שלום

D o r B

New member
שלום../images/Emo9.gif

אממ קודם כל אני בכיתה ט'. אני צריך עזרה: נתנו לי ולעוד חבר לעשות פעילות חוץ (ממה שהבנו זה בעיקר מדשאה). אמרו לנו שאנחנו יכולים לבחור כל נושא שאנחנו רוצים. בחרנו בסגנון השרדות כזה. עכשיו, בנינו את הפעולה הפוך- קודם כל עשינו כל מיני משחקים (בעיקרון תיכננו לחלק את הילדים לשתי קבוצות והן יתחרו זו בזו) ועכשיו נתקענו בלי מטרה. גיבוש וכל השטויות האלה זה במטרה משנית ואין לנו מטרה ראשית. מה גם שזה האימון מדריך הראשון שלנו ואין לנו כ"כ ניסיון, יותר נכון בכלל
דיברנו עם המדריכים והם ניסו לכוון אותנו קצת- נגיד שסיימנו את הפעולה ואת כל המשחקים, עם מה אנחנו רוצים שהילדים יצאו מהפעולה? חוץ מלהנות כמובן.. אז אם למישהו יש איזשהו רעיון או אולי אפילו נושא אחר שהוא יותר טוב ומתאים לפעילות חוץ, כל עזרה תתקבל
תודה

דור יקר

קודם כל ברוך הבא לפורום
שנית, המטרות גיבוש והנאה הם גם מטרות חשובות. לפעמים בשנת ההדרכה מרוב שאנחנו רוצים שהחניכים יעברו כ"כ הרבה תכנים שהולכים לפי הלו"ז אנחנו שוכחים את המטרה העיקרית של הקבוצה שזה הביחד של הקבוצה כך שפעולות שמטרתן גיבוש והנאה אחת לשנה הן גם חשובות. דבר נוסף, לא פרטת לנו באילו משחקים השתמשת בפעולה כך שלא נדע לאן לכוון את מטרותיך. מאוד לא בריא לבנות פעולה קודם ממהלך הפעילות. חשוב למקד את המטרות שלנו כדי שנוכל לנתב את הפעולה למקום הנכון. אני עושה כבר המון שנים פעילות שהנושא שלה הוא "שיתוף פעולה" והמטרה העיקרית שלה היא הגברת המודעות לשיתוף פעולה בקבוצה. ומשתמשת בכ"כ הרבה משחקים בחלק הראשון של הפעולה ואז מושיבה את כל החניכים לדון בכל מה שהיה לנו. אשמח אם תשתף אותנו במשחקים שהחלטתם להניס לפעולה בכשי שתהיה לך תשובה לשאלתך. אני מוסיפה לך לכאן מאגר של משחקי חוץ וחדר שתוכל אולי להעזר בהם כדי שיהיה לך קל למצוא עוד מטרות. ושוב ברוך הבא לפורום
המשך שהות מהנה בחברתנו
בהצלחה

ש ו פ

New member
היי../images/Emo13.gif

נכנסתי לפורום בדיוק כדי לשאול על מה שכתבת, נושא שיתוף הפעולה
יש לך אולי המלצות למה אפשר לעשות בפעולה כזאת? אילו משחקים, על מה אפשר לדבר בדיון הקבוצתי וכו' אני אשמח מאוד לקבל קצת עזרה.. תודה רבה :)

שופ יקרה,

קודם כל, ברוכה הבאה לפורום
פעולה בנושא שיתוף פעולה היא אחת הפעולות האהובות עלי, אבל בכדי לעזור לך אני צריכה לדעת מה גילו של קהל היעד אליו מיועדת הפעולה. אשמח לעזור לך בנידון. את מוזמנת לכתוב תגובה גם לשרשור ההכרות שלנו ולהשאר חלק מאתנו
המשך שהות מהנה בחברתנו

D o r B

New member
קודם כל תודה רבה../images/Emo13.gif

החלטנו באמת לקחת את הנושא של השיתוף פעולה. אחלה רעיון. אנחנו מתכוונים לחלק את הקבוצה לשתי קבוצות והן יתחרו זו בזו לאורך כל הפעולה.. המשחקים שאנחנו מתכוונים לעשות: -לעשות מן מעגל מאבנים וכל חברי הקבוצה צריכים לקפוץ לתוכו. (קשור לשיתוף פעולה בגלל שלקראת הילדים האחרונים יהיה ממש צפוף במעגל והילדים שכבר בפנים יצטרכו לתפוס אותם ולעזור להם להכנס..) -הקמת אוהל- מי שמקימה אוהל יותר מהר זוכה. -משיכה בחבל. -כמה מירוצים משולבים: מירוץ אלונקות, ביצים ושליחים
אממ זהו בערך. נראה לך שהמשחקים האלה מתאימים לילדים בכיתה ט'? הפעולה אמורה להיות בסביבות השעה וחצי+- כך שמה שיש לנו לא מספיק. יש לך אולי עוד הצעות לעוד משחקים או למתודות אחרות שאפשר לעשות? על מה אפשר לדבר בדיון? ותודה על הקובץ שצירפת, יש שם משחקים ממש מעולים

דור יקירי

אין על מה. בכייף, בשביל זה אנחנו כאן
לגבי המשחקים: הרעיון של לחלק לקבוצות הוא רעיון מצויין ואני בעדו, המשחקים מעולים אבל אתה צריך לקחת עוד כמה משחקי ספר שיהיו לך במידה והזמן למשחקים עוד לא נגמר לך. יש לי כמה דברים בשבילך:
תחרות מי עושה את הפירמידה האנושית הכי גבוהה והכי טובה.
חפש את המטמון
פיסול בחומרים טבעיים: אתם נותנים לכל קבוצה שקית של זבל ועושים תחרות מי אוסף זבל יותר. אח"כ הקבוצה שתפסל פסל מכל האשפה שעשתה תזכה בנקודות. לגבי שאלות לדיון:
האם הרגשתם בצד בחלק מהמשחקים ולמה?
מה זה בשבילכם שיתוף פעולה בקבוצה?
למה חשוב שיהיה שיתוף פעולה בקבוצה?
האם בקבוצה קיים שיתוף פעולה? מה חסר כדי שהוא יהיה טוב ועיקבי? בהצלחה המשך שהות מהנה בפורום

D o r B

New member
את פשוט מצילה אותי../images/Emo6.gif

ראיתי גם במילון מונחים של הפורום את השתי שורות האלה על השיתוף פעולה וכתוב שם לרשום על בריסטול את המשפט "טובים השניים מן האחד" ולתת להם אותיות כל פעם, אז נעשה שעל כל משימה שקבוצה מנצחת היא תקבל אות או משהו כזה.. ואז הקבוצה שמשלימה את המשפט ראשונה מנצחת.. אולי גם נעשה את המשחק "פלונטר" הזה חח.. ונראה לך שפעולה שבנוייה ברובה על משחקים היא בסדר? חח פשוט נראה לי קצת מוזר.. אהה ועוד דבר, חיפשתי קצת בקטגורייה של הצ'ופרים אבל לא מצאתי משהו שקשור לנושא הפעולה. יש לך אולי רעיון?
אולי אפשר לתת לכל אחד תמונה של כל חברי הקבוצה..

דור../images/Emo13.gif

את הפעולה של שיתוף פעולה אני עושה כבר מעל 6 שנים בדיוק באותו הסדרשאתה הולך לעשות:
מתחילה במשחקים ברצף. בלי סיבה ואחד אחרי השני.
מושיבה את החניכים ועורכת דיון.
מהדיון מעלה מסקנות ומסכמת את הפעולה.
מחלקת צ'ופר ומסיימת. רעיון לצ'ופר לפעולה הזו: תדפיס את הקטע הבא על בריסטולים, תוסיף מדבקה יפה ותגזור יפה מסביב והנה לך צ'ופר מקסים לפעולה: זהו סיפור על ארבעה אנשים "כולם" "אף אחד" "כל אחד" ו"מישהו". היתה עבודה חשובה שצריכה היתה להעשות אבל "אף אחד" לא עשה אותה. "מישהו" כעס על כך, מפני ש"כל אחד" יכול היה לעשות את זה, אבל "אף אחד" לא עשה אותה. אז ... "כולם" האשים את "מישהו" בגלל ש"אף אחד" לא עשה את מה ש"כל אחד" יכל לעשות... זכרו שתמיד טובים השניים מן האחד. אז בואו נשתף פעולה ביננו ויהיה לנו טוב כפליים
בהצלחה

D o r B

New member
מאיה../images/Emo13.gif

קודם כל רציתי להגיד לך תודה.. הפעולה עברה די בשלום והרבה מזה בזכותך
תודה רבה וחג שמחחחחחח

למעלה