שלום

שלום

אני מקווה שאני במקום הנכון.. מישהו שלח לי את הקטע הבא Twilight And Shadow.מאוד נהנתי להקשיב לזה.. האם זה אופרה? איפה אפשר לחפש עוד כאלה? (גם אם זה לא אופרה..) תודה..

Vivaldimort

New member
זו כתיבה פסקולית

אם אני לא טועה זה מתוך הפסקול ל"שיבת המלך" בבימוי פיטר ג'קסון בהלחנת האוורד שור. זו כתיבה איכותית מאוד לז'אנר שלה, אבל אופרה זה לא - אופרה היא הצגה שבה יש מספר ניכר של שירים בסגנון קלאסי.

חח,אני קוראת לכל הדברים האלה שירי בריאת העולם

אני רוצה עוד כאלה =) השאלה איפה לחפש.. זהו,זה היה לא קשור לפורום.. ואם כבר אני כותבת כאן,איפה אפשר לנסות לשמוע אופרות? (אני גם אוהבת קלאסי,אז ייתכן מאוד שאני אוהב אופרות..)

Vivaldimort

New member
אם יש לך כבלים או לווין

ערוץ Mezzo הוא מקום לא רע. גם יוטוב זו התחלה טובה אם את יודעת מה לחפש.

../images/Emo6.gif

"אופרה היא הצגה שבה יש מספר ניכר של שירים בסגנון קלאסי." - הפתעת אותי.

Vivaldimort

New member
יש לי תחושה

שיצאתי יותר מטומטם מהרגיל. קשה להגדיר אופרה.. איך את היית מגדירה?

גרדיציו

New member
ניסיון

שילוב בין אמנויות התיאטרון והמוזיקה- מחזה מושר המורכב מאריות ורצ'טטיבים.

cut2

New member
אני חושב שאפשר להשאר רק עם החצי הראשון

שילוב בין אמנויות התיאטרון והמוזיקה (בצורת מחזה מוסיקלי אמנותי, אפשר להוסיף). אריות ורצ'יטטיבים.. זה כבר סתם מסבך. מספיק כמו שזה.

Moridin

New member
אז איך אופרה שונה ממחזמר?

אופרה זה באיטלקית?

yonti261

New member
ההבדל הוא

שבאופרה יש למוזיקה מקום משמעותי יותר מאשר במחזמר.בחלק מהאופרות יש דיאלוג מדובר בין קטעים מוזיקליים,אולם ברובן יש רצ'יטטיב,קטע שהוא בין דקלום לשירה ומטרתו לקדם את העלילה.השפה לא משחקת כאן שום תפקיד:יש אופרות באנגלית,גרמנית,צרפתית,רוסית,ספרדית וכו'.כמובן גם שהסגנון המוזיקלי הוא אחר לגמרי.

cut2

New member
מה הבעיה? קח סנו

כתבתי "מחזה מוסיקלי אמנותי" - מבלי להכנס למה זה אמנותי (למרות שאני כן חושב שצריך להיות אמן כתי לכתוב להיטים כמו 'גריז') נדמה כי ההבחנה בין יצירות מהסוג של נישואי פיגארו, אורפאוס ו-ווצק - לבין שיער, חתולים ו-FAME היא די חדה. המילה 'אמנותי' כאן היא משהו חמקמק מאוד, שמוגדר אצלי בראש בתור 'תרבות קלאסית'. קצת קשה לי לתחום את זה במילים. וכשאני מוסיף לחשוב על זה, זה כמו לשאול "מה ההבדל בין ליד לבין שיר פולק גרמני?", שהרי ברור שכביכול אפשר להתבלבל, אבל אם מפעילים קומון-סנס מכסים את רוב המקרים. ותחום אפור? תמיד יש. גם בהגדרות מילוניות.

למעלה