שלום

שלום

שלום לכל חברי הפורום. יש לי בעיה בצבא והנה הסיפור על כל הנושא כדי שתוכלו להבין; הייתי כרגע חודשיים וקצת בהמתנה בבסיס בו עשיתי טירונות, רצו להוריד לי את הפרופיל ל-45 נפשי על קשיי הסתגלות, אבל סירבתי שיורידו לי על זה בגלל שכל הבעיה שלי הייתה בעיית עור חמורה בידיים ובגלל זה היו לי קשיי הסתגלות כי לא יכולתי לטפל בידיים והן ממש כאבו והגיבלו אותי, בגלל זה הייתי בהמתנה כי לא יכולתי לירות בנשק עד שהמצב של הידיים השתפר (הבעיית עור בידיים איתי מכיתה ח', ככה גם שזה משתפר זה חוזר בסופו של דבר). לפי מה שהבנתי, הצבא לא מתייחס על הבעיה כרפואית מספיק להורדת פרופיל בגלל שלא יודעים את הגורם. לא חשוב כמה נלחמתי ונידנדתי להם בעניין, הם עדיין לא מקבלים את זה. העניין הוא שאני צריך יומיות על מנת שאני אוכל לצאת כל יום הביתה ולהמשיך לטפל בידיים כמו שעשיתי בזמן ההמתנה (כי הנה עכשיו המצב של הידיים נעשה גרוע יותר בו פעם). מה שרציתי לשאול זה, שאם יורידו לי לפרופיל 45 נפשי (זו הדרך היחידה בה אני רואה שיתנו לי קרוב לבית ויומיות) האם זה יגרום לבעיות אחרי זה באזרחי? למשל שאם אני אחפש עבודה ויבדקו שעשיתי צבא על פרופיל 45 נפשי לא ירצו לתת לי עבודה? סך הכל, מחר שולחים אותי להיות מש"ק תיאום וקישור ואמרו לי שאם יראו את המצב הרפואי של מספיק חמור ישלחו אותי לבסיס בו יוצאים יומיות, העניין הוא שאני לא יודע אם זה באמת נכון וגם אם זה נכון זה לא יהיה 100% ואני מפחד ששוב פעם תהיה לי את אותה הבעיה שהייתה לי בטירונות ושיהיה לי קשה עם הידיים כי הן שוב יתחילו לכאוב ושאני אדמם ללא הפסקה ואגיע למצבים לא נעימים ונוחים במיוחד. אז, מה אתם מציעים? זה בסדר שיורידו לי את הפרופיל על נפשי? זה לא יגרום לבעיות אחר-כך? תודה מראש.

Nofale

New member
תוריד לנפשי אין לך מה לדאוג

אין לי כוח לחפור לך פשוט אל תדאג זה לא משנה אחי

timmyy

New member
הי

בעיות באזרחות זה לא יעשה (אולי כן אם תרצה לעבוד במוסד או שבכ וכו) מה שכן, זה יכול להגביל אותך בקורסים שיכולים להוציא אותך אליהם בצבא. מצד שני כבר יש לך קורס, והקורס ששולחים אותך אליו הוא בדרכ כלל לא קורס שנשלחים אליו עם 45 נפשי אז יכול להיות שיש פה איזושהי התחשבות. אולי תוכל לפנות למפקד מרפאת עור שאתה מטופל בה להתיעצות בקשר לפרופילים, תנסה להסביר לו, כי זה באמת מוזר לתת 45 נפשי רק על בעיית עור. אגב עם ה45 נפשי כנראה שכן תקבל בסיס עם יומיות. יכול להיות שלא בקורס עצמו אבל אחרי זה, ושווה לסבול קצת לפעמים בשביל תפקיד..

העניין הוא...

שהתפקיד לא כזה חשוב לי, העיקר שאני אשרת ואתרום את חלקי. העניין שהלכתי דווקא על התפקיד הזה כי התפקידים האחרים שהציעו בכלל, אבל בכלל לא מתאימים לי בגלל כל העניין. אני יודע שזה מוזר לתת פרופיל 45 נפשי בגלל בעיית עור, אבל העניין הוא שהם לא רואים את זה כמספיק רפואי ואפילו אמרו לי שאני מקצין...

Nofale

New member
לא יכולים לך 45 נפשי על בעיית עור

מסיבה פשוטה מזה בעצם "נפשי" או "רפואי" זה סעיפים בפרופיל שלך שהם באים להגיד מחלה מסוימת למשל אני משתמט ויש לי 6 סעיפים שהם נפשיים שלכל סעיף יש את ה"מחלה" שלו שחרטטתי על הקבן שמה קיצר אין לך מה לדאג אחי 45 נפשי זה קלאסה אבל באמת כמו שאמרו מעליי זה פוסל לך קורסים ויש סיכוי רב שתצא יומיות אפילו תחרטט קצת על הקבן עם עוד איזה סעיף אין לך מה לדואג גם בקשר לאזרחות אלא עם כן תרצה לעבוד בשב"כ או במוסד ממשלתי אחר חשוב

עוד שאלה:

האם אחרי שסירבתי להורדת פרופיל 45 נפשי, עדיין יסכימו להוריד לי את הפרופיל אם אני אלך שוב לקב"ן ואבקש ממנו\ממנה להוריד את הפרופיל?

resni4ka

New member
לא תהיה לך שום בעיה...

לא באזרחות (אלא אם מדובר במפעלי רפאל או משהו...כמו שכבר הזכירו) וגם לא בצבא...אם תעמוד על שלך אין סיבה שזה יקח יותר מדי זמן...פשוט אתה צריך טיפול אז אל תמשוך את זה.

resni4ka

New member
לא תהיה לך שום בעיה...

לא באזרחות (אלא אם מדובר במפעלי רפאל או משהו...כמו שכבר הזכירו) וגם לא בצבא...אם תעמוד על שלך אין סיבה שזה יקח יותר מדי זמן...פשוט אתה צריך טיפול אז אל תמשוך את זה.

ח ב ו ב ה

New member
היי לך

אז ככה אם אתה הולך להיות מש"ק תיאום וקישור אתה עומד להיות באחד מ- 9 מת"קים... אני חושבת שהפרופיל משנה לך אין לך למה להוריד פרופיל, כי התנאים שם מאוד נוחים ואין בעיה גם באמצע יום לעלות רגע לחדרים אם יש טיפול כלשהו לידיים... והיציאות שלך יהיו חמשושים ואפטר שזה באמת סבבה... ואם לא יהיה לך טוב במת"ק אפשר לעבור דיי בקלות למת"ק אחר מה שכן, המת"קים נמצאים בשטחים אז אתה תקבל נשק אבל היו שם כמה אנשים עם כל מיני בעיות שלא קיבלו נשק..

ח ב ו ב ה

New member
שכחתי להוסיף

שהם סתם מבלבלים בשכל כשהם אומרים שאין להם על מה להוריד, הם פשוט זונות וזאת הסיבה האמיתית עוד דבר, היחידה נמצאת גם בקריה וגם בצריפין, אז עם כמה בעיות תוכל פשוט לעבור... למרות שזה לא קורה בכזאת קלות (מניסיון)

ShiranAway2

New member
תראה,

במידה ולאחר השירות הסדיר לא תתנדב לשירות במשטרה או מוסד ממשלתי אחר - אין סיבה שפרופיל נפשי ישפיע על החיים האזרחיים, אתה תמשיך לבצע שירות סדיר מלא. כמו כן, רופא היחידה יכול לתת לך פטורים מסויימים על מנת להקל עלייך, כמובן שזה יעזור אם יש לך היסטוריה על הבעיה והמלצות מומחים.

למעלה