שלום,

LayLadyLay

New member
שלום,

בשעה טובה, אחרי קורס די ארוך, אני מש"קית ת"ש רשמית. השתבצתי בלשכת גיוס [יחידה פתוחה כמובן]. אני ממש לא יודעת איך אני אצליח להתמודד עם לחזור בכל יום הביתה- יש לי בעיות קשות בבית [הורים גרושים, גרה עם אמא אלכוהליסטית שניסתה להתאבד מספר פעמים] ואני מרגישה שאם אני אהיה כל יום בבית, אני שוב אגרר לתוך הדיכאון שהייתי בו לפני הגיוס. מהרגע שנודע לי על השיבוץ אני פשוט לא מספיקה לבכות ולא מצליחה להתאושש בכלל. אין לי תאבוןף אין לי חשק לראות חברים- כלום. אני אמורה להתחיל ביום ראשון ואני רוצה להגיש בקשה לצאת משם כמה שיותר מהר ולעבור ליחידה סגורה. אני יודעת על כל ההליך של הגשת שינוי שיבוץ, אבל עוד לא התנסתי בשטח. אז האם זה בכלל הגיוני להגיש כבר בהתחלה בקשה כזו? מה הסיכוי שתאושר? תודה. אני מצרפת את המכתב האישי שהכנתי כבר בשביל הבקשה.

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
דניאל...

קראנו בכאב את מכתבך הכנה. מאד התרשמנו והערכנו את הרצון העז שלך להיות נורמטיבית, לחיות אחרת, להצליח במקום שאמך נכשלה. המוטיבציה שלך לשרת שרות משמעותי תורם ואחראי מרשימה שבעתיים לאור רקע הבית שעליו את מספרת. יקרה, את כותבת שאת אחרי קורס ארוך והוצבת להיות משק"ית ת"ש. נראה לנו שזהו בדיוק תחום העזרה שלו את זקוקה. לבקש פגושה עם קצינת ת"ש ואם אפשר גם עם קב"ן, ולספר על הכל, לא להסתיר, לא לוותר, לעמוד על זכותך לשרת שרות משמעותי ועל זכותך לשרת אותו ביחידה סגורה. בדרך כלל חיילים פונים הנה בשל רצונם לשרת קרוב לבית והנה את באה בבקשה הפוכה, נראה לנו לא הגיוני שלא ינסו להתחשב בך. דבר נוסף דניאל, אנחנו חושבים שכדי להצליח עליך להיות במיטבך, לאכול טוב, להתאושש מהדיכאון, להציג שמחת חיים ואופטימיות, פשוט לעשות רושם טוב על הממונים עליך, ויחד עם זאת להסביר בצורה ברורה ומובנת (עשית את זה נהדר במכתב) את הרקע הקשה ממנו את באה, ואת הרצון החזק שלך להשתחרר מהנטל הזה וליצור לעצמך עתיד טוב יותר. אנחנו מחזיקים לך אצבעות , מאמינים ומתפללים שתצליחי. נשמח אם תחזרי לספר מה קורה אתך.

HorseWhisper

New member
שלום לך,

קודם כל, רציתי להגיד לך שהמכתב שלך נשמע מאוד משכנע תמוה בעיני שביקשת להיות בבסיס סגור בגלל המצב בבית והקצינת מיון בכל זאת ראתה לנכון לשבץ אותך בבסיס פתוח, יש לך מושג למה? מה היא אמרה לך כשביקשת ממנה את זה? דבר שני, חשוב שלפני שתגישי את המכתב תדברי עם המפקדים שלך (כי הם אלה שממליצים בסופו של דבר ואם הם ממליצים על העברה סביר להניח שגם בבקו"ם יאשרו, זה מגביר את הסיכויים) תסבירי להם את המצב כדי שיתמכו בך רק לוודא משהו- בלשכת גיוס יש מקום לחיילים לישון? יכול להיות שיציעו לך לינה בבית החייל בתור אלטרנטיבה, אם יציעו, איך זה נשמע לך? את צריכה לשנות קצת את הטופס שיהיה רשמי יותר אבל בכללי המכתב טוב, רק תוודאי שיש לך את תמיכת המפקדים כדי להעלות את הסיכויים שלך לעבור לבסיס סגור.. בהצלחה

LayLadyLay

New member
כמה דברים

במהלך הקורס היו לי בהתחלה קשיים להתרגל למערכת [ופעם אחת הודיעו לי שאני סוגרת שבת ביום רביעי והיה לי קצת קשה לקבל את זה]. בהתחלה חשבתי שיהיה יותר טוב אם אני אהיה בבית, כי כאב לי על אמא שלי שחוזרת לבית ריק כל יום. המפקדת שלי ידעה על כך וכנראה המליצה לשבץ אותי בבסיס פתוח. אלא שבמהלך הקורס גיליתי שההיפך הוא הנכון- גם אמא שלי מתמודדת יותר טוב כאשר אני רחוקה וגם אני מצליחה להתנתק מהבעיות בבית ומתפקדת יותר טוב [אפילו סיימתי כמצטיינת הקורס]. אני ממש לא רוצה ללון בבית החייל, כי זה לא החיילים שאת משרתת איתם ובכלל.. אני נורא מחפשת את האווירה הצבאית שיש בבסיס סגור [המשפחה שלי מלאה באנשי קבע, סא"לים וכו'] ואני לא רוצה להחמיץ את זה.

HorseWhisper

New member
...

אוקיי אז עוד כמה שאלות.. המפקדים בבסיס הנוכחי יודעים על מצבך? הם יודעים שאת רוצה להגיש טופס 55? דיברת עם הקצינת ת"ש שלך? אולי היא תוכל לעזור לך כשאני רציתי לעבור הקצינת ת"ש ממש עזרה לי (למרות שבדר"כ המשקית ת"ש צריכה להודיע לך על התפתחויות בבקשה) אבל אצלך זה גם אפשרי כי הקצינת ת"ש היא בעצם המפקדת שלך.. אם תדברי איתה היא יכולה להיות בקשר עם אותם אנשים שמחליטים בבקו"ם ואפילו לספר להם אישית מה קורה.. כי הרי כל הבקשות עוברות דרכה.. (תקני אותי אם אני טועה? הקצינת ת"ש של היחידה הקודמת ממש הייתה בקשר רציף איתי ואפילו התקשרה למשקית ת"ש שלי בזמן שהיא הייתה בבקום ודיברה איתם על הבקשה שלי, למרות שהיא לא אמורה) תכלס את צריכה לקחת בחשבון שלא ידוע לאן תגיעי , ואם תהיי משקית תש בחטיבה את תאלצי לסגור שבתות (שבת ל- 3, משהו כזה)... מה שכן, אני יודעת על יחידה שמשקיות תש לא סוגרות שבתות ולא עושות תורנויות בכלל... אז זה מאוד תלוי באיזה בסיס את תפלי... תקחי בחשבון גם את הדברים האלה

LayLadyLay

New member
תשובות..

רק מחר או מחרתיים אני אגיע ללשכה ואערוך שיחת קליטה עם הקצינה. אני אסביר לה את המצב ושאני לא רוצה שיווצר נזק לי ולמשפחתי בעקבות החזרה היומית שלי הבייתה. בנוסף, יש לי פרופיל עורפי [בת יחידה] ולכן אני לא יכולה לשרת ביחידות קדמיות.

drnaji

New member
היי דניאל,אני חושב שאני יכול לעזור לך:

שלום שלום, דבר ראשון,כל הכבוד על זה שלמרות כל מה שעברת ידעת להפיק את המיטב מעצמך ושסיימת את הקורס שלך בהצטיינות ושאת רואה (ובצדק) בתפקידך כשליחות ותרומה. לגבי המקרה שלך,לפי ההתרשמות שלי מהמכתב וממה שכתבת פה את בעצמך זכאית לת"ש. במידה והת"ש שלך הוא ת"ש 7 או 5 השיבוצ צריך להיות במרחק מסויים מהבית שלך. כלומר,יכולים לשבצ אותך עד למרחק X מהבית. אולי בגלל זה הם שיבצו אותך בבסיס פתוח שאני משער שזה קרוב לביתך. מה שאני מציע לך לעשות זה דבר כזה - בנוסף למכתב,לדבר שוב עם האחראית שלך ולהסביר לה את המצב. דווקא לכן (מש"קיות ת"ש) יש מפקדות שעל הנייר צריכות הכי להתחשב בבעיות בבית.כמו שלך. עד לפני כמה חודשים הייתה אצלי בבסיס מש"קית ת"ש מעולה שרצתה אז כשהתגייסה בסיס סגור בין השאר בגלל סיבות כמו שלך. היא הייתה מהמרכז והבסיס שלי בחיפה והוא בסיס פתוח. עם השיבוצ היא הלכה למפקד בסיס והסבירה לו את המצב ואז הוא נתן לה לישון בבסיס. מה שאני מנסה לומר שאם חלילה הם עדיין משבצים אותך בבסיס פתוח,אל יאוש.תמיד אפשר למצוא פתרון. מקווה שתצליחי לשכנעם. אני חושב שאת הכי צודקת בעולם. בהצלחה.

למעלה