שלום :)

J e i n

New member
שלום :)

אני רוצה ללמוד להשתמש במאגיה. קראתי על תרגילים שמתחילים בהם - אחד בו סופרים ממאה עד 1 ומידי יום מפחיתים 5 מן הספירה, ואחד בו אתה אמור לעקוב אחר קו המחשבה של עצמך. האם מישהו מכם התחיל בצורה זו? האם אלו באמת שיטות שעובדות? כמה זמן התאמנתם בהן עד שנהייתם מיומנים מספיק על מנת לבצע מאגיה כלשהי? אם לא, אז מה כן עשיתם על מנת ללמוד? ועל אילו עוד שיטות אתם ממליצים? והאם יש כישוף או משהו שניתן לראות תוצאות מוחשיות שלו לאחר ביצועו? יצירת כדור אנרגיה נראה לעין, הדלקת נר, משהו? ודבר אחרון - חברה שלי סיפרה לי על איזה תרגיל בו עוצמים עיניים ומעגלים את כפות הידיים כאילו מחזיקים כדור. מחזיקים את הידיים במרחק זו מזו, ומקרבים לאט לאט. לטענתה, עם הזמן אתה מתחיל לחוש כאילו יש שם כדור ממשי ואינך יכול לקרב עוד את ידייך. מה דעתכם על כך? זה יכול לעבוד? האם אין לי טעם לנסות את זה לפני שאני נהיית מיומנת בתרגילים שכתבתי למעלה? תודה רבה על העזרה!

RainBird

New member
ברוכה הבאה../images/Emo142.gif מהיכן קיבלת את התרגילים הללו? ה"להדליק" נר ולהקשיב לקו מחשבה לא מוכרים לי. האם זה ממקור שאת מכירה כמהימן או מקור "יד שניה" כמו שנאמר?

J e i n

New member
תודה :)

המ, להדליק נר זו סתם הייתה הצעה שלי למשהו עם תוצאות מיידיות שניתן לראות. ולגבי קו מחשבה, זה בא מכאן - http://www.shazam.co.il/apage/1767.php (אבל אני חושבת שצריך להירשם בשביל לקרא את זה. בכל אופן, ממש קל להירשם לשם, זה לוקח שנייה...) אני לא יודעת עד כמה האתר מהימן, לי הוא נראה די מקצועי.

neophile

New member
לפני שאת יכולה להתחיל בכלל לחשוב על ביצוע

של מאגיה . את צריכה לגבש בתוכך רצון כלשהוא ,לעבר המופלא. אחרת זה רק עניין חולף... לדעתי סדרות טלוויזיה למינהם וספרים כמו הרי פוטר רק מרחיקות אותנו מהמופלא .

neophile

New member
השלב הבא זה ללמוד לנהוג בגוף שלך

אני אתן לך משל שקראתי מספר .(החיפוש אחר המופלא של פ.ד אוספנסקי) "אחת התורות משווה את האדם לבית שיש בו המוני משרתים,אך אין בו בעל בית ואין בו ממונה. המשרתים שכחו את חובותיהם . איש מהם אינו רוצה לעשות את המוטל עליו . כל אחד מנסה להיות בעל בית , ולו גם לרגע. באי סדר כזה מאיימת על הבית סכנה חמורה . הסיכוי היחיד להצלה הוא בכך שקבוצה מן המשרתים הנבונים תתכנס ותבחר במנהיג זמני, כלומר, בממלא מקום לממונה . אז יוכל ממלא המקום הזה להורות לשאר המשרתים את מקומם ולהביא לכך שכל אחד מהם יעשה את עבודתו שלו . הטבח במטבח ,העגלון באורוות,הנגן בגינה וכן הלאה. כך אפשר יהיה להכין את ה'בית' לבואו של הממונה האמיתי,שיכין אותו לקראת בואו של בעל הבית.

neophile

New member
לא הכנה גופנית, הכנה פיזית .

על ידי חקר של מושגים כמו מחשבות, רגשות, ההבדל בינהם ועוד '

J e i n

New member
זה משל נחמד

אך כיצד לתרגם אותו למעשים? ואילו כישורים נחוצים למאגיה הוא מפתח?

neophile

New member
אני מציע לך לקרוא את הספר בעצמך .

אני כרגע עובד על קורס בנושא(בהתבסס על הספר הנ"ל ועוד') עם מפגשים שבועיים וכשזה יהיה רלוונטי אני יצור איתך קשר.

J e i n

New member
היכן הוא יתקיים?

ולמעשה, אני פה (כלומר, בארצנו הקטנטונת) רק עד סוף הקיץ.

MetalSinagouge

New member
אני הייתי ממליץ בתחום הספרים על Basic Magick

של פיליפ קופר. הוא מאוד down to earth (אפילו יותר מדי הייתי אומר), והוא ממש עזר לי להפיג את הדעות השגויות שהיו לי בקשר למאגיה. למרות שהוא גנב פיסקה שלמה ממאמר שנכתב כמה שנים לפני, והוא קצת לא מסודר לדעתי הוא טוב. אני חושב שבמידה מסויימת הרבה מהמאגיה המערבית היא בפוטנציאל אתאיסטית. כל האלים המצרים והספירות הקבליות הן שם רק למען התירגול. הן נכונות בהכנסך לחדר שבו יערך הטקס, מעין משהו פראגמאטיסטי כזה.

gwizard

New member
אני דווקא לא ממליץ עליו

כי הוא מלא ברעיונות וקביעות נחרצות שאין להן ממש במציאות. לדוגמה, הקביעה כי שדים ורוחות הן פרי הדמיון שלנו ולא קיימים = שטויות במיץ עגבניות. אם כבר ספר איכותי שמלמד מאגיה בכלליות אז Modern Magick של קרייג. כמובן שיש עוד. מומלץ להסתכל ברשימת ספרי מאגיה בחנות של נטלי, אני מעדכן שם מדי פעם דברים מעניינים שאני מוצא.

RainBird

New member
../images/Emo6.gif נורא אתאיסטי מצידו אתה לא חושב? לדעתי זה ספר מצויין למתחילים דווקא בגלל שהוא מגיע מגישה מאוד פסיכולוגית ופחות רוחנית.

gwizard

New member
יכול להיות

אני מבין את מה שאתה אומר, אבל, בדיוק כמו עם האריה, אם תעצום עיניים זה לא אומר שהמציאות נעלמת. היא עדיין שם, משפיעה, פוגעת... אגב, קופר באמת אטאיסט או שאמרת את זה סתם כך ?

RainBird

New member
הגישה שקיבלתי מהספר שלו שכוללת בהחלט את כל הגישה- הכל סמלים לתת מודע ועזבו אתכם משטויות, וכל החזון המזעזע שלו בהתחלה על "מקדשי העתיד בצבעי הצ'קרות" שהמאגיה צריכה להיות מדע וכו' וכו'... ייתכן שהוא אישית לא אתאיסט אבל זו התחושה שאני מקבל מהספר שלו.

MetalSinagouge

New member
טוב שהזכרת את זה.

אחת הביקורות לספר באמזון באה מאדם בשם Poke Runyon, תחת כינוי מאגי או משהו, ובו הוא הראה איך בדיוק הפיסקה שהוא כתב במאמר בשם Magick and Hypnosis (שאפשר למצוא באתר Order of the Temple of Astarte- OTA) בשנת 77 נמצאה בספר של קופר, כמעט מילה במילה (למשל Magical states הוחלפו בTrance וכאלה). הבעיה היא שהוא לא נתן נימוק לקביעה הזו, יותר מדי קל להסתמך על It's all in your brain.

למעלה