שלום...

sugar girl1

New member
שלום...

היום הייתי אצל הפסיכאטרית שלי וסיפרתי לה הכל, לא הרגשתי הקלה אבל היא הציעה לי ולאמא שלי (זאת הייתה שיחה משותפת) שאני צריכה לקחת חופש מהבית (למי שזכור לו הסיפור עם הסבא שגר איתנו) ועליי לנסות הוסטל או משזה לא יהיה, מישהו או מישהי יכולים להסביר לי מה זה בדיוק? כי היא לא בדיוק הסבירה. ושאלה נוספת: היום הייתה לי שיחת נפש עם החבר לשעבר והוא אמר שאני צריכה להתמודד אבל דבר אחד הוא שכח איך לכל הרוחות מתמודדים עם זה... לדעתו אם אני אצליח לעשות את זה החיים שלי יהיו קלים יותר... נתנו לי גם כדורים נגד דכאונות אז אני מקווה סוף כל סוף לחייך ולהנות ממה שנותר בגיל ההתבגרות... תודה רבה על תמיכתכם סנדרה

סנדרה יקרה

הוסטלים הן מסגרות שדומות לפנימיה, שתוכלי אם תרצי לעבור לגור שם לזמן מה. אני מניחה שהפסיכיאטרית חשבה על יצירת מקום בטוח בשבילך, כי הבית אינו בטוח. שם נמצא האדם שפגע בך וההשפעה שלו נמשכת גם אם הוא כבר לא פוגע בך בהווה. הרעיון הכללי הוא פשוט לצאת מהבית. הפתרון יכול להיות הוסטל או כל אפשרות אחרת, שתתן לך מקום לגור בו וביטחון בסיסי. וכן, להתמודד זו המילה, אבל הדרכים לשם רבות. תרופות יכולות לעזור לך ולהקל את התסמינים של דיכאון, אם תהיה להן השפעה עליך. אבל לדיכאון שלך יש סיבות: מה שעברת נשמע בהחלט כמו סיבה כבדה וזה שאת עדיין גרה במערכת שמתעלמת מהכאב שלך - זו סיבה נוספת. להימצא בתוך סביבה שמתייחסת להתעללות שעברת בביטול, כאילו היה זה כלום, יכול מאוד להקשות בהתמודדות. ואולי בלית ברירה, את כל הכעס והרע את מפנה אל עצמך, כי אין אישור להפנות את זה אל מי שפגע בך. הוא נהנה מאותן הטבות ויחס שמהם נהנה בעבר. מלבד כדורים, מטפלים באנשים שעברו התעללות מינית על ידי טיפול נפשי מיוחד. זה משהו שעליך לדעת. קשה מאוד לצאת מזה לבד, ההשלכות ממשיכות לרדוף ולהשפיע על החיים. כשתהיי מוכנה לזה, אפשר יהיה לבדוק אפשרויות של טיפול. בכל מקרה, את כבר יכולה לספר לאמא שלך אם את רוצה שבאירגון אל"י אפשר לטפל בכם, כל המשפחה, כולל הסבא שפגע בך ולנסות לראות איך משפרים את איכות חייך כבר עכשיו, גם אם ייקח זמן עד שתעזבי את הבית. הטלפון של אירגון אל"י - 1-800-22-39-66

pandora

New member
לסנדרה וצוות מקום

אולי זה לא ענייני, אבל אני חשה צורך להגיב למה שסנדרה ספרה וכן לדברים של הצוות. כמה מלים על עצמי - גם אני שורדת גילוי עריות. ההתעללות התרחשה לפני שנים רבות, ואני בטיפול מאד מוצלח מזה מספר שנים. הידע שלי על הנושא, כולל על הצד הטיפולי, חוץ מהניסיון האישי שלי, מתבסס על קריאת ספרות מקצועית, בין היתר במסגרת עבודה אקדמית שכתבתי בנושא זה. בעיני זה מאד מקומם שסנדרה היא זו שמציעים לה לעזוב את הבית. למה סנדרה את זו שצריכה לעזוב? את לא עשית שום דבר רע. את זו שפגעו בך. וגם מאד קשה לך, כפי שאני מבינה. למה המשפחה שלך לא מתנערת מה"סבא" הזה? זה שאולי הוא אדם זקן זה בעיני לא סיבה לא להרחיק אותו מהבית. יש המון פתרונות. הוא עשה פשע נורא והוא צריך לשלם עליו. האם חשבת להתלונן במשטרה? וגם אם את לא מעוניינת או לא מסוגלת - וזו זכותך המלאה - אני חושבת שה"סבא" הזה שפגע בך הוא זה שצריך לעזוב את הבית והמשפחה שלך צריכה לתת לך גיבוי מלא. זה שאדם הוא זקן ואולי גם חולה לא אומר שהוא לא מסוכן לילדות ונערות. המציאות והסטטיסטיקה מראות שהפוגעים ממשיכים לנצל גם בגיל הזקנה. זה לא נפסק בגיל מסויים. לכן אין לדעתי שום הצדקה לרחם על הפושעים האלה גם כשהם זקנים ומנסים לגייס את גילם כי עורר רחמים. גם הנאצים מועמדים לדין על פשעיהם בגיל מבוגר, והסיבה היא שעל "פשעים נגד האנושות" אין התיישנות. ולדעתי גם על פשעים של גילוי עריות לא צריכה להיות התיישנות (כאן סטיתי קצת לעניין משפטי, אבל כדי להמחיש שהגיל לא מפחית מחומרת העבירה והאופן שגו צריך להתייחס לפשע). ועוד שתי הערות. לגבי ההצעה לפנות לטיפול משפחתי - אני אישית לא חושבת שיש לזה מקום במקרים של גילוי עריות (אני יודעת שזו גישה די "אופנתית", אני מכירה את הספרות בנושא). וזכותה של הנפגעת, וזכותך סנדרה לא להסכים לכך. הנפגעת לא חייבת להידבר או להיות בקשר טיפולי או אחר עם הפוגע. אין לדעתי שום הצדקה מוסרית או טיפולית להושיב את הנפגעת והפוגע באותו החדר, גם אם מדובר בהקשר טיפולי לכאורה. זה אולי טוב בשביל להרגיע את המצפון של "המשפחה" (והחברה) אבל לדעתי זה לא טוב לנפגעת. הנפגעת צריכה להיות במרכז וכולם צריכים לתמוך בה ובמסגרת זו להוקיע ולהקיא את הפוגע מתוכם. לגיבוי הזה יש כשלעצמו ערך טיפולי. אני גם לא מקבלת את הגישה שעומדת בבסיס ה"טיפול" המשפחתי - שהפגיעה קרתה בגלל "חולי משפחתי". ובכל מקרה, כמו שלא עושים גישור (להבדיל מעימות)בין אנס ונאנסת אין מקום לתפיסתי לעשות טיפול בהשתתפות המתעלל והנפגעת. ועוד דבר, הסטטיסטיקה מראה שסיכויי הצלחה בטיפול בפוגעים הם מאד נמוכים ואף קלושים, כך שהטיפול המשפחתי הוא במקרה הזה עלה תאנה בשל חוסר יעילותו. וההערה הנוספת - המעבר להוסטל נשמע לי כשלעצמו חוויה די קשה, בפרט כאשר את במצב נפשי לא כ"כ טוב. זה מוסיף עוד קושי על קושי שכבר קיים. ובנוסף, הוא הוסטל הוא לא תמיד בהכרח מקום בטוח עבור הנפגעות (וגם על כך, לצערי, יש סטטיסטיקות). מה שאני רוצה להגיד לך סנדרה, זה קודם כל שתרגישי יותר טוב ואני מאחלת לך שתקבלי טיפול טוב שיעזור לך להתמודד. ומאד חשוב לי להעביר לך את המסר שזכותך לומר שמה שמציעה הפסיכיאטרית או כל אדם אחר לא מתאים לך. אך לא חייבת לקבל כל פתרון שמציעים לך. היה לי מאד חשוב לומר לך את זה, כדי שתדעי שיש גם אופציות אחרות ושלא תקבלי כמובן מאליו את מה שמציעים לך. ואם לא מתאים לך לשבת בחדר אחד עם האדם שפגע בך, תדעי שזו זכותך המלאה וזכותך לעמוד על כך. זכותך לקבל טיפול פרטני, ללא ההורים והפוגע. אני מקווה שתקבלי את דברי אלה כבאים מתוך הזדהות ואכפתיות, ולא כהתערבות שאינה במקומה. איתך, פנדורה

sugar girl1

New member
קודם כל תודה....

אבל הסיבה שהציעו את ההוסטל היא בגלל שהסבא הוא זה שמשלם את המשכנתא, ולעבור דירה זאת לא בדיוק משהו שמתאפשר בגלל בעיה כספית, אני בת 17 והייתה לי מסגרת כלומר הייתי נמצאת בבית ספר אז יכלתי להיות במקום אין לי תוכניות לחופש ולהיות בבית זה רק ישגע אותי, וכפי שהבנתי את בוודאי מבינה אותי, חיפשתי עבודה רק אבל לצערי הרב אין, והאמת בהתחלה זה לא נראה לי כרעיון טוב כל כך ההוסטל הזה, אבל אני מרגישה שאני אתמוטט אם אני אשאר פה, אני לא רוצה להוציא אותו מהבית עם כל הכאב, למרות שהוא חולה, לא נשאר לו הרבה זמן, אני מקווה שתביני אותי, והיום אחרי שיחת נפש נוספת עם חברי לשעבר שנערכה מעט זמן הרגשתי שזהו הפתרון היחיד שאולי יעזור לי, אין לי חברים (חוץ ממנו אבל אני מרגישה שהוא מנסה לעזור לי רק בגלל רחמים) ודי קשה לי. אולי המצב הנפשי שלי לא מעורר חיוך אבל אני באמת רוצה לעבור כי כאן אין לי חברים, ואני מאוד בודדה... ושוב תודה על האכפתיות סנדרה

pandora

New member
לסנדרה

מקווה בשבילך שהיציאה מהבית אכן תעשה לך טוב, ושתקבלי גם את התמיכה הנפשית והחברתית המתאימה. החזיקי מעמד, פנדורה

שלום פנדורה

נכון שיש את הרצוי אבל יש גם את המצוי. וכפי שסנדרה הסבירה לך, מצב העניינים שם כמו שהוא וכשאת נערה, עדיין תלויה במשפחה, הבחירות אינן אותן בחירות כמו של אישה בוגרת. נכון שהמצב האידיאלי הוא כמו שתיארת, אך אנו מדברים עם סנדרה דרך הפורום זמן מה ואת האופציות שיש התאמנו למצבה המיוחד. וזו בדיוק הסכנה בעצות ושיפוט של דרכי ההתמודדות של אדם אחר - כי לא יודעים מה נסיבות חייו ומה אפשרי לו (ובעיקר מה לא אפשרי). קשה לחזור ולהיזכר איך זה להיות לפני הגיל בו היתה לך כבר שליטה על חייך, אבל זו הנקודה בה סנדרה נמצאת והיא הסבירה לך את המצב יפה. אני מקווה שכמי ששרדה את הדברים ועברה דרך ארוכה, תהיי מסוגלת לעודד אותה במקום שבו היא נמצאת.

pandora

New member
לצוות מקום

כמו שגם אמרתי לסנדרה, אני מאחלת לה רק טוב בכל דרך שתפנה (ראו הודעתי האחרונה אליה). וכפי שהדגשתי כבר בהודעתי הראשונה, דברי באו מתוך אכפתיות והזדהות ולחלוטין לא מתוך שיפוטיות או התנשאות. היה לי ברור ש"התפרצתי לדלת פתוחה" והתנצלתי על כך מראש. הבעתי את דעתי האישית ואת תחושותי, והיה לי חשוב להעביר את המסר שיש כל מיני אופציות טיפוליות ושיש לסנדרה כמו לכל נפגעת זכות לא לשבת עם הפוגע באותו חדר טיפולים. דווקא מתוך התגובה שלכם משתמעת שיפוטיות כלפי הדברים שלי... ואגב, לא התייחסתם לסוגייה העקרונית שהעליתי, של טיפול משפחתי בהשתתפות הנפגעת והפוגע, שכפי שהבנתי אתם ממליצים עליו. שיהיה לכם יום טוב, פנדורה

התייחסות

ראשית - הדברים שנאמרו לך היו ברמת תזכורת לאופי הכתיבה כאן בפורום, שמפורט בהודעת המנהל. יש חשיבות לכללים הללו, הם נקבעו מתוך ניסיון ולא כמשהו ש"הונחת" מגבוה. המטרה של הכללים היא לאפשר לאנשים לקבל תמיכה אחד מהשני, גם כאשר כל אחד נמצא במקום אחר בדרך, גם כאשר ההבנה של השני דורשת לעתים לקחת כמה צעדים אחורה, למקומות כואבים של אז. באשר לטיפול המשפחתי - אין בדברינו המלצה. אל"י מספקים טיפול מסובסד הן לנפגעים והן לתוקפים, לא באותו חדר ולא על ידי אותו מטפל. אולם כאשר אדם נאלץ לחיות בתוך המשפחה שבה חי המתעלל, חשוב שבני המשפחה (כולל אלו שעומדים מן הצד) יהיו במסגרת טיפולית. קרוב לוודאי שהם יטופלו בנפרד. אך כדי שיהיה פיקוח וניתן יהיה למנוע המשך פגיעה בה ובאחרות אולי, זו אופצייה שחשוב לתת עליה את הדעת. מקווה שתראי את הדברים כך ולא כביקורת עליך. בכל מקרה, לי היה חשוב להגיד את מה שאמרתי בכדי לשחרר את סנדרה ולאנשים אחרים שקוראים את הדברים והם עדיין לא במצב של אפשרות לעזוב את הבית המתעלל, מתחושת אשמה גם על כך שהם לא מצילים את עצמם. זה תהליך ואדם צריך לעבור אותו לא לבד, אלא בתמיכה מקצועית וחברתית, שנרכשת לאורך זמן.

sugar girl1

New member
לא הבנתי משהו...

איזה עוד אפשרות יש לי חוץ מההוסטל, כי לפי משהבנתי זה ייקח הרבה זמן, ואולי אתן יודעות כמה זמן זה ייקח, אני מתכוונת למעבר כי הפסיכיאטרית לא הסבירה לי שום דבר בנושא וזה קצת מלחיץ אותי... אני מעדיפה לעזוב את הבית, כי אני שונאת את הבית הזה אז אני אשמח אם תוכלו להסביר לי עוד או להפנות אותי למקורות מידע סנדרה

הסברים

בזמנו כתבת שהרווחה מעורבת בסיפור ושעבודת סוציאלית טיפלה בעניין שלך. האם את יכולה ליצור איתה קשר? בעקרון, היא אמורה לספק את הפתרונות האלה ולה יהיו התשובות. יש לך איך ליצור איתה קשר ולבקש ממנה לזרז את עניין הוצאתך מהבית?

למעלה