שלום,

שלום,

שמי גיא ואני בן 12. אני אולי חדש, אבל אני רוצה להבהיר כמה דברים....קודם כל, שלום לכולם
ורציתי להגיד, שנכון שיש הרבה מסורות פאגאניות. אבל הפאגניות האמיתית, זה מה שבתוכך.. יש מסורות שונות, זה נכון. אך מה שבלב הוא הכי הכי חשוב! כל המסורות הללו הן מסורות מיוחדות ומרתקות..אבל לדעתי הלב זה הכוח הכי חשוב, והוא נותן לאדם את מהותו. הפאגאניזם, אלו מגוון מסורות אשר בני אדם נחותים המציאו. אבל בדרך הלב, זוהי הדרך האמיתית. הישות האלוהית אשר נמצאת בתוכך. בתודה, גיא.

והמצאתי פתגם חדש!

אני לא יודע אם אני הראשון שאומר את זה, אבל זה חשוב לי להגיד את זה. "ואהבת לעצמך כמוך". חידוש של משפטו של רבי עקיבא.

פיציק

New member
וואו - איזו אמירה .... ../images/Emo12.gif

אני לא יודע אפילו איך להגיב לדבר שכזה, אבל אני בטוח שזה דורש תגובה. יהודי ??? ז"א, אני מבין שכולנו כאן פגאנים. אבל להגיד ככה בזלזוז "יהודי"? כאילו זה לא אומר כלום. או יותר נכון, כאילו זה אומר הרבה. מאיזו עמדה של עליונות אתה בא ואומר דבר שכזה?? חוץ מזה, שאם תקרא שוב את מה שהוא כתב תבין שהוא דווקא <b>לא</b> יהודי. או יותר נכון, והרבה יותר פוליטקלי-קורקט, לא מונותאיסט. וואו. אני פשוט בשוק .... בהחלט לא צפיתי לזה ....

L e s t a t

New member
תגובה

>>"אני לא יודע אפילו איך להגיב לדבר שכזה, אבל אני בטוח שזה דורש תגובה. יהודי ??? ז"א, אני מבין שכולנו כאן פגאנים. אבל להגיד ככה בזלזוז "יהודי"? כאילו זה לא אומר כלום. או יותר נכון, כאילו זה אומר הרבה. מאיזו עמדה של עליונות אתה בא ואומר דבר שכזה??"<< רציתי להבהיר משהו בקשר להתנשאויות... >>"חוץ מזה, שאם תקרא שוב את מה שהוא כתב תבין שהוא דווקא <b>לא</b> יהודי. או יותר נכון, והרבה יותר פוליטקלי-קורקט, לא מונותאיסט."<< לא נכון, הוא לא כתב את זה בשום מקום. תקרא שוב, הוא בסך הכל התחיל לברבר על זה שלפגנים יש הרבה מסורות ושהן "הומצאו" ע"י "אנשים נחותים". על איזו הודעה אתה מעדיף להגיב?

פיציק

New member
הטריק הזה שלך

של להעתיק את ההודעה שלי ולשים איזה משפט שלא אומר כלום, לא יעבוד עלי. הייתי קול שקט מספיק זמן בפורום הזה בשביל להכיר אותך ...
התנשאות? במה שאני כתבתי?? אף לא לרגע !! אולי לא הבהרתי את זה (כנראה בגלל שעוד לא שמתי את הודעת השלום אני..., אבל גם אני, כמוך, פגאני. ולמרות זאת נפגעתי אישית, בתור אדם שמאמין בחופש, מאמירת ה"יהודי" שלך. בנוגע לחלק השני, כנראה שעדין לא החכמת לקרוא בין השורות. אולי אם תגרד ממש חזק, תוכל למצוא שם רמז למונותאיסטיות. הדבר היחיד שאני הצלחתי למצוא זה הרעיון של "האלוהות נמצאת בתוכינו" שזהו רעיון שהכנסיה הנוצרית מאמצת לעצמה בשנים האחרורות - מה ששוב שולל את המילה "יהודי", אבל לא על זה הויכוח - וגם זה לא מספיק, כי יש עוד אמונות פגאניות רבות שטוענות שהישות האלוהית נמצאת בנו פנימה ולא על איזה כיסא גבוה באולימפוס. אני יודע שאתה משתייך לאסכולת "המשכילים ויודעי הדבר" של הפורום, וזה רק גרם לי לתהות שוב על מקור ההודעה שלך. ואני אעצור כאן.

L e s t a t

New member
תגובה כוללת

פיציק: >>"של להעתיק את ההודעה שלי ולשים איזה משפט שלא אומר כלום, לא יעבוד עלי. הייתי קול שקט מספיק זמן בפורום הזה בשביל להכיר אותך ... "<< מצויין, כרגע הוכחת את ההפך הגמור. >>"התנשאות? במה שאני כתבתי?? אף לא לרגע !!"<< כל הכבוד, אתה גם פרופסור להבנת הנקרא - התייחסתי לקינג. >>"אולי לא הבהרתי את זה (כנראה בגלל שעוד לא שמתי את הודעת השלום אני..., אבל גם אני, כמוך, פגאני. ולמרות זאת נפגעתי אישית, בתור אדם שמאמין בחופש, מאמירת ה"יהודי" שלך"<< א. אתה לא כמוני, אף פעם לא תהיה. ב. אמירת ה"יהודי" היא ציון עובדה קטנה. זה כמו שמישהו יקרא את ההודעה שלי ויאמר "מכשף". לצערי הרב, אני משתייך במידה מסויימת ל"עם היהודי", אז אין סיבה שאני אתחיל לרדת על המוצא שלי - נכון? >>"בנוגע לחלק השני, כנראה שעדין לא החכמת לקרוא בין השורות. אולי אם תגרד ממש חזק, תוכל למצוא שם רמז למונותאיסטיות. הדבר היחיד שאני הצלחתי למצוא זה הרעיון של "האלוהות נמצאת בתוכינו" שזהו רעיון שהכנסיה הנוצרית מאמצת לעצמה בשנים האחרורות - מה ששוב שולל את המילה "יהודי", אבל לא על זה הויכוח - וגם זה לא מספיק, כי יש עוד אמונות פגאניות רבות שטוענות שהישות האלוהית נמצאת בנו פנימה ולא על איזה כיסא גבוה באולימפוס."<< כל הכבוד, אתה גם יומרני בצורה מבחילה. רק השם של הבחורצ´יק ("מלך ישראל") מרמז על כך שיש לו נטיה למונותאיזם, אני שמח שאתה גם מתייחס לעובדה שרשמתי "עזוב רואים שזה יהודי" ולא "עזוב רואים שזה אחד שלא מונותאיסט בטירוף". הוא יהודי, אתה יהודי, אני יהודי - במוצא. יש לנו הוכחה לזה בתוך התחתונים (בנים). >>"אני יודע שאתה משתייך לאסכולת "המשכילים ויודעי הדבר" של הפורום, וזה רק גרם לי לתהות שוב על מקור ההודעה שלך. "<< כמו שאמרתי מקודם, כנראה שאתה אחד מאלה שצריכים לפרט להם כל מילה: רציתי להבהיר משהו בקשר להתנשאות. הוא כינה את האנשים "שהמציאו" את המסורות הפגאניות כ"נחותים", דבר שמאוד מתאים ליהודי ("עובדי אלילים שכמוכם! לנו יש את האל האחד והאמיתי!") ובכלל למונותאיסט. כל הכבוד לך על הימרנות. ועכשיו למלך ישראל: גם כיום יש אנשים "נחותים" שמאמינים באמת ובתמים בישויות ובאלים, נחש מה? כרגע נכנסת לפורום שלהם.

מצטער על אמירה זו,

פשוט התכוונתי לאנשים שחיו לפני אלפי שנים, אלו שהאמינו בישויות ובאלים.. סליחה

LuPiNe

New member
לפי איזה סטנדרטים בדיוק...

וביאזו זכות אתה שופט אנשים? אתה שופט אותם בגלל שהם חיו לפני אלפי שנים? או אולי כי הם האמינו בישויות ובאלים? אתה לא יכול לשפוט תרבות אחרת לפי הסטנדרטים של התרבות שלך! It´s just wrong!!! ואם באת לכאן כדי לקרוא לאנשים שמאמינים באלים נחותים, הגעת למקום הלא נכון!

L e s t a t

New member
או, אני שמח ששאלת ../images/Emo13.gif

מצד אחד אתה מדבר על זה שבן אדם צריך ללכת עם מה שהוא מרגיש ומה שמתאים לו, נכון? אבל מצד שני אתה מגנה את המסורות השונות ("הומצאו ע"י אנשים נחותים"), אתה שוכח שיש אנשים שמתחברים למסורות שונות? יש אנשים שמתאים להם להיות וויקאנים גרדנריים, יש אנשים שמתאים להם ללכת בשבילי הקלטים וכו´. הם הולכים לפי הלב שלהם בדיוק כמוך, זה שהלב שלהם אומר להם משהו שונה ממה שהלב שלך אומר לא הופך אותם ל"נחותים" ממך, זה שהרבה מסורות באות מזמנים כל כך עתיקים לא עושה אותם (את האנשים שמשתייכים למסורת העתיקה Xאו Y) ל"פרימיטיביים" או ל"טיפשים". זה גם בא מהלב, זה פשוט שונה, זה לא נחות ואני מבטיח לך שמי שיכול לבוא ו"להמציא" מסורת שתימשך כל כך הרבה זמן הוא לא "נחות".

המ המ...............

שאבא שלי היה בניו-יורק, הוא קנה לי מרוכל שחור עור מעין "טיקי גוד". ו..זה שן לבנה כזו, ובתוכה יש בליטה שחורה ופנים לבנות.

למעלה