שלום

MaYu406

New member
שלום

אני מעיין בת 18 כולם תמיד שואלים אותי מה אני רוצה ללמוד אבל אין לי מושג מה לענות, ההורים תמיד לוחצים עליי שאכנס כמה שיותר מהר לאוניברסיטה ואחליט עכשיו. אציין שעכשיו אני עושה את השירות לאומי שלי עובדת עם עולים במרכז קליטה של הסוכנות היהודית. מצד אחד אני מאוד אוהבת לעבוד ולעזור לעולים חדשים ובאמת הייתי רוצה לעבוד בסוכנות יום אחד אבל אני פוחדת שזה לא יתאים לי ואני גם לא יודעת מה צריך ללמוד בשביל לעבוד בתחום זה. בנוסף אציין, שאני דוברת ספרדית ברמה גבוהה מאוד והייתי רוצה לעסוק בעתיד במקצוע שבו אוכל לנצל את הידע שלי בשפה הזו כי אני לא רואה את עצמי ממשיכה את החיים בלי לנצל את היתרון הזה. שאלתי היא באיזה תפקידים שדורשים שפות אני אוכל לעבוד בעתיד (בשפה הספרדית בפרט)? וכיצד אני יכולה לגלות מה באמת מושך אותי ובמה באמת אוכל להצליח בעתיד ולאהוב גם את מה שאני עושה? אני מאוד אוהבת דיפלומטיה ומדעי המדינה ועוד מקצועות אבל חוסר ההחלטיות הורגת אותי ואני גם פוחדת שלא אהנה מהמקצוע או שלא אדע כיצד לנצל וליישם את מה שאלמד בעתיד. מקווה שהגעתי למקום הנכון בתודה מראש, מעיין

הגעת למקום הנכון

הי, נראה שיש לך משיכה לעבודה הכוללת שימוש בשפות והכרת תרבויות שונות. את מספרת שאת עובדת עם עולים במרכז קליטה אבל שאת מפחדת שלא יתאים לך לעבוד בסוכנות היהודית. על איזו עבודה בסוכנות חשבת? עבודה חינוכית? עבודה סוציאלית? מה הפחד? מדוע את חושבת שלא תתאים לך עבודה כזו? בחירה במסלול של דיפלומטיה ומדעי המדינה יכול להוביל אותך לתפקידי השפעה כמו תפקידים ציבוריים, משרד החוץ ועוד.. מצד שני, מסלול אחר הוא מסלול של סיוע לעולים בהיבטים רגשיים, חברתיים ואז שני המקצועות שלמעלה יכולים להתאים. איפה את יותר מוצאת את עצמך? איזה איכויות את מזהה בעצמך שיכולות להתאים לתפקידים השונים שציינתי? אשמח להמשיך ולסייע. בברכה אילת לבנון

MaYu406

New member
...

חשבתי על עבודה של עזרה לעולים- עבודה שדורשת קשר ממשי איתם, שליחויות בעולם וכד'. ואני חוששת שאולי תתאים לי העבודה כי אולי בשלב מסויים לא אהנה ממנה. מהצד השני דיפלומטיה מאוד מושך אותי ולא הייתי מתנגדת לעבודה במשרד החוץ שגם נראית לי מושכת ואולי אפילו לעבוד עם או בקונסוליות שונות בעולם. אני עדיין לא מצליחה לראות את עצמי במקום כלשהו בעתיד, אני עדיין לא סגורה ממש על משהו. וגם לגבי האיכויות אני לא בטוחה שעדיין מצאתי אותן, אני מאוד אוהבת לעזור ולפתור בעיות, מאוד אוהבת להכיר תרבויות שונות ומאוד נמשכת לתרבות הלטינית ולשפה והייתי רוצה להמשיך עם זה בעתיד אבל לא יודעת במה וכיצד אוכל לנצל זאת. תודה על התשובה ומקווה שאוכל למצוא את מה שאני באמת רוצה ללמוד בעתיד.

למעלה