שלום

אפפ

New member
שלום

אני לא יודעת אם זה המקום המתאים אבל יש לי שאלה אני אלרגית לגרעני חמניה האם אני אלרגית גם לשמן גרעיני חמניה למשל? כי כשאני אוכלת גרעינים מופיעה לי האלרגיה ואני רוצה להשתמש בשמן גרעיני חמניה אבל אני לא יודעת אם לזה אני לא אהיה אלרגית תודה

d a p h n a

New member
נשאלת השאלה - למה להסתכן בכלל?

אני לא מומחית לאלרגיות אבל נשמע לי סביר שתהיה לך תגובה אלרגית גם לשמן. אבל במקרה של שמן גרעיני חמניות זה נראה לי משהו שכל כך קל לא להשתמש בו שממש אין שום סיבה. בכל שימוש שעושים בשמן חמניות אפשר הרי להשתמש בשמן אחר כמו שמן קנולה, למשל, אז למה להשתמש דווקא בשמן חמניות?

אלי ו.

New member
אני מנחש

שאולי יש מוצרים מסחריים שמשתמשים בשמן חמניות ומי שאלרגי לשמן הזה צריך לבדוק היטב כל מוצר.

אפפ

New member
כי שמן גרעיני חמות פחות משמין

במידה ניכרת ואגב, גם יותר בריא

d a p h n a

New member
אולי המומחים יעידו אחרת...

עד כמה שידוע לי שמן קנולה נחשב לאחד השמנים הבריאים יותר, אחרי שמן זית.

אפפ

New member
אוליי

אבל בכל זאת מבחינת הקלוריות זה נמוך יותר מכל שאר השמנים

אין לי בקבוק מולי, אבל

לפי NutritionData.com, יש בו אותה כמות קלוריות כמו בשמן זית. שניהם שמנים טהורים, בשמן יש 9 קלוריות לגרם. אין פה ממש איך לשחק עם זה ולהפחית קלוריות...

אפפ

New member
כנסי רגע, את טועה

שמן חמניות פחות משמין ואת זה לא המצאתי ", למשל, להוסיף לסלט כפית שמן גרעיני חמניות ולהרגיש כאילו הוספנו גרעינים שלמים לסלט, אך בפחות קלוריות." זה מתוך http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3222540,00.html פשוט ציטטתי לך כדי שלא תסתבכי..

הכוונה היא שבכף שמן חמניות

יש פחות קלוריות מבחופן גרעינים, ובכל זאת זה נותן את הטעם של הגרעינים לסלט. שמן חמניות לא פחות משמין משמנים אחרים.

d a p h n a

New member
../images/Emo45.gif

אמנם אין לי שמן חמניות בבית, אבל בדקתי תוויות שלושה סוגי שמן אחרים (זית, קנולה, סויה) ובכולם יש 120 קלוריות לכף. מחיפוש בגוגל עולה שגם בשמן חמניות יש 120 קלוריות לכף. הציטוט המובא אכן מצביע על כך ששמן חמניות פחות משמין מחופן גרעיני חמניה.

איך בדיוק הוא פחות משמין?

לגבי בריאות, לא הייתי חותמת עליו כבריא יותר משמן זית כתית בכבישה קרה.

TheFinalCut

New member
סביר להניח שלא, אבל יש סיכון מסוים

הרכיבים הגורמים לרוב האלרגיות ממוצרי מזון הם חלבונים, ובשמנים מזוקקים הרוב המוחלט של החלבון מופרד מהשמן. השמן שנחקר יותר מכל האחרים הוא שמן בוטנים, ולפי מאמר שראיתי בנושא רוב המחקרים מצאו כי השמן המזוקק לא גרם לאלרגיה אצל אנשים שאכן אלרגים לבוטנים עצמם. שמנים צמחיים אחרים נחקרו פחות, ולא ניתן לספק תשובה חד-משמעית לגביהם, אם כי לפי הכותבים של מאמר זה הסבירות גבוהה שהתוצאה תהיה דומה. לעומת זאת, במחקר ספציפי שנערך לגבי שלבי זיקוק שונים של שמן חמניות היו מסקנות החוקרים שונות. המחקר נערך בעזרתה שלאישה הרגישה לזרעי חמנית, שאף חטפה 3 פעמים אנפילקסיס - תגובה אלרגית חריפה, כתוצאה מצריכת מוצרי חמניות כגון מרגרינת חמניות ושמן חמניות. במבדקי אלרגיה היא נמצאה רגישה לאבקת פרחי חמנית, זרעי חמנית וגם לשמן מזוקק. החוקרים ערכו "מבחן טעימה" - צריכה מבוקרת של 5 מ"ל שמן חמניות מזוקק, והתוצאה היתה כאבי בטן, שיעול, קשיי נשימה ונפיחות בפנים אצל אשה זו. החוקרים איתרו חלבון שכנראה הוא האשם באלרגיה, והוא אותר גם בשמן שעבר את כל שלבי הזיקוק, אם כי בכמות זעירה (0.22 מיקרוגרם למיליליטר). כאמור, האשה הרגישה לחמניות נבחנה בצריכת 5 מ"ל של שמן חמניות מזוקק (המכיל בין 10-40 מיקרוגרם של החלבון הבעייתי) והגיבה בצורה די קשה. כיוון שתגובה אלרגית יכולה להיות חריפה עד מסכנת חיים, אני במקומך הייתי נמנע משמן חמניות מזוקק, וכל סוג אחר של מוצר המבוסס על זרעי חמניות.

TheFinalCut

New member
הכותרת לא מתאימה לתוכן

כיוון שהיא נוסחה לפני שקראתי את המאמר השני, ושכחתי לשנות אותה... נא לשים לב לתוכן ולהתעלם מהכותרת.

אפפ

New member
אתמול למשל

קיבלתי תגובה אלרגית ממש חזקה אני ידעתי שאני אלרגית לגרעיני חמניות. קניתי לחם שהיו בו גרעיני דלעת, טעמתי אוליי טיפה מהלחם וממש תוך פחות מדקה התחלתי להרגיש מה שיש לי עם גרעיני החמניות אבל יותר גרוע בהרבה התחילו לי פצעים כמו פטריות על השפתיים וכל הפנים גרדו לי ושרפו, האוזניים האף יצאו לי גם הפצעים האלו בגרון וממש הרגשתי קושי נשימה וכל זה קרה ממש מהר ואכלתי ממש מעט בסוף לקחתי פנסטיל ועזר לי אבל לא ידעתי שאני אלרגית לזה בכלל ואם אני אלרית לעוד סוגי גרעינים, ואני לא יודעת על זה בכלל.? יש משהו שנותנים מיד במקום אם אוכלים את הדבר שאליו אלרגים? ככה זה עדיף, אם במקרה אני אגלה שאני אלרגית לעוד משהו מה שכן, זה לא שתמיד הייתי אלרגית לגרעיני חמניות. אני זוכרת שבתור בת 11 בערך נהגתי לפצח ולא קרה לי דבר זה התחיל לי ב4 5 שנים האחרונות...

למה כל ההרהורים באוויר האלה?

ב 4-5 שנים האחרונות גילית שיש לך אלרגיה שמתבטאת במהירות וכוללת חנק, ועוד לא הלכת לאלרגולוג לאבחן באופן מסודר מה גורם לך לאלרגיות ומה את צריכה לקחת במקרה שאת בהתקף? יום ראשון על הבוקר, דבר ראשון לקבל הפניה לאלרגולוג ולקבוע תור!

אפפ

New member
עד כדי כך?

למה? זה נראה לא יותר מדיי... פשוט להימנע מזה וזהו לא? אתה פשוט קצת מלחיץ אותי... ולא הייתי אף פעם אצל רופא בקשר לזה למען האמת, היה לי התקף 3 פעמים שהקשה שבהם היה אתמול

להימנע ממה?

את בעצמך אומרת שאת לא יודעת בוודאות את כל הדברים שאת אלרגית אליהם. את מדברת על אלרגיות שמתבטאות בחנק - למה לקחת סיכון עם כזה דבר ולא להיבדק? לא עדיף להשקיע 30 דקות כדי לדעת מה המאכלים שעלולים אפילו בכמות קטנה לגרום לך להיחנק? לא יודעת למה אני זו שמלחיצה אותך, להיחנק בגלל אלרגיה בלי לדעת בוודאות מה גורם לזה ובלי לדעת איך להפסיק את זה נשמע לי מלחיץ מספיק.

אפפ

New member
נראה לי שלא הבנת

התכונתי לזה שפשוט אני לא אגע בזה

ושוב... לא תגעי במה?

את יודעת שאת אלרגית לגרעיני חמניות. בלי שציפית לזה גילית שאת כנראה אלרגית גם לגרעיני דלעת. יכול להיות שיש עוד סוגי גרעינים ואגוזים שאת אלרגית אליהם ולא יודעת. אז את לא בטוחה לגמרי למה את אלרגית, את הידע צברת בניסוי וטעיה ובאיבחון עצמי. בכל מקרה את לא יודעת מה לעשות במקרה שכן תאכלי מזה בטעות, וכמות קטנה מספיקה כדי לגרום לך לחנק. אני עדיין מחפשת איפה ההיגיון בהחלטה שלא ללכת לאלרגולוג ולהיבדק... זה לוקח בדיוק 30 דקות לעשות בדיקת אלרגיה, וזה עשוי להציל את החיים שלך (כי תוכלי לשאת איתך חומר שמזריקים במקרה של התקף חמור).

למעלה