שלום

ariel bergman

New member
שלום

אני חדש פה לפעמים אני הולך לטייל באזור אחד שיש בו המון סיקסקים וכרוונים ליפני בערך 40 יום אם לא יותר ראיתי 4 ביצי סיקסק נטושות היו סיקסקים באזור אבל מאוד רחוקים מהביצים כמו שאתם יודעים סיקסק בחיים לא ייתן להיתקרב למרחק כל כך קטן לביצים שלו מספיק ליהיות קרובים כמה מטרים מהביצים שלו הוא מתחיל ליתקוף עף באווירצורח ולפעמים משתמש בדורבן שבכנף שלו להתקפה ההיתי מאוד קרוב אל הביצים ואמרתי לעצמי אם שום סיקסק לא בא ליתקוף אותי כנראה שאלו לא הביצים של הסיקסקים שראיתי ושההורים של הביצים כנראה נטשו אותם אתמול חזרתי לשם שוב מתוך סקרנות ועדיין הביצים היו שם ולא היה שום סיקסק לידם היה סיקסק במרחק 200מטר מהם שאיך שראה אותי צרח וברח לצד אחר ולא לכיוון הביצים חשבתי שהביצים האלו לא יבקעו כבר כי לא הגיוני שלאחר 40 יום אפרוח לא בוקע ושאין עוד מי שידגור על הביצים אז הרמתי ביצה אחת ושמעתי ציוצי אפרוח מתוך הביצה!! כמובן שמיד החזרתי אותה לקן והלכתי משם נשארתי עדיין כה דקות והיסתכלתי ליראות אם ההורים יחזרו והם לא חזרו מה אתם אומרים לעשות?? לעקוב אחריהם וליראות אם יש מי שדוגר שם על הביצים? ואם בוקעים האפרוחים לקחת אותם משם או להשאיר? תודה.

Loligo

New member
הסיקסק יגן על הביצים רק כל עוד אין בכך איום

על חייו שלו - הוא לא יתקוף אותך אם אתה הולך ישירות לכיוון הקן שלו. לכן בהחלט ניתן להתקרב לקן של סיקסק לטווח אפס,יותר מזה אם הסיקסק רואה שלא הבחנתה בקן מקודם הוא יתלה את תקוותו על הסוואת הביצים ולא יתקוף אותך כדי לא להעיר את תשומת ליבך לכך שאתה קרוב לקן. להשאר לצפות על הקן לא עוזר - זו תיהיה טעות סופנית מבחינת הסיקסק לחזור לקינו כשהטורף עדיין בשטח ובכך להסגיר את מיקומו באופן סופי. ביצים אחרי 40 יום ללא הדגרה מתות, עכשיו השאלה איפה נופלת הטעות - בטוח לגבי ה40 יום? מה פשר צייץ מהביצה? בטוח שזה באותו מקום? באפרוחים אל תיגע וגם לא בביצים. אל תתקרב יותר לקן, פשוט לא. סיקסק לא ינטוש סתם כך את ביציו אבל גם לא יסכן את חייו למענן.

ariel bergman

New member
כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון

כנראה שלא הסברתי את עצמי נכון בפעם הראשונה שהלכתי בכלל לא ידעתי שיש שם ביצים וגם לא היו ליד הביצים סיקסקים ובדרך כלל אם רחוקים מהביצים הסיקסקים תוקפים אני ההיתי באמצע התהום והביצים נמצאות ממש כמה מטרים מהמערה זה מין תהום כזה שבכל צד יש מערה מלכותית שיש בה המון עטלפים ויש בצדדים של התהום גם מים בגובה ס''מ ומלא אצות אני בטוח ב100% שזה אותן ביצים הם היו בידיוק באותו המקום ועל אותו קן אני ההיתי בטוח שהם כבר מתו כי אין מי שדוגר עליהם וגם הרבה ליפני 40 יום אפרוח אמור לבקוע אז כבר הרמתי את אחת הביצים פתאום שמעתי משהו מצייץ ההיתי בטוח שזו איזו ציפור שהייתה לידי ותפאום אני שומע שזה בא מהביצה האפרוח צייץ כמה ציוצים והפסיק אחרי שהוא צייץ הנחתי מיד את הביצה והלכתי אז איך אפשר לבדוק אם מישהו דוגר שם בלי שהם יראו אותי? ואם האפרוחים יבקעו ולא יהיה להם הורים הם ישרדו?? יש שם גם עורבים שיכולים לטרוף אותם

bird123

New member
אריאל אין בעיה....

אתה יכול לבדוק אם מתבצעות התחלפויות דגירה מרחוק ביחוד בימים חמים שאז הם נוהגים להרטיב את נוצותיהם כדי לקרר את הקן. אפרוחי סיקסק אוכלים בעצמם ואם ההורים בסביבה אז הם יסתדרו מצויין. לגבי תקיפה סיקסק מאוד תוקפני כאשר מתקרבים לקן שלו ואם לא היתה שום תופעה כזו של סיקסק שמרים כנפיים ונותן סימני איום אז כנראה שהקינון הזה נכשל. אבל אם אתה אומר שאלו אותם ביצים 40 ימים זה אבוד גוזלים צריכים לבקוע לאחר 27 ימים מקסימום. הציוץ של האפרוח מהביצה שווה להשים עין, יכול להיות שזה קינון אחר ומוצלח.

למעלה