שלום

liat184

New member
אוקי

במה מאמינים?איפה מתפללים? מה אסור מותר לפי הדת?

1ysrat

New member
זה לינק על נוצרות

אניי מאוד ממליצה לך לקרא את הברית החדשה כדי שתוכלי להבין

שלום ליאת

ראשית כל, האמונה המשיחית, היא לא דת. זוהי אמונה, כן ישנה דת נוצרית שהתפתחה כשלוש מאות שנים אחרי חייו, מותו תקומתו לתחייה, ועלייתו למרום של ישוע המשיח. יסודה של האמונה המשיחית, היא בתנ"ך, שם כתובים מעל לארבע מאות מראי מקום המצביעים על המשיח שיבוא לגאול את האנושות מהחטא, מהפשע ומהמוות. אנחנו מאמינים שישוע הוא המשיח המובטח על פי הנבואות שמופיעות בתנ"ך, לדוגמא, כתוב בנביא מיכה בפרק ה': 1 - וְאַתָּה בֵּית-לֶחֶם אֶפְרָתָה צָעִיר לִהְיוֹת בְּאַלְפֵי יְהוּדָה מִמְּךָ לִי יֵצֵא לִהְיוֹת מוֹשֵׁל בְּיִשְׂרָאֵל וּמוֹצָאֹתָיו מִקֶּדֶם מִימֵי עוֹלָם׃ זוהי נבואה, על כך שהמשיח יוולד בבית לחם אפרתה, ישוע המשיח נולד בבית לחם אפרתה. או שהמשיח יפקח עיניי עוורים ואזני חרשים, ופסחים יהלכו ואילמים ידברו: אִמְרוּ לְנִמְהֲרֵי-לֵב חִזְקוּ אַל-תִּירָאוּ הִנֵּה אֱלֹהֵיכֶם נָקָם יָבוֹא גְּמוּל אֱלֹהִים הוּא יָבוֹא וְיֹשַׁעֲכֶם׃ אָז תִּפָּקַחְנָה עֵינֵי עִוְרִים וְאָזְנֵי חֵרְשִׁים תִּפָּתַחְנָה׃ אָז יְדַלֵּג כָּאַיָּל פִּסֵּחַ וְתָרֹן לְשׁוֹן אִלֵּם (ישעיה ל"ה: 4-6) ישוע עשה את כל הניסים הללו בכח רוח הקודש. האמונה במשיח היא לא אמונה באדם כלשהו, למרות שישוע היה אדם לכל דבר, אך היא אמונה באלוהים חיים. אנו מאמינים שאלוהים ירד למטה והפך להיות אחד כמונו בני האדם, בכדי להזדהות עמנו, ובכדי לשאת על עצמו את כל חטאינו, במותו המכפר. אנחנו בני האדם, כולנו בלי יוצא מן הכלל, חוטאים, כ-ו-ל-ם. ולכן כפי שכתוב בישעייה הנביא אנחנו מופרדים מאלוהים, כיוון שהחטא מפריד בינינו לבין אלוהים. ישוע המשיח בא בכדי לקחת על עצמו את חטאינו, לשחרר אותנו מהכוח של החטא שבחיינו ולתת לנו חיים חדשים, חיים שמלאים בשמחה ובאהבת אלוהים. ישוע מכפר על החטאים של כל האנושות בזכות דמו ומותו על הצלב, ומי שמקבל אותו, מקבל את ישועתו, הוא נושע, הוא נולד מחדש והוא בריאה חדשה, הוא שייך למלכות השמים. ישוע חי, הוא קם לתחייה, ועלה לאחר ארבעים ימים למרום לימינו של האב, המקום שממנו הוא ירד. אנחנו מתפללים בחדרינו כשאנחנו לבד עם האדון, וכשאנחנו מתאספים ביחד עם הקהילה אליה אנו הולכים פעם בשבוע לפעמים פעמיים ולפעמים שלוש, תלוי בקהילה. אם ישנם עוד שאלות, אני ושאר חברי הפורום נשמח לענות.

liat184

New member
כמה שאלות

קודם כל עכשיו שקראתי מה שהסברת יש בזה הרבה הגיון ומבלי לדעת שקיימת אמונה כזאת חשבתי ככה תמיד! איפה אני יכולה להשיג תברית החדשה? ואם אני רוצה להיות שייכת לנצרות הזו אני אמורה להתנצר? הרי אתם לובשים צלב נכון? אשמח לקבל פרטים ..

1ysrat

New member
בשמחה!!!!

אני מבינה מדבריך הית רוצה להתנצר אדם כדדי להיות נוצרי חייב עבור טבילה מי יכול לטבול אותך זה כהן דת לכן את צריכה להתשתיך אויזה קהלה הכהן דת יכן אותך לטבילה וזה לוקח זמן אצרף לך אתר של קהילה דוברת עברית בארץ יש קהילה גם בחיפה ות"א ב"ש וירושלים זה הגדול

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifבעיניי זה פחות חשוב ואולי מיותר להיות

בהגדרה של להתנצר, כי לא רק נוצרים מאמינים בישוע, וזה העיקר שתאמיני בישוע, ותקבלי אותו כמושיע לחייך, על כן יש יהודים שמאמינים בישוע ונשארים יהודים, ונקראים יהודים משיחיים, וגם נטבלים בקהילות השונות שיש כמעט בכל הארץ היום..או לפחות בחלק גדול ממנה. אני בטוחה שיהודים משיחיים אחרים שנמצאים ביננו יכולים לעזור לך בטיפים בעניין זה..ולהפנות לקהילות שקרובות למקום מגורייך. להתנצר זו בחירה אישית שלך, אך אינה נחוצה אם רצונך הוא רק לקבל את ישוע לחייך ולהאמין בו

כמה תשובות

כפי שנאמר על ידי My Shepherd, אין כל צורך להתנצר. האם אנחנו לובשים צלב? אני מעולם לא ענדתי צלב, ואני גם לא מרגיש בצורך לענוד צלב, האמת היא שרוב המאמינים שאני מכיר עונדים מגן דוד או מנורה או יונה, אם הם עונדים תליון כלשהו על צווארם. זה לא משנה, זה לא חשוב בכלל! הדבר לא קשור לאמונה ולא מעיד על מה שמתרחש באמת בליבו של האדם . לגביי השייכות לנצרות, נשאלת השאלה מהי נצרות? נצרות זה יכול להיות כל כך הרבה דברים, כי ישנם זרמים שונים בנצרות, יש דעות שונות על הנצרות, שרובן לא נכונות. למה הכוונה? אם הכוונה להיות חלק מגוף המשיח, להיות חלק מהקהילה שמאמינה בישוע המשיח, אז מה שעלייך לעשות הוא באמת קודם כל ומעל לכל דבר אחר, להאמין בישוע המשיח, לקבל אותו אל תוך ליבך כאדון וכמלך על חייך, לחזור בתשובה מחטאיך וללכת בדרכו הבריאה של האדון ישוע המשיח, כפי שהיא מתוארת בברית החדשה. האמונה במשיח, מקורה ביהדות, ולכן אני לא רואה שום סיבה שאדם יהודי שהוא מאמין במשיח, יהפך להיות לא יהודי, כשהמשיח שהוא מאמין בו יהודי, וכתבי הברית החדשה ברובם(למעט אולי שני חיבורים שחוברו ע"י אותו אדם) יהודים, ושכל הסיפור הזה הוא יהודי. חשוב להבין שהאמונה בישוע המשיח, שייכת לכל בני האדם, מכל אומה ועם, אך היא קודם מיועדת לנו לעם היהודי, כך הדבר כתוב בברית החדשה.

liat184

New member
תודה רבה:)

ועוד משהו קטן,מישהו יודע בחיפה איפה אפשר להשיג תברית החדשה?

בהודעה הקודמת שלי ישנו קישור

לקבלת הברית החדשה בחינם, אם את רוצה, תוכלי לשלוח לי במסר את הכתובת שלך, ואני אשלך אלייך את הספר.

My Shepherd

New member
../images/Emo23.gifאני יכולה להפנות אותך לקהילה בחיפה...

אם את רוצה
של יהודים משיחיים.. או של נוצרים.. מה שתעדיפי..וכמובן שתוכלי לקבל את הברית החדשה משם ידנית..

למעלה