שלום.

תושתושש

New member
שלום.

יש לי שאלה.. מה זה בדיוק שירותי אנוש?? מה לומדים? מה עושים בזה בסופו של דבר? וגם סוציולוגיה ואנטרפולוגיה??

שלום גם

שירותי אנוש: זה חברות כוח אדם,או קליטת\מיון עובדים\ראיונות עבודה\הקצאה עבדים וייעול תפוקה או תהליכים במפעל וכדומה. סוציולוגיה זה..אין לי מילים מדוייקות,אבל מה לעשות עם זה - לא יודעת,רק החל מהתואר השני ,אני מכירה את התארים ויודעת שהם יכולים להשתלם מאוד. בכל מקרה באתר של האוניברסיטה,יש הסבר מפורט,אז מי אני שאתערב ? : )

עינב 26

New member
היי

מטרת הלימודים בחוג לשירותי אנוש היא להקנות ידע בסיסי העומד ביסוד פעולת ארגונים ועיסוקים בתחום שירותי אנוש. המטרה היא להכשיר את הסטודנט כך שיוכל להשתלב בתפקידים ניהוליים בארגונים נותני שירות, במרכז העסקי, הציבורי ובארגונים הפועלים ללא מטרת רווח . תוכנית הלימודים מורכבת מקורסי חובה ובחירה ומתייחסת לתחומים שונים במדעי החברה וההתנהגות -מבוא לשירותי אנוש, סוציולוגיה לשירותי אנוש, מבוא לפסיכולוגיה,כלכלה, תיאוריות ארגוניות, נותני שירות ולקוחות. בנוגע לחוג סוציולוגיה ואנתרופולוגיה- הסוציולוגיה עוסקת בחקר החברה האנושית, מרכיביה ותרבותה, ובהשפעותיה על דפוסי התנהגות. האנתרופולוגיה עוסקת במגוון התרבויות האנושיות-החל מחברות של ציידים-לקטים שבטיות ועד לחברות התעשייתיות והפוסט מודרניות בנות ימינו. במהשך לשאלתך, לידע הסוציולוגי והאנתרופולוגי יש שימושים מעשיים בתכנון חברתי, בהתוויה ובהערכה של מדיניות חברתית,בהליכי חקיקה ומיסוד של נורמות חברתיות,בקליטת עליה, בפיתוח של מערכות חינוך ובשיפור יחסי עבודה. *העיסוק המקצועי בתחום מותנה בלימודים מתקדמים.

למעלה