שלום..

PureMind

New member
שלום..

קוראים לי ארנון אני בקרוב בן 22 והשתחררתי לפני 3 חודשים מהצבא בתקופה האחרונה (כמה חודשים) היו לי תמיד אחרי ארוחות גדולות כאבים בבטן/חזה ולפני שבועיים הייתי אצל רופאה שאמרה לי שכנראה יש לי אולקוס ונתנה לי כדורים בשם לנתון בכל מקרה הייתי רוצה לדעת קצת מה דעתכם על העניין של אולקוס בקשר לנפש זאת אומרת אני יודע בערך מה זה אומר על בן אדם.. שככל הנראה הוא "אוכל את עצמו מבפנים" אבל זה לא ממש עוזר לי להגיע לתשובה לגבי עצמי אשמח לשמוע חוות דעת..

שלום ארנון.../images/Emo8.gif

אז לא סיפרת לנו אם אתה "אוכל את עצמך מבפנים" או לאו? אולקוס ובעיות בקיבה קשורים לסוגיות רבות של בגוף נפש ביניהן: התחבטויות עצמיות, אי שחרור כעס, חוסר שחרור רגשות, שמירה של דברים "בבטן", רגזנות, עצבנות פנימית. בכל מקרה אני ממליצה לבדוק עם עצמך באיזה מצב אתה נמצא כעת? מה מטריד/ מפריע לך? לנסות לאכול סוגים שונים של אוכל וכמויות שונות כדי למצוא את מה שמתאים לקיבתך להכיל כרגע. ייעוץ עם איש מקצוע מתאים מומלץ כדי לעזור לך לחקור בעצמך וכן לטפל ולהרגיע את מערכת הגוף נפש. יש טיפולים אלטרנטיביים טובים ויעילים שיעזרו לך. המשך לחפש ועדכן אותנו.

PureMind

New member
...

התחבטויות עצמיות, אי שחרור כעס, וחוסר שחרור רגשות אלה כנראה הדברים... בכל מקרה.. אני התחלתי לעבור עכשיו תהליך טיפולי שאני מקווה שיעזור לי פשוט תהליך התבוננות עצמית הוא תהליך מורכב ולא קל בכל מקרה תודה על התמיכה : )

debij

New member
שלום ../images/Emo13.gif

אחד הגורמים לאולקוס הוא מתח נפשי, חוסר ביטוי רגשות (לעיתים יציאה ממסגרת, עם כל הטוב שבחופש, מביאה איתה לא מעט מתחים) גורם נוסף הוא המצאות החיידק הליקובקטר-פילורי. המצאותו יכולה להיות קשורה לירידת חוסן הגוף, ידוע שמתח נפשי עושה זאת.. כשיש אולקוס פעיל חשוב לאכול אורז, ירקות ופרות מבושלים/אפויים ולהמנע מבשר, חלב, קפאין, אלכוהול ועישון. כל זה על קצה המזלג כמובן. ובלי קשר לבחירת הטיפול- חשוב להשאר במעקב רפואי. בהצלחה!

למעלה