שלום

שלום

אבקש לשאול שאלה לגבי משרתי קבע. האם ניתן לראות פסיכולוג דרך הצבא? ומה הפרוצדורה. ואני לא מתכוון לקב"ןם-שהוא עובד סוציאלי לרוב. לא מדובר ברצון להוריד פרופיל או לצאת מהצבא אל טיפול בבעיות אישיות. האם זה אפשרי?

disturbed fairy

New member
נכון

אמנם, רוב הקב"נים הינם עו"ס, אבל אין שום קשר, הקב"ן אינו מיועד אך ורק לשם הורדת פרופיל ומתן פטורים!! הוא איש מקצוע לכל דבר, וניתן לפנות אליו בשביל לטפל בבעיות אישיות, הוא הפסיכולוג בצבא, ויש גם אחלה של קב"נים... אתה לא יכול ללכת לפסיכיולוג אחר, אלא אם אתה מוכן לשלם מכספך האישי....

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
שלום גם לך...

לגבי משרתי קבע: הזכויות הרפואיות של סדירים ושל אנשי קבע הן זהות ונמצאות באחריות מוחלטת של הצבא. קב"ן הוא איש מקצוע בעל ידע מספק כדי לקבוע האם הבעיה שלך זקוקה לטיפול של פסיכולוג הוא שהוא יכול להגיש לך את העזרה הנדרשת. לכן, כדאי אולי שתתחיל את הטיפול בבעיתך דרך הקב"ן ותסמוך עליו שאם יהיה צורך הוא ידע להפעיל שיקול דעת, וגם להתיעץ עם גורמים מוסמכים נוספים, על מנת לתת לך את המענה הטוב ביותר לבעיתך האישית. בהצלחה

תודה לשניכם,

אך אני מבקש לברר דבר נוסף. אני חושש ללכת לקב"ן בגלל שאני מפחד שהוא ישמע את בעיותיי ויקבע שהן בעיות אישיות שלא מפריעות לתפקוד הצבאי/מקצועי/יומיומי שלי, - ובמיוחד שאין לי נטיות אובדניות כלשהן ולכן אין שום סיבה להגיע לפסיכולוג (הכל שיקולים של כסף גם כמובן....) למרות שלי אישית דברים מפריעים מאאאוד ואני גם לא רוצה לשטוח את בעיותיי בפני עובד סוציאלי עם כל ההבנה שישנים עו"סים מצויינים. אין אפשרות לבקש מרופא יחידה/קב"ו אולי הפניה לפסיכולוג בלי לפרט יותר מידי? רק אם הקב"ן מחליט שזה מספיק "חמור" מבחינתו אני עובר לפסיכולוג?

disturbed fairy

New member
הסבר

תבין אין דבר כזה "לעבור לפסיכולוג" הצבא משלם לקב"נים בשביל זה, ואין דבר כזה הפניה לפסיכולוג, מקס' אם תרצה, תוכל להיות מטופל ע"י פסיכיאטר, שיוכל גם להתאים לך תרופות אם יהיה צורך. ואין שום קשר לנטיות אובדניות, אני מטופלת אצל קב"נית [מדהימה, והיא עו"ס במקצועה] ואין לי שום נטיות אובדניות, ולדעתה גם אין לי שום בעיות הסתגלות לצבא, ואני ממש לא מבינה למה התואר הוא זה שמשנה לך.... הרי בסופו של היום כל מה שמשנה הוא האדם שאתה עומד מולו, הרצון שלו לעזור, כמה הוא מבין אותך, והקשר שלך איתו.

למעלה