שלום

Artanis

New member
שלום

לאחרונה אני מרגישה מעט חלשה ולא מרוכזת. אני לא שיניתי דבר בדיאטה שלי אותה אני עושה כבר שנה. אני צמחונית, אוכלת 4 ארוחות ביום (כל שלוש שעות), דואגת שיהיו פירות וירקות טריים בכל יום בדיאטה (שהם המרכיב העיקרי שלי בעצם), פחמימות מורכבות, שומנים וחלבונים מסויה דגים וכו'. אני לוקחת גם תוספי מזון: ספירולינה, מולטי ויטמין לנשים, ברזל וסיליקה. הייתי עושה פעילות גופנית עד לפני חודש ופתאום אין לי כח לזה (שלא לדבר על כח רצון). יש לציין שאני לא גרה בארץ והחורף התחיל פה (טמפרטורות בעלות ספרה אחת)... ואולי זה גם המקום לשאול לגבי תזונה על עיקרון המזון החי (דהיינו לא מבשלים דבר, אוכלים הכל חי - ירקות פירות זרעים אגוזים קטניות וכו') באקלים קר כמו בקרקוב (פולין)...האם זה בסדר והגיוני לצרוך תזונה כזו באקלים קר? תודה מראש

d a p h n a

New member
החורף יכול להיות מקור לתחושת חוסר החשק והכח

לא כל כך בגלל הקור, אלא אם יש העדר שמש (השמש שוקעת מוקדם, זורחת מאוחר, יש עננות וכו'). אני בלונדון כרגע ואני מרגישה את ההשפעה של זה. יחד עם זאת, במידה ומדובר על עייפות/חולשה רציניות, ייתכן ורצוי לבדוק את זה. לגבי מזון מן החי, אני באופן אישי הייתי מתקשה לאכול רק מזון כזה במזג אוויר חורפי מאוד, מאחר ואני מוצאת שאוכל חם עוזר להתמודד עם הקור. אבל אני ממילא לא דוגלת בשיטה זו אז לא אוכל להמליץ לכאן או לכאן.

nataly210

New member
כמה שאלות

האם קיבלת הפנייה לתוספים שאת לוקחת ממטפל? אם לא, הייתי ממליצה לך לפנות לנטורופת או למטפל אצלכם שמבין בתחום בכדי לבדוק האם יש צורך בתוספים. נטילת תוספים ללא צורך לפעמיים יכולה לעשות פעילות הפוכה ולהחליש ואף להזיק. אשמח לעזור ולענות על שאלות אם יש. בכל מקרה ממליצה לך לגשת לייעוץ ואיבחון או לפחות לשים לב ולראות כמה זמן החולשה הזו, וכמה זמן היא תמשך.

דכאון חורף?

זה יכול להיות דכאון זמני. אני ממש ממליצה שדווקא תעשי ספורט, אחרי שתעשי פעם אחת תראי שאת מתחילה להתמלא באנרגיות חדשות

yair98Jolson

New member
אולי שתית משקאות לא חמים בלבד תעזור תשאלי...

את דפנה המנהלת של הפורום יש טוענים שזה עוזר לעיכול גם כן. יאיר ז'ולסון

אפשר לחיות בקור עם ארוחות צמחוניות חמות

חמות ועשירות. נכון שהחורף האירופי, על האור הדל שבו יש בו גורם מדכא. אם רק אפשר ללבוש בגדים חמים ולצאת מעט החוצה, זה ירענן אותך.

Artanis

New member
כן...אני משתדלת לאכול מרקים

יש לי גם CRAVE מטורף למתוק..אני לא אוכלת שוקולדים או ממתקים, אני אוכלת דבש תמרים ופירות יבשים....אבל הCRAVE הזה למתוק לא היה לפני זה.... רק שאלתי אם לדעתכם באקלים כזה עיקרון האוכל החי יכול להיות בסדר.....

למעלה