורם לאנשים לומר "וואו, אני צריך ייעוץ אישי צמוד"?

tlingit

New member
../images/Emo63.gif

עוד לא קיימת בארץ רגולציה של תחום האימון האישי מאחר שהוא חדש מאד בארץ, אם תקרא בדפים קודמים ובדיונים שכבר התנהלו תראה שנושא מטריד אותנו לא מעט וחלק מהסיבה להתארגנויות של איגודים למאמנים אישיים הוא גם הנסיון לתת מענה לבעייתיות זו. יש כמה דרכים ומסגרות לימוד, כל בי"ס והשיטה שלו – יש הפועלים בשיטת שנת לימודים שלמה, יש הבונים מסלול המורכב ממספר קורסים, יש שמעבירים סדנאות מרוכזות ושומרים על קשר ביניהן. צריך לברר ולבחור את מה שנראה לך מתאים ונכון יותר בשבילך. הנושא של ביקוש עלה כבר בפורום והנה למשל קישור אחד וגם שני לדיונים בנושא הזה ואימון אישי הוא לא יעוץ אישי צמוד – זו דיסציפלינה אחרת

למעלה