שלום

sthead

New member
שלום

האם ריצה של 3 ק"מ 5-7 פעמים בשבוע יכולה לפגוע? תודה

oridoron77

New member
לפגוע?

לפגוע במה? ריצה הינה פעילות אירובית חיובית ומומלצת. יש כמובן תנאי והוא שאותם אנשים לא סובלים מעודף משקל בינוני ומעלה (משמע 7-10 ק"ג מעל לנורמה הבריאותית). למה? בגלל כוחות גדולים העוברים על מערכת השלד בעת הריצה אצל אנשים כאלה, ברמה שעלולה להעמיד אותם בסיכון לפציעה. אם ברמה הכללית אינך מרגישה איזשהן אלו כאבים במהלך הריצה או אחריה (עם דגש לאיזור קרסול, ברכיים, גו תחתון), ואת מצויידת בנעלי ריצה - אין סיבה בריאותית להימנע מהפעילות. אורי

oridoron77

New member
עוד טיפ קטן

חוץ מה"כלים" שקיבלת לדעת האם מומלץ לך לרוץ או לא, הייתי ממליץ לך לשנות את עצימויות הריצות. מה זאת אומרת? מידי פעם לגוון בריצה קלה, וכל כמה חודש וחצי חודשיים אפשר לתת שבוע מנוחה. זה מפליא כמה השינויים הקטנים האלה נותנים הבדל, ומונעים פציעות בהמשך. אורי

oridoron77

New member
**תוספת

לצערי לא שמתי לב שרשמת 5-7 פעמים (משום מה ראיתי את ה3 וקישרתי את זה למספר הפעמים). 5-7 פעמים לדעתי זה קצת יותר מידי, בייחוד אם הריצה היא מתוך תחביב, ואינה דורשת הישגיות כלשהי. אני הייתי ממליץ על תדירות של 3-4 פעמים, עם ההמלצות שהמלצתי. בכל אופן תמיד אפשר להוסיף אימונים בחדר הכושר ולהשיג דברים שקשה להשיג בריצה, אם יש אהבה לאימונים
אורי

למעלה