שלום

E t o i l e

New member
שלום

אני לא יודעת אם זה המקום לשאול את הדבר הבא בפורום הזה, אך האינטואיציה שלי כיוונה אותי לכך רציתי לשמוע מה דעתכם בנוגע למחלת ים ומחלת נסיעות... מה זה מביע מבחינה פילוסופית או פסיכולוגית, ואם יש לכם רעיונות מה יכול לעזור או להקל תודה רבה

הבחנה חשובה

יש מחלות שנקראות בפי העם "מחלות פסיכוסומטיות". כלומר, מדובר באוסף תסמינים שמתרחש בשל מועקה נפשית. ישנן תופעות פסיכוסומטיות שמתבטאות בכאבי בטן ובחילות, כאבי ראש, תכיפות במתן שתן, אפטות בחניכיים ועוד ועוד ועוד. מצד שני דווקא כשמדובר במחלת ים ייתכן שזה ליקוי במערכת שיווי המשקל (שנמצאת באזניים) והליקוי לגמרי פיזיולוגי. זה צריך להיבדק. את שואלת כיצד להקל? אם מדובר בסיפור פסיכוסומטי אזי אפשר לעשות מדיטציה, להירגע בדרך זו או אחרת, להיטטעץ באיש מקצוע מתחום בריאות הנפש (אם מדובר בסימני מחלה קשים). אם הסיפור פיזיולוגי כדאי להיוועץ ברופא אף-אוזן גרון (או מי שמתמחה במחלות המבוססות על פגיעה במערכת שיווי המשקל). בשני המקרים כדאי פשוט לקחת תרופות שמקלות על הסימפטומים: משככי כאבים, נוגדי חרדה, תרופות הרגעה וכו'. אני מאמין גדול בתעשיית הכימיה (להבדיל מהטרנד הירוק של זמננו). אגב, יש אטואל אחת שהיא מאוד מאוד מאוד קרובה ללבי ולמיטב ידיעתי היא מצויה כבר שנים אחדות מעבר לים. לו יצויר שאף היא תקרא את התשובה ותיסע בחזרה אלינו, למולדת!

בוקר טוב לך, E t o i l e

וברוכה הבאה למשכננו...
מחלת נסיעה (בים, באויר וביבשה) היא תוצאה של גורמים פיזיולוגיים, הקשורים במערכת שיווי המשקל. הטיפול בה הוא באמצעות תרופות שונות המונעות בחילה, אשר מנסיוני, מקלות מאד על הסימפטומים הלא נעימים שלה. רופא המשפחה שלך יוכל לתת לך מרשם, או, במידת הצורך, להפנותך לבירור מקיף יותר. יום נפלא, גילת

למעלה