שלום

שלום ../images/Emo9.gif

קוראים לי מיכל, בת 22 וחצי, מצפון הארץ. מנגנת על גיטרה (בעיקר) ב7 השנים האחרונות. חובבת מוזיקה מושבעת, בעיקר ישראלית. קודם כל, אני אשמח מאוד להצטרף לקהילה היקרה הזאת, מקווה להתקבל בברכה
דבר שני, אני קצת אובדת עצות עכשיו. אני מחפשת בית ספר מתקדם למוזיקה, מכללה, אוניברסיטה, כל דבר, שמעניק איזשהו תואר או משהו בסגנון, עם מגמה משולבת של ביצוע, הלחנה והפקה. חשבתי על רימון בצורה די משמעותית, וכבר שקלתי להירשם לשם, אבל ראיתי שכל מה שהם מעניקים זה תעודת "בוגר רימון" שאומנם בימינו אנו היא נחשבת (משום מה), אבל אי אפשר לדעת מה יהיה עוד שלוש וחצי שנים בערך. ככה שזה כבר פחות על הפרק (אלא אם כן יש פה בוגרי רימון או אנשים שלומדים שם ברגעים אלו ממש ויוכלו לספר לי קצת יותר). למישהו יש רעיונות יותר פרקטיים על בתי ספר יותר גבוהים ללימוד מוזיקה? תודה רבה

itoosh2

New member
קודם כל, ברוכה הבאה...

אני בטוח שתשתלבי כאן ותהני כאן... דבר שני יש לימודי מיוזיקולוגיה בכמה אוניברסיטאות בארץ... ולימוד של המקצוע הזה באמת נותן לך תואר... אבל זה בעיקר לימודי תאוריה ועיוני... ברימון עובדים בעיקר על הצד המעשי (כמובן שזה תלוי במסלול שלך) ותעודת בוגר רימון אומנם היא לא משהו יוקרתי... אבל זה נותן המון... לא בגלל התעודה אלא בגלל מה שמקבלים שם... הרבה מאוד מהמוזיקאים בארץ למדו ברימון לפרק זמן ואפילו סיימו שם 3 שנים ואף אחד לא לוקח אותם לפרוייקטים כי הם למדו שם... אלא בגלל שהם טובים ומקצועיים... בדיוק את הכלים האלה את תרחשי ברימון... אני ממליץ לך לעשות איזה מחקר על המוזיקאים בארץ שלמדו ברימון (תאמיני או לא, זה לא רק איה כורם, קרן פלס ומירי מסיקה) ובכלל לברר על מסלולים ברימון ולראות אם זה מתאים לך... ואם את מחפשת מקום שתוכלי לקבל תואר יותר משמעותי וללמוד בנוסף מעשי... את זה כנראה תמצאי רק בחו"ל.... בהצלחה

../images/Emo13.gif

אני יודעת שלא רק החבורה הספציפית הזאת למדה ברימון, ואני יודעת שיצאו משם אנשים מאוד מוכשרים כגון שירלי צפרי שאני מאוד מעריכה, ערן צור, דנה ברגר ועוד ועוד. אני לא מחפשת להצליח בתחום הזה, כמו שאני פשוט רוצה לעבוד בו. לכל אחד יש את השאיפה לעבוד במשהו שהוא אוהב, וחבל שהמקצוע הזה, שרוב האנשים אוהבים אותו, לא יכול להכניס יותר כסף. אני אכן מתחילה לחשוב שאולי זה כן מה שאני רוצה, כי עד כמה שזה רק תיאוריה, ואולי רימון יותר משולב (השילוב של המעשי לא מפריע לי אם יש אותו או אין אותו, אם אתה אוהב מוזיקה אתה עושה אותה גם בלי קשר ללימודים), ואני אכן מנסה לברר. ותודה רבה לך על העצות

שילוב רמון לוינסקי

את יכולה ללמוד ברימון ולעשות תואר בחינוך מוסיקאלי בלוינסקי במקביל יש מסלול כזה שווה לבדוק

inbal287

New member
אממ האקדמיה למוזיקה בירושלים...

לפי מה שאני יודעת ממש אחלה שם, כדאי לך לברר. וברוכה הבאה
.

אני רוצה ללמוד שם..

שמעתי שזה מקום טוב, אבל האמת היא שאני עדיין יודע עליה די מעט.

inbal287

New member
יש להם אתר:

http://www.jmd.ac.il/ זה אתר משותף לתיכון ולאקדמיה. המורה שלי לפיתוח קול למדה שם וקיבלה כמה תעודות או תארים או איך שלא מגדירים את זה. לפי מה שהבנתי ממנה הלימוד שם היה ממש חוויה וגם מעניין וממצה... היא מאוד בעד האקדמיה שם.

ttg

New member
יש גם שילוב של האקדמיה בי-ם ורימון

תבדקי מולם. ככה את יוצאת עם תואר מהאקדמיה בי-ם אבל זוכה גם לקורסים ברימון.

למעלה