שלום!

שלום!

שמי יוסף , אני נער מתבגר. אני נער שנכנס חזק לגיל ההתבגרות. הייתי בגן ללקויי למידה עד גיל 6 , ולאחר מכן הועברתי לגן רגיל. בסופו של דבר גם למדתי בבית ספר רגיל , תמיד הייתי תלמיד מצטיין , אך היו לי קשיים רגשיים רבים. לאחר משבר נפשי קשה , הוחלט להפנות אותי לועדת השמה , לאור האבחון הפסיכודידקטי שהראה שאני לקוי למידה , הועברתי לבית ספר חינוך מיוחד , "הבית של תמר" בקיבוץ שפיים. לא מצאתי שם את מקומי : מצד אחד החומר הלימודי מאוד משעמם אותי , אך מצד שני אני לא בטוח שאוכל להסתדר בחינוך רגיל עקב בעיות רגשיות. אני חסר אונים והמצב הרגשי שלי הולך ומידרדר , בעקבות כך שהתמיכה הרגשית שם אינה גדולה עד כדי כך. נוסף על כך שאני בכיתה של ילדים שרובם היפראקטיבים ולוקחים ריטלין , וזה מאוד מקשה על הלמידה , גם העוינות בין התלמידים קשה ואני מוצא את עצמי אחר הצוהריים עם חבריי מהבית ספר הקודם. אני לא יודע אם כדאי לי לעבור לבית ספר לילדים עם הפרעות רגשיות , כגון : בית ספר נתיבים בבית ינאי , תיכונית רעים בחולון וכו... אשמח אם תציעו לי מסגרת שיכולה לעזור לי יותר , או תגידו לי מה דעתכם : האם כדאי לי להישאר איפה שאני כרגע ( "הבית של תמר" ) , האם כדאי לי לחזור לחינוך רגיל או לעבור לבית ספר של ילדים עם הפרעות הרגשיות. אנא חזרו אליי עם תשובות , מי שמבין ויודע או מישהו שיש לו מה להציע לי.

רותם43

New member
האם כדאי לי לעבור

שלום יוסף קצת קשה, עד בלתי אפשרי לתת לך עצות והמלצות דרך הפורום. ממה שאני קוראת נראה לי שאתה מאד מודע למצבך. אתה כותב גם שהתמיכה הרגשית "בבית של תמר" לא מספקת, מצד שני אתה חושש שלא תסתדר בבית ספר רגיל. מה שנראה לי שהיה כדאי, זה שתתיעץ ביחד עם הוריך עם איש מקצוע. לגבי מתן תמיכה רגשית שלדעתי היא הכרחית וגם לגבי חלופות המתאימות לך לגבי מסגרת לימודית מתאימה. שיהיה ממש בהצלחה ותעדכן אותנו כאן.

למעלה