שלום

שלום

בתמונה העליונה איזה יתרון יש לאדם המשתמש במתקן זה על פני אדם העומד על הגג ומעלה את המשא ע"י משיכת חבל הקשור אליו? בתמונה התחתונה המערכת בשיווי משקל, המסה 6 קילו, האם יתכן שכל אחד מהאנשים יפעיל כוח שונה ? תודה....

niv1990

New member
בתמונה התחתונה הכוח שווה אני חושב

אני חושב שבתמונה העליונה הכוח שצריך להפעיל הוא אותו כוח, אלא כן כן לא הבנתי את החיבורים שם.

DaddyCalifornia

New member
ככה:

בתמונה השנייה שני הכוחות חייבים להיות שווים, כי בהנחה שלא מעורבים עוד כוחות, אם הכוחות היו שונים, המתיחויות היו שונות, ולכן המערכת לא הייתה בשיווי משקל. לגבי התמונה הראשונה, אני לא מצליח למצוא סיבה עכשיו אבל אם אני אדע אני אחזור אלייך.

DaddyCalifornia

New member
לגבי התמונה הראשונה

זה ממש פשוט... אין לך אפילו צורך להוכיח את זה, פשוט צריך לנמק. במערכת שבה כלולה הגלגלת... כוח המשיכה פועל לכיוון התאוצה\הכוח. כלומר, כוח המשיכה מוסף לכוח, לעומת שבמשיכה כלפי מעלה, מבניין, כוח המשיכה פועל נגדו.

DaddyCalifornia

New member
זה לא משנה...

מבחינת כוחות, בצד שבו הכוח מופעל, אתה לא יכול להשתמש בחוק של ניוטון, F=ma, כי אין m לכוח. אבל בשאלה הם שאלו איזה יתרון יש לאדם שמושך את המערכת עם הגלגלת על אדם שפשוט מושך את זה מבניין, והיתרון הוא הכבידה. תחשובעל זה בצורה הגיונית. במערכת עם הגלגלת, האדם מפעיל את הכוח שלו כלפי מטה, כך שהוא כביכול נתמך בכוח המשיכה. הבנאדם על הגג פשוט מושך את הגוף כלפי מעלה, נגד כוח המשיכה. זה היתרון ההגיוני היחיד.

DaddyCalifornia

New member
לא.. סליחה.

זה לא שהמתיחויות היו שונות, לא ניסחתי נכון. זה פשוט שהצד שבו הכוח גדול יותר, ימשוך ביותר כוח את הגוף, וכך המערכת לא תהיה במנוחה.

למעלה