שלום :)

nhpiano

New member
שלום :)

אני ניצן. אני חדש פה, ושמחתי לראות פורום כל כך מוצלח כמו זה
אני מנגן בפסנתר כבר 8 שנים, ולאחרונה התחלתי להלחין בצורה רצינית יותר. כעת אני רוצה ללמוד הרמוניות, ולצערי המורה שלי לתיאוריה לא מסכימה ללמד אותי, כיוון שזה שיעור קבוצתי, ולדבריה שאר הקבוצה לא מוכנה לזה. אז תהיתי האם קיים אתר טוב בעברית, או ספר בעברית (אבל אם אין אז גם באנגלית יהיה טוב) שיוכל ללמד אותי הרמוניה וקונטרפונקט (או לפחות את הבסיס). בתודה, ניצן

GustavM

New member
איפה אתה לומד הרמוניה?

אם אתה רוצה להלחין בצורה רצינית, אולי כדאי שתיקח מורה רציני לקומפוזיציה? אני בדעה חד משמעית שאי אפשר ללמוד הרמוניה לבד, מספר. קונטרפונקט, בטח ובטח שלא. קונטרפונקט ספציפית זה מקצוע קשה ברמה שלא תיאומן, שמצריך מידה אדירה של השקעה ותרגול. גם הרמוניה, אבל קונטרפונקט אפילו עוד יותר. זה תלוי גם מה התקציב שלך - במקרה כזה, שחשוב לך ללמוד ולהתקדם במהירות האפשרות הטובה ביותר היא כמובן מורה פרטי/ת, ורצוי אחד/אחת טוב/ה באמת - ולא סתם מישהו. הרמוניה וקונטרפונקט זה תחומים בעיתיים ללמוד אותם בארץ כי יש מעט מאוד אנשים שמלמדים אותם נכון. אם לא מורה פרטי/ת, אולי כדאי לעבור להקבצה יותר מתקדמת בשעורי התאוריה במקום בו אתה לומד, כי זה נשמע שהקבוצה בה אתה נמצא לא תואמת את רמתך ואת מהירות ההתקדמות אליה אתה שואף. בכל מקרה, מאתר אינטרנט או ספר בשום פנים ואופן אי אפשר ללמוד.... ותשקול ברצינות את הרעיון של מורה לקומפוזיציה, אפילו שיעור קבוצתי, אפילו מישהו שרואה אותך מדי פעם. זה חשוב שיהיה לך פידבק מקצועי על העבודה שלך.

nhpiano

New member
כרגע אני לא לומד הרמוניה.

אין לי תקציב למורה לקומפוזיציה, למרות שמאוד הייתי רוצה. גם אני חושב שאי אפשר ללמוד בלי מורה, אבל קיוויתי שלפחות קיים אתר אינטרנט או ספר שמכילים את כל חוקי ההרמוניה והקונטרפונקט. הייתי רוצה לעבור להקבצה מתקדמת יותר, הבעייה שאין כזו. כרגע יש לי שיעורי הלחנה פעם בחודש עם המורה לתיאוריה, אבל בפגישה קצרה (של כ-רבע שעה) כל כך אי אפשר להתקדם הרבה. יכול להיות שאני אעזר במורה נוספת, שהיא קרובת משפחה, אבל זה לא וודאי וגם אם כן השיעורים יהיו בתדירויות רחוקות מאוד וסביר להניח שגם הם לא יועילו מדי. לכן אני מחפש ספר טוב, או אתר אינטרנט, שיוכלו לפחות להסביר לי את הבסיס, לכוון אותי, כדי שאחר כך אני אוכל להתקדם בשיעורי הלחנה.

GustavM

New member
אז זהו, שאין

מה שכן, אם תמצא מישהו שיש לו איזשהו רקע מקצועי בתחום שייתן לך איזשהי חוות דעת על הרמה שלך ועל היצירות שלך, זה טוב. ואם בעתיד תרצה להלחין ברצינות, חייבים מורה.

nhpiano

New member
קיבלתי כמה המלצות על ספרים.

אחת מהן הייתה על ספר בשם: "harmony and voice leading". האם אתה מכיר אותו? ותודה רבה, בכל אופן :)

Harmony and Voice Leading

זה הספר הכי טוב והכי נכון ללמוד ממנו. מלמדים ממנו כמעט בכל האקדמיות בעולם. המחברים של הספר הם שני מוזיקולוגים מהמובילים בעולם. (ד"ר שכטר וד"ר אלדוול. ואני אומר לך את זה ממקור של ראשון, אני תלמיד של שכטר בניו יורק.) הספר כתוב באנגלית מאד גבוהה ואני כמעט בטוח שתצטרך מילון. אבל זה שווה את זה. הספר מדהים.

nhpiano

New member
אתה תלמיד של שכטר?!

יאא איך אני מקנא בך!
גם אני בטוח שאני אצטרך מילון, אבל נו, כמו שאמרת - זה בהחלט יהיה שווה את זה! תודה רבה

אילת441

New member
../images/Emo45.gif מצטרפת להמלצה

גם אצלנו (בר אילן) לומדים מהספר הזה בקורס הרמוניה והוא ממש מעולה (כולל גם דוגמאות ותרגילים).

nhpiano

New member
את יודעת איפה אפשר להשיג אותו,

וכמה הוא עולה? כי שמתי עליו עין

אילת441

New member
לא יודעת לגבי קניה

אבל יש אותו בספריה למוזיקה בבר אילן למקרה שתרצה להתרשם ממנו קודם או לצלם ממנו כל מיני דברים (להשאיל לא תוכל כל עוד אתה לא לומד שם, וממילא השאלה היא מקסימום לחודש).

אני מסכים...

HARMONY & VOICE LEADING IS THE BEST! אבל צריך הנחיה של מורה שמכיר את הספר, חבל סתם לנסות לעבור עליו לבד, זה ספר עם שתי חוברות עבודה.

nhpiano

New member
אני מניח שהמורה שלי לתאוריה מכירה את הספר,

ויש לי "שיעורי" הלחנה איתה פעם בחודש... זה יספיק?

zoomout

New member
הוא עולה המון

137 דולר בארה"ב....זה לא נראה לי היגיוני המחיר הזה... אולי מישהו ראה ספר זה בארץ ?

GustavM

New member
ככה ספרים כאלה עולים.... :(

זה ממש לא מפתיע אותי, המחיר הזה. זה ספר ברמה אקדמית גבוהה, שמיועד לקהל יעד די מצומצם (כמה אנשים נכנסים לרוב לחנות ספרים ומבקשים ספר סופר-רציני ללימוד הרמוניה?
), אז באופן טבעי ההוצאה צריכה להחזיר את ההשקעה איכשהו - ולרוב אין להם מנוס מלגבות את המחירים הללו, שהם בעינינו מופקעים בעליל, רק כדי שההוצאה של הספר תהיה איכשהו כדאית מבחינה כלכלית.... יש גם ספרים כאלה שעולים הרבה יותר. אני שמעתי על ספר שמדריך אנליזה להרמוניה של הפוסט-רומנטיקה (בייחוד מאהלר, ריכרד שטראוס ומקס רגר) - שעולה בסביבות ה-500 דולר....

zoomout

New member
הוא עולה 320 שקלים בארץ !!! עכשיו מצאתי

http://www.musicbookshop.co.il/more.asp?book_id=300&color=cbd6da

למעלה