שלום

Rechargeable

New member
שלום

אני חילונית שמתעניינת. יש לי כמה שאלות, באמת שאשמח אם תענו עליהן. האם אתם מרגישים שייכים באיזו שהיא צורה לחברה החרדית? מה הדרך בה הייתם רוצים חיות את חייכם, מה היא התמונה בראש שלכם לחיים מאושרים? ו... למה בעצם אתם לא יכולים להגשים אותה? ממה אתם מפחדים כל כך? (השאלות עשויות להראות טיפשיות, סליחה מראש)

תשובות

שייכות, בהחלט. אין אפשרות לעקור מעצמך את שנות הילדות, את המשפחה שחייה מושתתים על החרדיות וכו' הדרך בה אני רואה לנכון לחיות איך שאני מעוניין, בלי להסתיר את הלך המחשבה שלי על דברים כ"כ מהותיים בחיים. אושר, לא כ"כ קשור לדרך החיים ע"פ דעתי, אלא יותר לחיים עצמם ולאיך שאני חי אותם. והפחד אצלי לפחות, הוא א. אני עוסק בעבודה שלא אוכל להמשיך לעבוד בה לו אוריד את התחפושת. ב. להגר לחיים חדשים למרות שהם באותה מדינה, לא קל ואף מאוד מפחיד. בפרט כשאין דרך חזרה, לפחות לא לאותו מקום.

אין דרך חזרה?

כנראה אף פעם לא ראית את את פרצופו הציני של החרדי כשהוא רואה אדם שעזב את הדת וחזר אליה. ובפיו משפט המחץ: אמרתי לכם שהוא עוד יחזור.................../tapuzforum/images/Emo6.gif

סוג ב

New member
../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif../images/Emo2.gif

מה שנכון, נכון.. הם מתים שנחזור, רק בשביל להגיד "אמרתי לך/לכם/לנו/לאלוקים..."

סוג ב

New member
זה היה אמור להיות פרצופים של

הם מתים שנחזור

אבל לפי דעתי רוב מוחלט של אלה שיוצאים לא חוזרים כך שאין כאן מקום לשמחה שלהם,אז הם מצאו פה ושם מישהו או שנים שחזרו אז זו ההוכחה שבסוף חוזרים? הרי יש המון שמצוין להם ולא חוזרים?

אין דרך חזרה לאותו מקום

הכוונה שלי היא שלא מקום החוזר כמקום זה שלא עזב, תמיד יראו אותו כנחות..

גנדרן

New member
ננסה לענות

ננסה לענות לך למרות שאיני שייך למגזר המדובר(אני אמנם דתי אבל ממש לא חרדי וגם בעבר לא הייתי חרדי), אבל העניין מוכר לי מחברים..... 1. אין להם בעיה בהגשמה, רובם לא רוצים לעזוב את ה"משק" כמו בקיבוץ פעם. 2.הם רוצים גם וגם, גם להשאר בחברה בה גדלו(הורים אחים חברים משפחה וכ"ו, וגם לחיות חיים חילוניים. לשם השוואה הומוריסטית זה כמו גבר שחי עם פילגש לצד אשתו החוקית הוא לא רוצה לפתוח בהליכי גירושין מאישתו החוקית, אבל גם לא מוכן להפרד מחיי האהבה המתוקים בזרועות הפלגש(היה פה איזה אחד שתיאר את חייו כחרדי עם פלגש גויה) 3. ממה הם מפחדים? בעצם מהעובדה שיום אחד הם יצטרכו להחליט בין שני העולמות. כמו הדוגמא שנתתי ב-2 השאלות שלך ממש לא טיפשיות, ראויות ויפות

יוניבי

New member
צעירים חילונים מבוגרים חרדים

כשאתה צעיר סקרן וח.. ברור שלהיות חרדי זה לא הכיף הכי גדול, זה מגביל זה מלא באיסורים וזה בעיקר שאין לך חברות בנות. כשאתה מתבגר - כל אחד זה קורה לו בגיל אחר מ 22 עד 72 - אתה מתחיל להבין שלמתירנות יש מחיר בעוד שהוא בסופו של דבר לא נותן לך כלום, כי גם אם אתה רוצה להיות חילוני מצליח אתה משקיע את עצמך בלימודים ואין לך זמן לחברות ולשאר הנאות החיים, אלא א"כ יש לך אבא עשיר שאז גם כחרדי תסתדר יותר טוב בסופו של דבר, תכלעס אני לא חושב שיש איזה זקן בן שמונים שלא היה שמח שהיו לו עשרות נכדים שבאים לבקר מכבדים אותו ומבקשים ממנו עצה או סתם סיפור מעניין על הוריו וכד'

שלום לך!

מסתומרת האם אנחנו מרגישים שייכים לחברה החרדית? ברור שכן, אנחנו מחוברים אליהם בווריד אונליין.... אפילו ביום שישי בערב כשאני הולכת לסרט ורחוקה מאוד מלהיראות חרדית, בתוך תוכי אני עדיין מרגישה כזו.

למעלה