שלום

שלום

שאלתי פה ממזמן אם יש תואר BSC במדעי המחשב בחולון ואמרו לי שכן. הבעיה חושש ללכת אליו כי לא ראיתי תואר כזה באף אוניברסיטה, ומצד שני BSC זה יותר טוב מBA שבאונבירסיטאות. מה לעשות?

erezk9

New member
על מה אתה מדבר? כולם כמעט BSC

ת``א, באר שבע, טכניון הן כולן מלמדות לתואר BSC במדעי המחשב

ad72

New member
BA/BSC

למכללות יותר חשוב להדגיש את כותרת התואר - כי הן צריכות כביכול "להוכיח" את עצמן לחבר'ה כמוך - ולכן רובן מעדיפות לשנות אותה לBSC. אגב - BSC זה "בוגר במדעים" ו- BA זה "בוגר באומנויות". האמת שזה לא ממש משנה - בטכניון, לדוגמה, יש BSC וגם BA במדעי המחשב. המסלול (המדעי-טכנולוגי!) עם דרישות הקבלה הגבוהות ביותר בטכניון (ואולי בארץ בכלל) הוא BA כפול בפיסיקה ומדעי המחשב. נראה לך ש BSC של מכללה יכול להתחרות עם זה............???? העיקר זה: א. מה מלמדים - את זה תוכלל קרוא בסילבוס שבידיעון של כל מוסד לימוד ו- ב. מה רמת המוסד, או מי "נחשב יותר" (רמת מרצים, תשתיות, שביעות רצון הסטודנטים, וכו'). למיטב הבנתי במכללות (זה כבר התואר השני שאני עושה במכללה) - במדעי המחשב מכללת ת"א נחשבת למובילה, (להם ולמכללת הדסה בי-ם יש כבר תואר שני בתחום). גם שם התחילו מ BA ועברו ל BSC, מהסיבות לעיל. בהצלחה.

erezk9

New member
טעות בידיך...

קודם כל, בכל מקום בעולם וגם בטכניון BSC נחשב יותר וקשה הרבה יותר מ- BA ולכן, הטכניון ילמד רק BSC ולא BA במדעי המחשב (ראה תמונה מצורפת) דבר נוסף... אחרי חיפוש מייגע ברשת האינטרנט - לא מצאתי אף מוסד שמכבד את עצמו בארץ שמלמד היום BA למדעי המחשב (חוץ מאיזה מסלול שולי ביותר באוניברסיטת חיפה שמלמד גם מדעי הרוח עם מדעי המחשב) שים לב: אפילו האוניברסיטה הפתוחה עברה לBSC !!! לגביי מכללת ת"א ומכללת הדסה - אני בהחלט מסכים איתך! הם מצויינים בתחום!

ad72

New member
לאט לאט...

בידיעונים של השנים הקודמות - עד לפני שנה לפחות - זה היה "הסידור" לגבי התואר הכפול, כמו כן לגבי תארים במדעי המחשב לחוד. היה BA תלת שנתי ו BSC שהיה יכול להיות תלת או ארבע שנתי. זה בדוק ב100% - יתכן שהיית בתיכון/צבא אז, אבל זה היה כך. לגבי המצב השנה - הסתכלתי בידיעון של השנה ואכן שינו את זה (התמונה שצירפת זה לא האינדיקציה הכי רשמית, אבל גם בידיעון זה כך). כדי שתבין על מה אני מדבר - כך לדוגמה תואר דוקטורט: רוב המוסדות בעולם מעניקים PHD שזה "דוקטורט בפילוסופיה" - ולי היו כמה מרצים מהטכניון היו בעלי DSC שזה דוקטורט במדעים. אם משהו עשה 4 שנים דוקטורט על 'תסחיף' חומר מחורים שחורים - יתנו לו בסוף דוקטורט בפילוסופיה?! - כן (PHD בפיסיקה), כי זה לא ממש משנה. אותו סיפור לגבי BTECH ו BSC במכללות להנדסה (כולל HIT!!!!) - מניסיון - אין הבדל חוץ מלמראית עין. כשהתחלתי את התואר הקודם בהנדסת ביוטכנולוגיה הוא היה BTECH וכשסיימתי אותו נתנו לי BSC - כי בדרך המל"ג עשו 'שדרוג'. הבדל אמיתי לא היה. ולסיום - "טעות בידך" - הנה העובדות: שנתוני הפקולטות לפיסיקה ולמדעי המחשב משנה קודמת: http://www.undergraduate.technion.ac.il/Catalog/Catalog-2006/Catalog-Pdf/163_171.PDF http://www.undergraduate.technion.ac.il/Catalog/Catalog-2006/Catalog-Pdf/212_227.PDF

erezk9

New member
אין הבדל בין BTech לבין BSc ?!!?!

1) מי שהנדסאי - היה עושה BTech בשנתיים וחצי!!! 2) מהנדסי BTech לא יכולים להמשיך לתואר שני ללא השלמות. 3) בחלק מחברות ההיי-טק, למהנדסי BTech יש התייחסות שוות ערך להנדסאים. (ככה זה היה לפחות ב"אל-אופ" לפני 4 שנים) 4) מהנדסי BTech אינם היו נרשמים בפנקס המהנדסים. אז אני לא ראיתי את התוכניות של הלימודים להנדסת BTech. אבל אני בספק אם ניתן להשלים להנדסאי את כל הקורסים המדעיים של השנתיים הראשונות של הנדסה בתוך חצי שנה. (וכמו שאמרת, זה גם צריך להיות באותה הרמה שאנחנו לומדים ל BSc...) אבל בעקרון, כל זה לא כבר משנה - כי החיה שנקראת BTech נעלמת לה מפני הארץ...

ad72

New member
אין הבדל מהותי...

למדו איתי כמה הנדסאים שהשלימו להנדסה - ואכן: 1. הסמסטר השלמה מאוד קשה, רובם פשוט פורסים אותו על שני סמסטרים. תיאורטית - גם השלמה ל BTECH וגם ל BSC תיקח להנדסאי שנתיים וחצי. היו להם הרבה קורסים (שלא מהיסודות) בהם הסילבוס היה זהה לחלוטין לזה של המהנדסים. 2. יש BTECH שהמשיכו לתארים מתקדמים, עם השלמות - ואיתי במחזור סיימו שתי בנות שהמשיכו לטכניון לתואר שני (או ישיר לדוקטורט - לא זוכר), והיו צריכות השלמה, על אף ה BSC, בגלל שהן ממכללה. שניים אחרים המשיכו לויצמן ולעברית - ושם אני חושב שלא דרשו השלמות, אבל אל תתפוס אותי במילה. 4. מהנדסי BTECH נרשמו ועוד איך בפנקס המהנדסים. המחזור שלי היה הראשון שסיים עם BSC, וכל המחזורים לפניו נרשמו כדין בפנקס המהנדסים. 3. פה אולי כבור הכלב - הכל באמת עניין של התייחסות: מי שמחליט להתייחס לתואר ולא לבן אדם ולמה שהוא יודע - אז עושה את כל ה'קאסטות' האלו. אישית, אני לא מכיר את אל-אופ. BTECH לא פחות טוב - זה פשוט אבולוציה של נושא הקאסטות. המל"ג - שתמיד הגן על האוניברסיטאות - רצה אלמנט הפרדה והבדלה כלשהוא - ולכן כולם התחילו במכללות עם BTECH. עם הזמן והלחץ של הבוגרים ומרצי המכללות, הבינו במל"ג שזה לא לעניין - ושינו. כך יהיה גם עם התואר השני - בהתחלה בלי תזה ואח"כ עם. זה לדעתי כבר לא טוב, אבל מסיבות אחרות.לדעתי מכללות לא צריכות לבזבז מרצים ומשאבים על מחקר, אלא על הוראה. הבנתי משוטטות בפורום שאתה חושב שאי-אפשר להפריד בין הדברים באקדמיה - אבל אני לא מסכים אתך לגבי זה. אומנות העברת הידע היא מהבסיסים של כל תרבות מפותחת, וזה לא בא בהכרח עם כישרון המחקר. לדוגמה - ספר הקורס במל"מ א/ב - של NEAMAN מאוניברסיטת ניו-מקסיקו. הוא עשה דוקטורט במשהו - כמו כולם - אבל ההתמחות שלו זה להרצות ולהעביר ידע - ועל זה הוא קיבל מענקים ופרסים. במקום לפרסם מאמר מחקרי הוא פרסם את הספר המעולה הזה - שבלעדיו לא הייתי שורד את פורטנוי וחרדים (...וגם על זה כנראה לא נסכים..). מכללות צריכות לשים דגש על המפגש הראשוני בין הסטודנט לאקדמיה, ופחות על המשך דרכו בתארים המתקדמים. אבל זב כבר עניין של דעה....

erezk9

New member
השלמה ל-BSC תיקח להנדסאי שנתיים וחצי ??!

הודעה מרעישה לכל ההנדסאים: האפשר ללמוד לתואר BSc בתוך שנתיים וחצי! אם אתם רוצים לדעת איך? (כי אני לא יודע איך....) נא לפנות ל-ad72.

erezk9

New member
וביחס לשאר הדברים...

אני לא אתווכח לגביי כל מה שכתבת על ה-BTech כי הוא כבר מת! ולא אוכל להוכיח לך את הדברים... לגביי ההוראה - אני כן חושב שצריך לבזבז משאבים על מחקרים! כי אחרת לא היינו מתקדמים לשום מקום! אבל שלא תחשבו שזה אומר, שאני חושב שכל המרצים במכון הם מצויינים. בפעם המי יודע כמה... גם אני הייתי שמח לראות כמה מרצים מחוץ לרשימת הסגל !! יש פה מספר בודד של מרצים גרועים. שאין להם שמץ של מושג על הוראה! ואני כבר התעייפתי לבדוק ולתווכח עם ראשי האקדמיה שלנו לגביהם. לגביי כל שאר הדברים, אני לא ממש אתווכח איתך. כי זה עניינים אינדיווידואלים (רק שלך)

למעלה