שלום ,

• פותח הנושא al19
  • פורסם בתאריך

al19

New member
שלום ,

אני יודע שזה לא הפורום המתאים לשאול את זה אבל זה הפורום הכי מתאים שמצאתי, קיבלתי צ'ק מהביטוח , עכשיו בהנחה שאני מפקיד את הצ'ק היום בבנק שלי (לא בסניף שלי) תוך כמה זמן אני יוכל לראות את החיוב בחשבון שלי ? (תוך כמה זמן הכסף נכנס לחשבון שלי ? ) בתודה אל

זאת השאלה הלא נכונה

קודם כל, ברכותי שקיבלת לידך צ'ק - שהוא כנראה גדול. אם זה המצב - זאת בדיוק הנקודה לעשות הערכת מצב: א. מה היעדים שלי להמשך החיים. ב. האם מותר לי בכלל להפנות את הכסף לצריכה. ג. מתי פעם הבאה אני אקבל צ'ק. רוב האנשים, לצערי ולצערם, ממהרים "להפטר" מסכומים גדולים. א. לפעמים, נורא חשוב - לתת כסף לילדים. ב. פתאום, דווק נסיעה יקרה במיוחד לחו"ל - מגרדת וממש מציקה. ג. ויש מקרים, שדווקא עכשיו חשוב לרהט/לשפץ/לעצב את הבית. אבל, וכאן אני חוזר להתחלה - יש צורך להעריך הלאה - מה עושים וממה מתקיימים. א. למשל, האם יש לי מספיק כסף לחיות עד גיל 90 ? ב. חס וחלילנ, אם אזדקק לכסף לניתוח/בעיה רפואית/בעיה סיעודית, האם יהיה לי איך לממן אותו ? ג. מה חשוב לי להשיג ? (ולא מה בא לי לצרוך) ד. אולי - זה כסף שישב בצד וייתן לי סתם שקט נפשי, למקרה של פיטורין או סתם צרה ... ונקודה אחרונה: החיפזון הוא מהשטן והוא האויב שלך. קח לך, חודש, חודשיים, שנה - להגיע לתובנות ולהחלטות הנכונות והמתאימות. בהצלחה.

למעלה