שלום =)

עטררר

New member
שלום =)

אני עטר,אני בת 17 בכיתה י''א,ויש לי שאלה- האם הסוד יכול להביא לך גם חברים.? לעזור לך לשפר את המצב החברתי שלך.? אני מאוד מעוניינת לשפר את המצב החברתי שלי, בגלל שלמרות שיש לי כמה חברים וחברות, כרגע אני סובלת מבדידות מסויימת שנפלה עליי, ואני בן אדם פסימי שנוטה לדיכאון, כרגע פשוט כל אחת מהחברות שלי הולכת לכיוון אחר, ואני די מרגישה שנותרתי לבדי, לא מצב נעים להיות בו. אני עדה לסוד כבר כחצי שנה ואין לי באמת שום מושג איך להתשמש בזה, ולכן הייתי חייבת לפנות לעזרה באינטרנט..=) חשוב לציין שכבר ניסיתי ללא הצלחה.. בכל אופן, למרות שאני בנאדם שלוקח דברים באופן קשה, אני מפתיעה את עצמי בכך שאת בדידות הזאת אני יחסית לוקחת באיזי ומנסה להתמודד איתה.. אבל בכל אופן אין דבר שהייתי מעוניינת בו יותר מכל מאשר לדעת איך להפעיל את הסוד על תחום זה של חיי... תודה רבה לכל מי שיענה...:)

naty3

New member
לכי לעמוד 3, יש שם הודעה של בוב הגדול

אמנם המקרה שלו שונה, אבל הרעיון הכללי הוא-דמייני מה את רוצה שיקרה, איך את רוצה שדברים ייראו, כמו שבוב כתב בהודעה שלו (והוא רק בכיתה ו'). את הדיכאון תשאירי מחוץ לדלת :) ממליצה לך לראות את הסרט "הסוד", רק דעי שצריך גם לפעול, לא מספיק רק לקוות ולהאמין. חשבי עם מי היית רוצה לבלות בהפסקות, דמייני את זה בזמן הווה ותפעלי בכיוון. בהצלחה!

GMjoy

New member
מספיק גם להאמין ולקוות../images/Emo13.gif

דברים קורים - גם בלי שנתערב בהם עם ה*פעולות* שלנו חח

ואם אשב בחוסר מעש, מה זה ישדר ליקום?

אתה צריך להיות מסונכרן עם המטרה שלך, גם במחשבה וגם בעשייה. אחרת, אתה משדר ליקום שני מסרים שסותרים זה את זה.

עטררר

New member
ואיך אפשר לפעול?

מה אפשר לעשות?....על אילו פעולות "קטנות" מדובר??

לפני שפועלים, צריך קודם להגדיר את הבעיה

את אומרת שדווקא יש לך חברים... ובכל זאת את מרגישה בדידות. למה? מה את מרגישה שחסר? נסי להגדיר, בדיוק, מה היית רוצה לשנות במצב הקיים. איזו מציאות היית רוצה לזמן לעצמך? זו שאלת המפתח.

GMjoy

New member
לא מסכים, גור...

אולי זה נכון לגבייך, אבל זה לא נכון לגביי. יש פתגם חכם שאומר: "התיאבון מגיע בזמן הארוחה". סינכרון מצויין עם היקום והמטרה, זה כשאני מרגיש טוב, ומאמין שהכל לטובתי בלבד! סוף שבוע מצויין !!!

וזה עובד בשבילך? תמיד?

תן לי לנחש: לפעמים הגישה שתיארת עובדת כמו קסם, עד כדי-כך שזה כמעט מפיל אותך מהכיסא מרוב תדהמה. ולפעמים... היא לא עובדת בכלל. האם אני צודק? כמובן שאתה צודק שהכל לטובתך. בדיוק בגלל זה, כשהדברים לא מסתדרים כמו שאתה רוצה, עליך לשאול את עצמך "למה?". איזה שיעור לחיים מסתתר פה? השיעור אמנם נועד לטובתנו, אבל כדי שה"טובה" הזאת תצא לפועל דרוש שיתוף הפעולה שלנו. ואם אנחנו סתם מסתובבים עם חיוך זחוח על הפנים ואומרים "זה הכל לטובתי אז הכל בסדר", אנחנו מפספסים את ההזדמנות ללמוד ולצמוח. בקיצור, בפעם הבאה שאתה מנסה לזמן לעצמך משהו וזה לא הולך, שאל את עצמך "למה". לא מתוך תסכול או כעס, חלילה, אלא מתוך סקרנות. ואולי, רק אולי, תגיע למסקנה שהנקודה שחוסמת אותך זו האמונה ש"עשייה" איננה חשובה.

GMjoy

New member
אז ניחשת לא נכון...

כל הדברים שהצלחתי להשיג בחיים עד היום, אני השגתי בזכות עצמי ובעבודה לא קלה. אף אחד לא דפק בדלתי והגיש לי "מגש הגשמות" למה שרציתי. אני גם לא הכרתי עקרונות מ"הסוד" וכל מה שאני למדתי עד עכשיו (בשנה!!) זו מתנה שבאה מלמעלה אליי. את כל מה שקיבלתי, קיבלתי בגלל שהאמנתי ועשיתי הכל מאהבה :) ולמרות שהיו רגעים מאוד קשים, שבירות פה ושם ודמעות אפילו, אני ידעתי תמיד - אני אצליח!!! והצלחתי! ואלוהים בא לקראתי תמיד, כי הייתי בסינכרון הכי גבוה איתו, והייתי קשוב לסימנים ורגשות בפנים. וכן - אני בחור שאוהב לחלום. אני חי בוולט דיסני של עצמי, וההכרה ב"סוד" העצימה את כל זה בצורה הכי מושלמת!!! וכל מה שאני יודע היום - גם את זה השגתי בצורה לא קלה. עבדתי המון על עצמי, וכמה כאב ונפילות עברתי בזמן הזה. ואם באת להגיד או לחשוב, שאני מציע פה הוקוס פוקוס, לשבת רגל על רגל ולהאמין שהכל יבוא, לא. מה שאני אומר, זה שאפשר להשיג דברים בזכות אמונה חזקה בהצלחה שלך. אם אתה בוחר דברים/מטרות מתוך אהבה אמיתית, אתה תמצא את הדרך לפעול - הדרך הזו תתקדם ותאיר לך את הזמן הנכון לצאת לפעולה. כמו שכבר כתבתי - דברים קורים - גם בלי ההתערבות שלנו והפעולות שלנו. כשיודעים לאמץ את הגישה הזו "הכל לטובה" אתה מחייך באמונה אוטומטית לחיים, ומקבל את ראיית ההסתכלות שלך בצורה נכונה :)

GMjoy

New member
ועוד משהו, גור והשאר-שמדברים על פעולות!!!

אני מביא לכם פה מאמר של רוברט אנתוני שקראתי לפני קרוב לשנה. הייתי ממש בתחילת הדרך שלי בלימוד עקרונות ה"סוד", ונתקלתי יום אחד במאמר הזה. כשקראתי אותו, כמעט בקול רם, אחרי כל מילה או משפט, הייתי אומר: "א-הא. נכון...כן! ..בדיוק!...יואוו..ידעתי את זה!". כל הזמן התפלאתי שעוד מלפני הקריאה בו, אני השתמשתי בתובנה הזו - ולכן קיבלתי כאלה הישגים בחיים. פעלתי, נכון. אבל לא עשיתי פעולות עד שלא היה סימן, דרך כלשהי לזה. לא חשבתי לעצמי לרגע לצאת לפעול אחרי שהייתי חושב על כל מיני דברים שאני רוצה להשיג. אז תקראו את המאמר, ותקחו ממנו מה שכל אחד מכם יכול. באהבה גיא

Ofra m

New member
אני לא רואה כאן סתירה,

אני רואה שגם גור וגם גאי מדברים על אותו הדבר, יש כמובן את הרצון ברגע שיש את הרצון אנו יכולים לדמיין איך זה מרגיש לנו כשנראה את עצמנו ממשים את אותו הרצון, כמובן אם אנו מרגישים מסופקים וטוב אז זה הכיוון ואנו בהחלט מתחילים לעשות למען הכיוון וזה נותן לנו שוב הרגשה טובה ואנו מתקדמים ליעד, זה לא אומר שאם לא נעשה זה לא יגיע זה יגיע רק אולי יותר מאוחר.....אתן כאן דוגמא, אני מאוד רוצה לעסוק בכל הקשור למודעות ואין לי חשק כלל לחזור למקום שאני עובדת כבר 20 שנה אז אני הצהרתי שאני רוצה לעבוד עם אנשים ובפני אנשים על העצמה ועל מודעות.....לא חשבתי לעשות כלום בינתיים הרגשתי שמחה שמתמלאת בתוכי מן ניצוץ בעיניים וידעתי שאם זו ההרגשה אז אני בכיוון, לאחר כחודש מצאתי את המקום בו אני רוצה ללמוד אחרי שחיפשתי לפני כן יותר משנתיים, ועופרה מנהלת הפורום שמכירה אותי יודעת כמה חיפשתי ולא מצאתי אך שהגדרתי בדיוק מה אני רוצה לעשות התחלתי להתקשר וממש הגעתי למישהי (טלפונית, אני לא מכירה אותה} והיא אמרה לי את המקום שבו אני כבר משתוקקת ללמוד,בנוסף בא לי רעיון לשים על לוח מודעות קבוצה שאני מנסה ליצור למודעות....לא יודעת מה ייצא מזה אבל זה משהו כמו "שלח לחמך על פני המים" זה מסקרן אותי מה הייקום ייתן לי כאן, אבל אני בהחלט עליתי על השביל שלי וזה משמח מאוד לדעת שאת בכיוון, אז יש פה שילוב של הדברים של הרצון עם ההרגשה והעשייה, זה כמו שאדם מאוד רוצה לזכות בפיס ואינו ממלא טופס אז זה לא מספיק לרצות.....מקווה שהובנתי, ותודה לכם.

גיא, סליחה, אבל איפה בדיוק חוסר ההסכמה ביננו?

אני אמרתי "אתה צריך להיות מסונכרן עם המטרה שלך, גם במחשבה וגם בעשייה. אחרת, אתה משדר ליקום שני מסרים שסותרים זה את זה" ואז אתה בא ואומר "לא נכון!"... ומיד אחרי זה מפליג בדיבורים על איך זה שאת כל הדברים בחיים שלך השגת בזכות עצמך ובעבודה לא פשוטה. אז אני לא מבין, איפה חוסר ההסכמה ביננו? הרי אני אמרתי במפורש שלדעתי צריך להיות "מסונכרן עם המטרה שלך גם בעשייה". לא אמרתי שצריך לעבוד כמו חמור, אלא שהמעשים שלך צריכים להיות *מסונכרנים* עם המטרה שלך. אז מה ההבדל, בעצם, בין מה שאני אמרתי למה שאתה אומר? לא ברור לי.

GMjoy

New member
חוסר ההסכמה נמצא בגישה עצמה:

"אם אתה לא פועל, אתה לא מקבל". "אם אתה לא נותן, אתה לא מקבל". ועוד רבים כאלה... גור, אתה באמת נמצא במקום הזה שאתה *פועל* למען המטרות כולן ? אתה גם מצליח בהם ? אז אם למישהו אין כלים לפעול כרגע, והוא חולם להצליח במשהו, לדעתך זה נקרא "לא מסונכרן ומשדר שני דברים שסותרים אחד את השני?". אז יקירי, אתה טועה בגישה הזו שלך. נכון - אני פעלתי למען דברים (בהתחלה), אבל כל הדברים וההזדמנויות באו אליי בשביל זה. זה לא שפעלתי במפורש כדי להשיג משהו חח ממש לא ! ! אני האמנתי בזה, ולא עשיתי מעבר לזה שום דבר. פשוט ההזדמנויות הגיעו עד אליי - דרך כל מיני אנשים וסיטואציות. כן, ואז זה זרם בצורה חופשית. העבודה היחידה, והמהנאה שביצעתי - קבעה את ההישגים בהמשך. אני מכיר אנשים שלא הגיעו למחצית ההישגים, שלמענם הן עשו כל מה שרק אפשר לעשות! ומה קרה?, האנשים שכמעט **ולא עשו דבר, השיגו אותם בסיבוב הזה. התקבלו לעבודות, הרוויחו כסף טוב, ביקרו במקומות בעולם וכו'... תקרא את המאמר - הוא באמת גאוני, ונכון. ** ולא עשו דבר - הכוונה לאנשים שלא פעלו עד שלא הגיעו הזדמנויות.

חבל שאתה מייחס לי דברים שלא אמרתי...

ואני לא מתכוון להמשיך ולבזבז את הזמן היקר שלי על דיון עם מישהו שפשוט לא מקשיב לדבריי.

הי

תגידי - האם את חברה טובה? זו לא שאלה לביקורת, זו שאלה לחשוב עליה. אין דבר שעוזר יותר לעשות חברים אמיתים מלהיות חבר אמיתי. אני מציע תרגיל כזה, תקחי דף ותעשי רשימה ותכתבי בה, אייך את מגדירה חברה טובה, אייך היית מצפה ממנה להתנהג ולהיות, ותנסי לראות אייך את מתנהגת ביחס לחברות האחרות, האם בהתאמה לרשימה הזאת או לא. אבל תשימי לב שאת לא "מעקמת" את הרשימה לצרכים שלך. למשל יש אנשים שחושבים שחבר צריך תמיד להקשיב לכל הצרות שלהם, ותמיד לתמוך בהם בכל בעיה. אבל זה לא מסוג הדברים שהם היו עושים במלואם עבור כל חבר אחר. בהצלחה

Ofra m

New member
היי עטר, אפשר להשתמש

בתורת הסוד על כל דבר בו את חפצה מאוד, תכתבי מה את רוצה למשל, אני רוצה להיות מוקפת בחברים טובים,תתחילי לדמיין את עצמך בחדר שלך עם חברים בבית הספר שלך כולם מקיפים אותך,תרגישי שזה קורה לך,תתחילי ממש להרגיש מה זה עושה לך,ממלא אותך ואת שמחה ואז זו כמו הזמנה מהייקום בנוסף הייתי ממליצה לך שכל יום לפני שאת ישנה תודי ליקום על החברים הטובים שמסביבך ועל הטוב שיש לך ולא מאוחר את תראי תוצאות.....

עטררר

New member
תודה :)

וכמה פעמים בערך צריך לעשות את זה עד שזה עובד? מה בעצם השיטה? זה מאד מעניין אותי וגם יש לי אמונה בזה אבל חבל שאין לי הבנה בזה..

GMjoy

New member
לאט לאט מפתחים הבנה../images/Emo13.gif

כמה פעמים? כמה שבא לך!!! את לא מחוייבת לזה בשום אופן...ואם ההרגשה מרגישה מחוייבות, אז תשני אותה למשהו אחר - נוח יותר בשבילך. תתחילי פשוט להרגיש טוב עם עצמך, ולשים לב איך את יכולה להרגיש כשאת מדמיינת סביבה של חברים ואותך יחד. איך ההרגשה? ו...אם בא לך לקבל השראה, יש הרבה סרטי נוער כאלה שמדברים על סביבה של חברים בין תלמידים או לא משנה - העיקר הכוונה למה שאת רוצה. תראי סרטים כאלה, תכנסי לחוויה של איך זה קורה בחיים שלך!! כשתהיי בהרגשה הנכונה לזה, את תרגישי משוחררת ונהנית מכל מה שקורה.

למעלה