שלום.

רגיעון1

New member
שלום.

הטיסה למונטריאול בעוד כשבוע. אני צריך לעשות ביטוח לשלושה חודשים הראשונים. מה הוא מכסה? האם ביטוח OHIP הוא רק לתושבי אונטריו? האם הביטוח לתרופות רגילות ורופא משפחה? אשמח להסבר קצר והמלצה על ביטוח למשפחה. תודה!

את צריכה להתקשר מייד לסוכן ביטוח

שעובד עם חברה שמספקת ביטוחים מהסוג הזה כיוון שיש תקופת אכשרה של 5 ימים. OHIP הוא של אונטריו, לקבק יש את ה RAMQ ותוכלי ללמוד עליו באתר שבקישור גם באונטריו, גם בקוויבק וגם ב BC הביטוח הממשלתי לא מכסה את 3 החודשים הראשונים של ביטוח רפואי. .הביטוח הממשלתי מכסה אשפוזים בדיקות וביקורי רופא, וכן כיסוי לתרופות יקרות במקרה של מחלה קשה. הוא לא מכסה שימוש שוטף בתרופות למחלות "רגילות" טיפולי שיניים ומשפיים. לרוב הקנדים יש ביטוח משלים ממקום העבודה שמכסה את הדברים האלה. בקישור השני יש אתר של סוכן ביטוח מטורונטו, שמספק ביטוחים ל 3 החודשים הראשונים, בשיחת טלפון ותשלום בכרטיס אשראי, את מבטיחה כיסוי מרגע הנחיתה. אני לא ממליץ על ביטוח ישראלי כיוון שבאת לקנדה לתקופה וגבייה מישראל לא תהיה פשוטה, בוודאי לא בביטוחי נוסעים.

רגיעון1

New member
ביטוח בריאות ממשלתי.

תודה על התשובה. אם אני מבין נכון, אז אין לי את הזכות ללכת לרופא משפחה בשלושה חודשים הראשונים? אם יש לי תרופות קבועות אז אני צריך לדאוג לאספקה מהארץ לשלושה חודשים? תודה!

שאל את סוכן הביטוח שנתתי לך בקישור,

אם הביטוח שלו לא מכסה, ובכל מקרה אם אתה יכול לקבל מלאי חינם זה עדיף. יותר מזה זכור, שגם אחרי ה 3 חודשים תרופות לא מכוסות על ידי הביטוח הממשלתי, אלא ע"י ביטוח וולנטרי למי שיש מעסיק שנותן. אלא אם כן אתה חולה כרוני והעלת יקרה מאד ואתה מקרה סעד.

רגיעון1

New member
רופא משפחה

יש לי ביטוח מהעבודה מתחילתה (ככה כתוב). אבל האם הוא בתוקף בשלושה חודשים הראשונים? את האמת, לא כל כך הבנתי את מערכת הבריאות הקנדית. תוכל לתת הסבר קצר? אני צורך תרופה קבועה (אני לא מקרה סעד), שבארץ היא עולה בערך 180 שקל בחודש. איך אני אמור להסתדר בלי רופא משפחה? איך תינוק שצריך לקבל חיסונים ממשיך לקבל אם בשלושה החודשים הראשונים אין זכות לרופא? סליחה על מבול השאלות

הביטוח של העבודה מכסה תרופות, שיניים ומשקפיים

ואני בטוח שזה בתוקף מהיום הראשון, ולהערכתי זה יכסה את הצורך בתרופה שלך בקש קישור לתנאי הפוליסה. בנוסף מרבית מקומות העבודה מכסים בביטוח דוגמת הביטוח שאני הצעתי ל 3 חודשים ראשונים בביטוח נוסף, וודא את זה עם איש משאבי האנוש במקום העבודה. הביטוח הממלכתי ייכנס לתוקף כ 90 יום ופחות אחרי הגעתך, הביטוח המשלים של העבודה תקף כל עוד אתה עובד שם. לגבי רופא: לאחר הגיעך אתה תחפש רופא משפחה שמקבל חולים חדשים. בתחילה הוא יחייב על ביקוריך את חברת הביטוח, ואחר כך את הביטוח הממשלתי. אם לא תמצא רופא משפחה קבוע תוכל תמיד לקבל שירות בקליניקות מסוג WALK INN בחלקן יש רופאים טובים ותוכל לדעת מתי עובד איזה רופא ולבוא במועד שבו עובד הרופא החביב עליך. תינוקות יקבלו את החיסון ב WALK IN והביטוח של העבודה ישלם את העלויות.

למעלה