שלום...

tamar678

New member
שלום...

אני תמר, בת 17.5. אני נוסעת בסוף לאוגוסט, עם משלחת המורכבת מבית הספר שלי ומעוד שני בתי ספר, מתוך העשר שיוצאות מבית הספר שלי, יש רק אחת שהיא ממש חברה טובה שלי, השאר פחות, לא שהן לא חברות שלי, פשוט אין לי איתן קשר מאוד חזק... מאוד מפחיד אותי שאני אמצא את עצמי פתאום בין כל מחנות ההשמדה בפולין לבד, מהבחינה הזו שלא יהיה לי על מי להתפרק... אם יש כאן כל מיני בעלי נסיון שמוכנים לתרום לי מנסיונם, אני אשמח!.... וגם, אני ממש לא מרגישה מוכנה למסע, אז אם למישהו יש רעיונות לספרים/סרטים/מאמרים כלשהם ע"מ להתכונן למסע, אשמח אם תוכלו לכתבם... תודה רבה! ולילה טוב!...

לזרושקה

New member
..

היי תמר. בקשר לזה שאת פוחדת שלא יהיה לך על מי להתפרק.. אל דאגה.. אנשים תמיד יהיו מסביבך.. אם זה החברה הטובה שאת מדברת עליה, החברות הפחות טובות שלך.. גם סביר להניח שתכירי שם אנשים, והקשר יתחזק.. בקשר לזה שאת מרגישה לא מוכנה למסע.. אין לכם הכנה למסע? לא יודעת נגיד עדויות, פעולות וכאלה? יש כל מיני ספרים שאני יכולה להמליץ לך.. יש את הספר: לא נפרדתי מהם של חווקה פולמן רבן. מסופר שם על ההתמודדות שלה, על כך שהיא הייתה בתנועת נור, על המרד של גטו וורשהנ על משפחתה ועוד.. בכל מקרה - שיהיה לך מסע מדהים, ומשמעותי..

חייםלוי

Member
מנהל
שלום וברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

כפי שכבר ענו לא תהיה בעיה של מציאת מישהו/י להתפרק עליו. כולם נמצאים באותו מעמד וכל אחד מגיב קצת שונה בסיטואציות דומות. במאמרי הפורום יש רשימה של ספרים על השואה שערכה סקיפי מנהלת פורום ספרים וספרות לפני שנסעה גם היא לפולין. הרשימה מכילה גם ספרים שאחרים הוסיפו.

Pukipsey007

New member
../images/Emo24.gifתמר

חברה אחת זה המון
אני נסעתי רק עם ידידות.. ממליצה על הספר סלמנדרה של ק.צטניק מסע מוצלח

N B I

New member
חברה אחת זה המון

אני נסעתי עם בנות שאני לא מסתדרת איתן וכמה חברה שאני בקשר סביר איתם (והחבר שלי- אחרת היתי מתה במקום) חוץ מזה בפולין הרבה מכל מה שעוברים שם הוא משהו מאוד אישי- אני בקושי והצלחתי לדבר עם מישהו וכל פעם שניסיתי נחנקתי מדמעות עד שפשוט הפסקתי לנסות. ספרים: השעון- ק.צטניק האדם מחפש משמעות- פרנקל (נראה לי-אני לא בטוחה) שמו היה פרדריך- האנס פטר ריכטר אל תשלח ידך אל הנער- הרב ישראל לאו סרטים: הבריחה מסוביבור רשימת שינדלר כמובן... הפסנתרן מסע מוצלח! אם את צריכה עוד משהו- אני בטוחה שכולם פה ישמחו לעזור

לזרושקה

New member
אממ..

עוד סקט שהראו לנו: נצחון הרוח.. סקט ממש טוב יש גם את "האי ברחוב הציפורים".. קראתי את הספר (ממש ממש מזמן - עוד שהייתי ביסודי) וגם הסרט (הראו לנו כדהייתי ביסודי.. הם ממש טובים.. אם אני אזכר בעוד.. אני אשלח לך בפרטי

למעלה