סביר להניח שלא, אבל יש סיכון מסוים
הרכיבים הגורמים לרוב האלרגיות ממוצרי מזון הם חלבונים, ובשמנים מזוקקים הרוב המוחלט של החלבון מופרד מהשמן. השמן שנחקר יותר מכל האחרים הוא שמן בוטנים, ולפי
מאמר שראיתי בנושא רוב המחקרים מצאו כי השמן המזוקק לא גרם לאלרגיה אצל אנשים שאכן אלרגים לבוטנים עצמם. שמנים צמחיים אחרים נחקרו פחות, ולא ניתן לספק תשובה חד-משמעית לגביהם, אם כי לפי הכותבים של מאמר זה הסבירות גבוהה שהתוצאה תהיה דומה. לעומת זאת,
במחקר ספציפי שנערך לגבי שלבי זיקוק שונים של שמן חמניות היו מסקנות החוקרים שונות. המחקר נערך בעזרתה שלאישה הרגישה לזרעי חמנית, שאף חטפה 3 פעמים אנפילקסיס - תגובה אלרגית חריפה, כתוצאה מצריכת מוצרי חמניות כגון מרגרינת חמניות ושמן חמניות. במבדקי אלרגיה היא נמצאה רגישה לאבקת פרחי חמנית, זרעי חמנית
וגם לשמן מזוקק. החוקרים ערכו "מבחן טעימה" - צריכה מבוקרת של 5 מ"ל שמן חמניות מזוקק, והתוצאה היתה כאבי בטן, שיעול, קשיי נשימה ונפיחות בפנים אצל אשה זו. החוקרים איתרו חלבון שכנראה הוא האשם באלרגיה, והוא אותר גם בשמן שעבר את כל שלבי הזיקוק, אם כי בכמות זעירה (0.22 מיקרוגרם למיליליטר). כאמור, האשה הרגישה לחמניות נבחנה בצריכת 5 מ"ל של שמן חמניות מזוקק (המכיל בין 10-40 מיקרוגרם של החלבון הבעייתי) והגיבה בצורה די קשה. כיוון שתגובה אלרגית יכולה להיות חריפה עד מסכנת חיים, אני במקומך הייתי נמנע משמן חמניות מזוקק, וכל סוג אחר של מוצר המבוסס על זרעי חמניות.