שלום

thumbelita

New member
שלום../images/Emo9.gif

שלום לכולם
אני קוראת כאן כבר תקופה (למי שזוכר אפילו התייעצתי פעם בקשר לחברה- שאגב לצערי לא יוצאת בסוף
), ורציתי להגיד שזה אחד הפורומים היותר חשובים לדעתי שיש בתפוז (רק חבל שהוא לא הכי פעיל><) ביום שלישי בבוקר, ה-24.10, אני עומדת להגשים סוג של חלום: למה חלום? לא יודעת..זה תמיד היה חשוב לי ותמיד היה לי מובן שמה שלא יהיה אני למסע הזה יוצאת! (אין לנו ניצולי שואה במשפחה לכל התוהים
) בקיצור, אחרי הכנות של כמעט חצי שנה, רק עכשיו כשאני מארגנת את המזוודה, אני פתאום מעכלת שאני באמת הולכת לשם... ברור לי שאני אחזור אחרת או לפחות עם השקפה שונה ומיותר לציין שאני מאוד מאוד מתרגשת
(זה הדבר היחיד שאני חושבת עליו בימים אלו
) סתם רציתי לשתף קצת בתחושות ולומר שאני מקווה לכתוב פה הרבה ולעזור לאחרים=] אושרת.

H i L a L u S

New member
שיהיה לך מסע מוצלח!אני עוד 10 יום:)

שאת חוזרת תכתבי מה מזג האוויר שם בבקשה:)

חייםלוי

Member
מנהל
מסע מוצלח ומועיל

לגבי ציון העובדה שאין ניצולי שואה במשפחה - הנאצים רצו להשמיד את כל העם היהודי בכל מקום ואם הם לא הגיעו למקומות מסוימים או לא הספיקו להשמיד במקומות אליהם הגיעו הרי זה מזלנו, של כולנו. בדור הצעיר, של אלה הנוסעים עכשיו לפולין הגיוני שיהיו פחות ופחות ניצולים במשפחה גם בקרב אשכנזים. הדור הקשיש משם הרי הולך ונעלם. ההתרגשות מאד מובנת ואני מקווה שאכן תקבלי את מה שאת מצפה לו. אנחנו מצפים לחוויות אחרי הנסיעה.

thumbelita

New member
תודה רבה!../images/Emo140.gif

אכן, הסיבה שאין לנו ניצולי שואה במשפחה היא שהנאצים לא הצליחו להגיע לארצות צפון אפריקה (מרוקו למשל
)... בהחלט אשתף

חייםלוי

Member
מנהל
הנאצים אמנם לא הגיעו למרוקו

אבל הגיעו למקומות אחרים בצפון אפריקה, כמו לוב, ורק העובדה שהפסידו את המערכה באל עלמיין לא הספיקו לשלוח גם היהודים מלוב, כפי שעשו ליהודי יוון.

trigotrigo

New member
בכלל, כמעט וכבשו גם את פלשתינה

כל יהודי העולם היו בסכנה, חלק פשוט פחות.

L i t a L m

New member
אני ביום שני בבוקר..

ואני עדיין לא מעכלת.. כאילו זאת לא אני שטסה לשם.. מסע מוצלח שיהיה לך :)

dark dumb

New member
גם הי"בטים אצלנו טסים ביוש שלישי

לא'דעת עם בבוקר, מאיפה את?

למעלה