שלום

שיק10

New member
שלום

כתבתי כאן לפני מספר שבועות אנו אמורים להגיע לעיר SHEKOU, עם שני ילדים. שאלתי למי שיודע באיזה גיל נכנסים לכיתה א או איך שקוראים לזה שם, האם זה כמו בארץ מגיל 6? תודה ויום מקסים לכולם

Benkok

New member
אהלן

בצד שמאל של המסך יש קישור לפורום "סין - שפה ותרבות". שם מתרכזים חברינו הסינים ולשם הם מגיעים בתדירות יותר גבוהה. תשאלי שם את השאלה שלך ויש מצב שיענו לך יותר מהר. בהצלחה במעבר...ואל תשכחי שהדבר הכי טוב בסין זה שהיא בסך הכל שעתיים טיסה מתאילנד...

Ludwig

New member
השאלה היא היכן ילמדו בשנג'ן...

אני מניח שבשֶׁנְגֶ'ן (Shenzhen) ואפילו רק בשְׁקו (Shekou) יש מספר בתי-ספר זרים. אני גם מניח שמקובל ברוב המוסדות שאין הבדלה חדה בין כיתות ה"גן" לכיתות בית-הספר היסודי. לגבי תוכנית הלימודים כדאי לברר ספציפית עם בית-הספר המיועד.

כפי שכבר הסבירו לך, Shekou זהו פרבר של העיר

Shenzhen. יש כאן מסר בתי ספר בינלאומיים וסיניים. בד"כ ה- Cut off date הוא ה-31/11. בית הספר היסודי מתחיל כבר ב-KinderGarten (מקביל בגילאים לגן חובה בישראל). כלומר ה-KG הוא לגילאי 5-6 וכיתה א' (Grade 1) לגילאי 6-7 ממש כמו בישראל. בניגוד לישראל, כבר ב-KG לומדים כמו בכיתה א' בישראל קרוא וכתוב, חשבון, אומנויות, מדעים וכו'. שיהיה בהצלחה

שיק10

New member
תודה לכולם על ההסבר

אנחנו אמורים להגיע לפרבר שאקו ולרשום את הילדה לSHEKOU INTERNATIONAL SCHOOL, בכל אופן, שירלי ענית לי על השאלה. ברשותך יש לי עוד כמה שאלות ואשמח למענה, איזה יום הילדים לא לומדים בשבוע? עד איזה שעה הלימודים? ואני מבינה, בכל אופן לפי הניק שיש לך כמה ילדים משלך, אשמח אם תוכלי לספר לי איך הם התאקלמו בבית הספר מבחינת השפה , מבחינה חברתית .......... בכל זאת הילדה שלי תהיה קרוב לגיל חמש, לא יודעת מילה באנגלית , איך המורים שם מתקשרים איתם? או כל דבר שאת יכולה לספר לי מעבר ... תודה

מחר אשתדל למוא זמן לענות

כל ארבעת הילדים שלי מבקרים ב- Shekou International School כך שלא תהיה לי שום בעיה לענות לך על הכל. אז הילדה שלך תכנס ל- ECLC2 (בפרה סקול) או ל-KG (על מנת שאוכל לענות טוב יותר על שאלותייך)?

שיק10

New member
היי שירלי

איזה יופי גם הילדים שלך שם..... את האמת התקלת אותי אין לי מושג לאיזה כיתה מה ההבדל?, אני לא עושה את הרישום אלא נעזרת באנשים שנמצאים כבר במקום וסומכת עליהם, אנחנו אמורים להגיע רק בסוף אוקטובר, אשמח אם תוכלי להסביר לי לגבי שתי הכיתות, אני בכל אופן מגיעה לבד במהלך ספטמבר ושם אוכל להתרשם מקרוב, כרגע אני מנסה לדלות כמה שיותר מידע "מרחוק". תודה

השאלה נבעה מכך שלא הבנתי בדיוק באיזה חודש הבת

שלך בת 5. כלומר האם היא לפני או אחרי הקאט אוף דייט (אם היא תהיה בת 5 לפני סוף נובמבר הקרוב אז היא נכנסת ל-KG). ההחלטה היא לא שלך היכן לשים אותה, אלא של בית הספר עפ"י גילה. ההבדל בין הפרה סקול (ה- ECLC) ובית הספר היסודי הוא ענק בכל מישור ולא פה המקום לפרט. בגדול, השנה, הייתי מאוד מרוצה מבית הספר היסודי (גם בשנה שעברה) אבל מאוד לא מרוצה מהפרה סקול (בעיקר מהכיתות של התאומים שלי). כשהגענו לפה הגדול שלי נכנס ל-KG (בית ספר יסודי), התאומים נכנסו ל- ECLC1 והקטנה היתה בבית ובאמצע השנה נכנסה ל- Nursery. בשנה הבאה שלושת הבנים שלי ילכו לבית הספר היסודי, הגדול בכיתה ב' והתאומים ב-KG. הלימודים הם 5 ימים בשבוע ב'-ו' ולא לומדים בשבת ובראשון. הלימודים בשנה הבאה יתחילו ב- 8:00 ויסתיימו ב-15:00 כאשר באמצע יש הפסקת צהריים שיש באפשרותך להחליט היכן הילדים יבלו אותה (בבית הספר או בבית) ואיזה אוכל יאכלו (קייטרינג של בי"ס או ארוחה שאת תביאי מהבית). כשהגענו לכאן הגדול ידע מספר מילים באנגלית והשאר לא ידעו מילה באנגלית (מעבר למה ששמעו ב"דורה"). הם השתלבו מאוד בקלות ורכשו את השפה מאוד מהר. ב-SIS יש שתי מורות ישראליות ב- Nursery כך שזה עשוי להקל כשמתעורר חוסר הבנה מהותי. בבית הספר היסודי (כלומר החל מ-KG) יש אפשרות לקבל תגבור באנגלית שנעשה ע"י מורה מיוחדת שמבקרת בכיתה. אגב, מסתבר שאפשר לתקשר לא רע גם אם לא יודעים את השפה ולאט לאט הילדים מבינים יותר ויותר ופתאם את מגלה שהם אפילו מדברים. אצלי בבית הילדים ביניהם כבר מדברים באנגלית
שיהיה בהצלחה

שיק10

New member
היי שירלי

קודם כל הילדה תהיה ב23 לנובמבר בת 5 אז אני מבינה שהיא תגיע לKG ולגבי מה שרשמת מספר שאלות באיזה שעות הפסקת הצהריים? מה הם עושים שם בזמן זה רק אוכלים? מה העלות של הקייטרינג? ולגבי התגבור באנגלית האם זה כרוך בעלות נוספת מעבר לשכר הלימוד שאנו משלמים כל חודש? תודה

כן, עפ"י גילה היא אכן עולה ל-KG אלא אם אתם

חשים שהיא צעירה מידי (סוף השנתון...) ותבקשו מפורשות להשאירה ב- ECLC2. אגב, גם התאומים שלי בשנה הבאה יהיו ב-KG אלא שהם ילידי ינואר כלומר בין הגדולים. יש לקחת בחשבון שה-KG מקביל בתכנים לכיתה א' בארץ - לומדים קרוא וכתוב, לומדים חשבון, לומדים מדעים וכו'. בשנה שעברה הפסקת הצהרים בבית הספר היסודי היתה מ-12:00 עד 12:50. ייתכנו שינויים כל שנה. נדמה לי שרק מי שגר בקומפלקס בתוכו נמצא בית הספר יכול לקחת את הילדים בהפסקת הצהריים הביתה. אני לא לגמרי זוכרת את עלות הקייטרינג (אני מביאה לילדי אוכל מהבית) אבל אאל"ט זה בסביבות 25 RMB ליום. התגבור שדיברתי עליו באנגלית כלול בעלות בית הספר ואין תשלום נוסף, אבל יש לקחת בחשבון שהוא מינימלי ביותר. ניתן להכנס לאתר בית הספר ולבדוק: SIS.

שיק10

New member
היי

החברים שלי הלכו לרשום את הילדה והם אמרו שיש תקנה חדשה שצריך לעבור מבחנים של בית הספר? איזה מבחנים הילדה שלי לא דוברת אנגלית, ושכר הלימוד הולך לעלות משמעותית, ידוע לך במקרה?

חברים או משפחה?

לגבי מבחני כניסה - ייתכן ומדובר בתקנה חדשה. כשאנחנו הגענו לכאן היה צריך לעבור מבחני אנגלית רק החל מכיתה ב' ואילך. ייתכן והשנה הוחלט על שינוי שאנחנו כוותיקים לא מודעים אליו. לגבי שכ"ל - השנה בית הספר קבע את שכר הלימוד ב-RMB מה שאומר שדולרית אכן היתה עליה משמעותית ביותר!

למעלה