שלום!

שלום!

רציתי להתייעץ על המשך לימודי ערבית. בכיתה י' עשיתי יחידה אחת בערבית וסיימתי עם ציון סופי 97. אני מתלבטת מאוד אם להמשיך בערבית. הרמה בין י' לי"א וכמובן י"ב ממש משתנה ונהיית קשה? ומה כולל לימוד ערבית בהמשך? ומי שלומד ערבית בתיכון- מגבילים אותו בצבא לערבית? ואיך ערבית יכול לתרום לי לעתיד? תודה רבה!

ringo rulz

New member
למה לא להמשיך בערבית?

אם הולך לך טוב ואת מתחברת למקצוע אז למה לא? רוב תלמידי הערבית בתיכון הולכים למודיעין בצבא אבל את יכולה לחתום על ויתור.

anna the best

New member
הי ../images/Emo105.gif

אם בכיתה י' יש לך 100 בערבית- אני מבטיחה לך שתסתדרי בשנים הבאות, בעיקר אם כבר עשית יחידה. ערבית בתיכון זה ממש לא קשה, לומדים בעיקר דקדוק, תחביר ואוצר מילים של עיתונות. ובצבא כמו שכבר אמרו לך אם לא בא לך את יכולה פשוט להגיד ואף אחד לא יכריח אותך. ובקשר לאיך ערבית יתרום לך... קודם כל זה שפה. ושפה תמיד יעזור לך בעתיד, למשל בתחום השיווק, או שסתם תרצי לנסוע למצריים לראות את הפירמידות... ויש גם קישור בטגליינס לכל הסיבות ללמוד ערבית
מקווה שעזרתי!

Shirley808

New member
דווקא ערבית זה כן קשה ../images/Emo4.gif

גם אני קיבלתי 100 ביחידה הראשונה (עכשיו אני בכיתה י"א) והשנה ממש קשה לי! אני אפילו שוקלת לקחת מורה פרטית.

pilpelmemule

New member
אמאל'ה... גמאני קיבלתי 100 ביחידה הראשונה

אני מקווה שהשנה ילך לי טוב..\: ועוד המורה שלנו לא באה איזה יותר מחודשיים השנה והחליפו לנו אותה פתאום... נקווה לטוב..

במלוא הכנות בתור מישהי שהיתה במצב די דומה

לשלך מבחינת הציון בכיתה י' יצאתי מתוך נקודת הנחה שהרמה תשאר ככה ולא תהיה לי בעיה לקטוף את המאה גם בכיתה י"ב. אני לא אומרת שהתאמצתי יותר מדי בשביל הציון בכיתה י"א/ י"ב אבל הרמה בהחלט עולה ומי שאין לו תפיסה טובה לשפות מתחיל להסתבך קצת {והיו כמה אנשים כאלה בהקבצה שלי} אבל בעיקרון אם את אוהבת ללמוד שפות ו/או רוצה להתקבל למודיעין זה בהחלט שווה את ההשקעה שהיא די מינימלית לרב האנשים, לעומת מקצועות מתישים אחרים כמו פיזיקה...
בהצלחה

Shirley808

New member
את מפחידה אותי ../images/Emo5.gif

אני לא יודעת למה לצפות בהמשך השנה

חחח...זו לא היתה הכוונה../images/Emo163.gif

לא רציתי פשוט לבוא ולהגיד: "ערבית היה המקצוע הכי קל בחיים שלי שלכל מבחן למדתי רבע שעה...וואו אני כזה גאון וכל העולם צריך לדעת"
אבל אני אישית באמת לא השקעתי כמעט מאמץ במקצוע הזה ובכל זאת היה לי ציון גבוה- והיו לי בסך הכל שני שיקולים להגביר את המקצוע הזה: 1. רציתי ללכת למודיעין 2. אני מסתדרת טוב עם שפות וזה היה 5 יחידות שהייתי בטוחה שיהיה לי בהן מעל 95 ועוד הבונוס של ה-20 נקודות שיוביל אותי לסכם גבוה יותר בניגוד לכימיה למשל שכן קרעתי את התחת כדי להגיע ל-90. הרמה בהחלט עולה בין י"א ל-י"ב אבל מי שהסתדר בי"א יסתדר גם בי"ב וגם אם צריך להשקיע עוד חצי שעה כדי להבין את החומר אני מניחה שיש אנשים שההשקעה הזו שווה להם...

shi1she

New member
אז ככה...

אני לא אשקר, הרמה בין י' ליא' ליב' אכן משתנה ונהיית קשה יותר. אני באופן אישי עשיתי את כל ה 5 יח' ביב' (ככה ביה"ס שלנו החליט שזה טוב יותר) ואז ה 3יח' הראשונות נראו לי כמו משחק ילדים. ואז אמרתי, טוב זה בגלל שזה חומר שכבר מושרש אצלי טוב והכל... עכשיו בקשר ל 2 יח' השלמה ל 5, כשאותנו לימדו בביה"ס והמבחנים שעשו לנו היו די קשים, והיה צריך ללמוד הרבה בשבילם, והורגלנו לרמה גבוהה ואז כשבאנו לבגרות זה היה הרבה הרבה יותר קל ממה שהורגלנו אליו. אולי זה רק אצלנו שהורגלנו לרמה גבוהה ולכן זה היה לנו קל, אבל אני חושבת שהקטע ה"קשה" כאילו בערבית למי שאין לו לזה תפישה, זה כאילו הדקדוק והתחביר - וכשמלמדים גזרות והכל זה נראה קשה וזה - ואז אתה מגיע לבגרות ואתה רואה שאתה לא צריך אפילו לדעת את הגזרות בשביל זה, אתה יכול פשוט לפתוח מילון.... והתחביר, התחביר בבגרות היה ממש בדיחה, רמה הרבה הרבה הרבה יותר קלה ממה שהורגלנו.... ככה שא', גם אם יהיה לך קשה בלימודים, זה לאו דווקא שתהיה לך בגרות לא טובה, עדיף להישאר לנסות, במקסימום מחליטים בסוף שלא ניגשים אני יודעת מה... תנסי - מה יש לך להפסיד? אם כבר התחלת תמשיכי... לפחות את יא' שיהיו לך 3 יח'... חוץ מזה, שכבר אמרו די הכל - בקשר למודיעין את לא חייבת אם את לא רוצה, ובשביל החיים - זה באמת כדאי לדעת עוד שפה, במיוחד את השפה הזאת בארץ שלנו, ואני באופן אישי חושבת גם שזה מקצוע מעניין(טוב תלוי גם במורה..)

צטלע

New member
ממ

כמו שאמרו לך קודם.. אין ספק שהרמה עולה, אבל אין מה לעשות, בכל זאת מקצוע של 5 יח"ל. מצד שני לא צריך יותר מדי להכנס לפניקה. הסוד הוא פשוט תרגול.. כן, שיעורי בית, עבודות, מבחנים. רק ככה מצליחים לשלוט בחומר. אני יכולה להגיד לך שגם אני באתי מכל החטיבה ומכיתה י' בהרגשה שזה יהיה לי קל ובלי השקעה, וכן בתחילת כיתה יא' בהחלט היה מן שוק כזה לראות כמה זה נראה מסובך, אבל שממשיכים לתרגל, ולהתמיד ולא להתייאש בסוף מצליחים מעולה.

למעלה