שלום

• פותח הנושא bgnh
  • פורסם בתאריך

bgnh

New member
שלום

מישהו שמעאולי על תרופה לטרשת מהסוג הכרוני פרוגרסיבי? פשוט רוב התרופות מיודעדות להתקפים. תודה

סיאמית

New member
שלום לך וברוך הבא!

ראשית, לא מדוייק! בטאפרון למשל מומלץ גם לטרשת מסוג SECONDARY PROGRESSIVE וגם אוונקס. מחקרים שעורכים על קופאקסון אף הם מבטיחים תוצאות טובות אבל אני הבנתי שקופאקסון ממליצים בעיקר להתקפי-נסיגתי (RR) ולמעשה, כל מה שטוב לפרוגרסיביים טוב גם להתקפיים אבל לא להפך. כל ה"פרוגרסיביים" הם למעשה "כרוניים"... וכיום לא נהוג להבדיל ביניהם באופן שרירותי כמו פעם. פרוגרסיב הוא פרוגרסיב הוא פרוגרסיב. מה שלומך חוץ מזה?

RomiVais

New member
שלום שלום... וברוך הבא! ../images/Emo39.gif

אני מקווה שתרגיש איתנו כמו ב
אני לא יודעת יותר ממה שסיאמית כתבה לך... אתה מוזמן לספר לנו קצת על עצמך.. מאחלת לך ים של בריאות ורק דברים טובים

bgnh

New member
תודה

אני לא חולה אלא אימי והיא לא מסוגלת להשתמש במקלדת אז אני כותבת במקומה. היא חולה כבר 18 שנה ויושבת על כיסא. מעבר לזה היא מאוד פעילה, יוצרת קוראת ועובדת. היא לקחה אוונקס למשך איזו תקופה ונוצרה הרעה (או יותר נכון ההדרדרות לא פסקה), פשוט מעניין אם למישהו ידוע או מנסיון או מאנשים שעברו טיפול לטרשת מסוג כרוני פרוגרסיבי והתוצאות שלו היו חיוביות, פשוט נכון לכרגע היא לא מקבלת שום טיפול ויש תחושה של הרמת ידים מבחינת הטיפול במחלה (למרות שהיא עוברת פיזיוטרפיה ועומדת על מתקן עמידה). בכל אופן תודה

למעלה