שלום!

שלום!

קראתי בפורום בימים האחרונים ואני מרגישה צורך להעלות נקודה. אני חושבת שבצבא לא חושבים מספיק על טובת המערכת. יותר מדי קל לקבל פטורים, כולל פטור מגיוס. ילדים בני 18ממציאים לעצמם מחלות של בני שמונים ומקבלים הקלות. יותר מדי שואלים אנשים מה הם רוצים. אם מלכתחילה זה לא היה כל כך קל, אם הצבא היה יותר נותן לאנשים להבין ששירות צבאי זה לא קייטנה, ושיש פקודות וצריך לבצע אותן, אנשים היו בסופו של דבר מפנימים את זה. לא הייתה כזאת כמות של פטורניקים ומשתמטים אם לא היה כ``כ קל לקבל פטורים.

baudrate

New member
ואם לא היו משחררים את החרדים והבנות הדתיות

היו עוד הרבה הרבה פחות משתמטים.

MasterNir

New member
ומה היית משיגה בזה?

הצבא היה רק יותר דוחה ממנו מלש"בים. שהיו מתאמצים יותר ע"מ לברוח משירות צבאי. הצבא צריך לשמור (ואפילו לחזק) את הנוקשות שלו, אבל לא לאבד (או ששמא כבר מאוחר מדיי?) את האיכפתיות שלו. אני יודע שההבדל בין השניים דק, וקשה לזהותו, אבל הצבא צריך לפחות להשתדל.

אני רק אומרת

שאם כל כך חשוב לצבא שכולם ישרתו, אז למה כל כך קל להוציא פטורים למיניהם? ואני לא מדברת רק על פטור משירות. היו איתי בבסיס אנשים שהמציאו לעצמם מחלות של בני שמונים,וקיבלו מלא פטורים שאיפשרו להם לא לעשות כלום כל היום, כשהם עדיין עולים למערכת כסף. אני כבר לא יודעת מה יותר גרוע, לעשות את מה שהם עשו או לא להתגייס בכלל.

playtrip

New member
יש חוסר איזון משונה...

דיברתי עם חבר... הביצועים שלו מעולים בצבא, אבל בגלל אבחנה מסויימת הם פשוט הפסידו טייס או מכונאי טייסת פוטנציאלי... עכשיו אנחנו צריכים לשאוג על מישהו שבשבילו להיות על הטייסת הזו זה עשוי להיות מאמץ רב! שימו לב לאיפה אתם מזרימים את הצוות שלכם... אתם מדברים עם אחד שמסוגל לעשות סלטות, וברייקים על רצפת בטון... מאידך, אני חייב להודות, יתכן שהשירות היה מפרק אותי... אני לא רואה את עצמי יותר מאשר מישהו שהיה מסדר להם מחסן באופן עבודה שהוא לא יותר מבינוני למדי ודי יומ-יומי... אני לא סובל את האווירה... בהרגשה שלי, פעמים רבות היא מחלישה מאד...

EmGee

New member
בגלל אבחנה מסוימת הם הפסידו טייס?

טייסים לא סתם נבחרים להיות הכי טובים שיש מכל הבחינות. רון ארד לא דיווח על בעיה רפואית מסוימת שהיתה לו כי הוא חשב שהיא שולית, ובגלל זה לא הצליחו לחלץ אותו. מה שלך נראה שטותי יכול לעלות ביוקר, ובמיוחד במקרים של טייסים לא לוקחים סיכונים.

pavel777

New member
אתה לא מבין, שאתה מתגייס, אתה לא העיקר

אתה מתגייס לצבא, לצבא יש צרכים, אתה לא בא לא לצאת פראייר אתה פשוט בא לתרום.. אבל במהלך השירות אתה יכול למרוד בתפקיד ולבקש העברה, יש אינספור דרכים לשנות שיבוץ

למעלה