שלום!

נועהה5

New member
שלום!

שלום מיכל! אם את זוכרת כבר הייתי פה בעבר בנוגע לריבים עם ההורים שלי... רציתי לשאול אותך שאלה קצת אישית אבל האמת אין לי מושג אם תוכלי לעזור לי בכך, אבל בכל זאת שווה לנסות.. יש לי חבר מחר יהיה לנו שבועיים ביחד וכנראה מחר תהיה הנשיקה הראשונה שלי וגם הנשיקה הראשונה שלו אני מאוד לחוצה וגם מפחדץ, מצד שני אני גם רוצה שזה יקרה את יכולה לעזור לי בנוגע לזה שאיך אני מעבירה את הלחץ הזה מהראש שלי? ואם זה עוזר אני עוד מעט יהיה בת 14... אשמח לתשובתך נועה :)

והעיקר לא להפחיד את עצמנו - שמעי סיפור...

נועה יקרה שלום רב שובך, זוכרת אותך היטב. איך לא? בזמנו רגשת אותי ביכולתך להחליט לעשות שינוי. בחרת לא לריב עם אמך,הפתעת אותה והתחיל תהליך מעניין של שינוי. הלא כן? מה נשמע בבית? ובקשר לשאלתך הפעם, ראשית מזל טוב לרגל החברות בת השבועיים. ברשותך אני בוחרת לספר לך סיפור שציטטתי מתוך "מקימי" –נועה ירון-דיין. (עמודים 299-300.) ..."אבל אני פוחדת, רועדות לי הברכיים..."... ..."דע,שהאדם צריך לעבור על גשר צר מאוד, והכלל והעיקר...נו ? מה הכלל והעיקר? נראה אם את יודעת". " לא לפחד כלל"... לא זה לא כתוב ככה, ...כתוב: " שלא יתפחד כלל. כלומר, שלא יפחיד את עצמו..." פרושו: שרוב הדברים שאנחנו מפחדים מהם בעולם הזה לא קיימים באמת, ורק אנחנו גורמים לעצמנו לפחד..." " אז מה את אומרת ,שאני סתם מפחידה את עצמי?" במקום לענות היא שואלת אם אני מכירה את הסיפור על המלך והאוצר. המלך והאוצר היה היה מלך אחד שהיה לו אוצר,והוא רצה להחביא אותו ככה שרק מי שראוי לקחת אותו, ייקח. הוא שם אותו במדבר ועשה סביבו חומות של אחיזת עיניים. ובאו המון גיבורים וניסו לעבור את החומות ולא הצליחו, ובאו אחרים וניסו לשבור אותן וגם הם לא הצליחו... עד שבא איזה בן-אדם פשוט אחד ואמר, אני יודע שכל החומות האלה הן רק אחיזת עיניים, ואם אני ארצה באמת, אז שום דבר לא יעצור אותי. ובאמת, הוא עצם את העיניים שלו והלך דרך החומות ולקח את האוצר והלך הביתה..." נועה מה את חושבת עכשיו ? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

נועהה5

New member
תודה..

עזרת לי מאוד! האמת שבסוף זה לא קרה היום.. אבל אני יודעת שזה יקרה בתקופה הזאת כי אנחנו מדברים על זה המון ופשוט כל פעם מפריע משהו חדש.. כמו לדוגמא היום אחי התאום.. אבל אני יודעת שמתי שיגיע הרג הנכון הוא יגיע.. ובנוגע לאמא שלי.. עדיין קיימים ריבים הלא מה גיל ההתבגרות? לכ כך.. אבל האמת שזה ריבים של שתי דקות ולאחר מכן הכל סבבה לדוגמא היו לנו ריבים על זה שהיא לא מסכימה לי חבר ועכשיו כן מותר לי.. אבל השאלה העיקרית שלי היא האם יש גיל לנשיקה הראשונה? האם אני צעירה מדי? יש כאלה שאומרים כן יש כאלה שלא.. הייתי רוצה לדעת מה דעתך בהקדם האפשרי! בתודה רבה נועה

נסי לחשוב על היום שאחרי...

שלום שלום נועה, יופי שחזרת. את צודקת - כל דבר מגיע בעיתו. להורים לנערים מתבגרים קצת קשה לעכל את העובדה שהתינוקות הפכו לילדים ואלה גדלו להיות נערים. את נשמעת לי נערה חושבת, שקולה, אחראית, שיודעת להבחין בין טוב לרע (עבורה), שיודעת להתחבר לעצמה ולבדוק מה מתאים לך ומה לא. בקשר לנשיקה ובכלל להתקרבות אנסה לסקור קריטריונים שיעזרו לך להחליט אם, עם מי? מתי?... חשוב שתהיה הכרות עמוקה ומערכת יחסים בוגרת שמושתתת על ערכים כמו: התחשבות, כבוד הדדי, אהבה והבנה. מערכת יחסים כזו מתבססת ומתעצמת לאורך זמן. חשוב שתרגישי שמתאים לך עכשיו, עם החבר הזה. נסי לחשוב על היום שאחרי. חשבי האם תרגישי בטוחה, נינוחה, שקטה, מרוצה ושלמה עם עצמך ? עינת גבע, מכון אדלר.

נועהה5

New member
חושבת...

האמת היא שאני מנסה לחשוב על כך ומבינה שאני מרגישה בנוח לידו והכל ואם וקורה שאנילא מרגישה בנוח לידו זה רק כאשר אני מפחדת לעשות טעות או משהו כזה.. מה שמססביר לי על המון! רציתי גם בנוסף להגיד לך המון תודה! זה נורא נחמד שכל פעם שיש לי בעיה כלשהי אני יכולה לבוא אלייך ולדבר איתך על זה... זה כמו הרגשה שמישהו עומד מאחוריי ועוזר לי ותומך בי (מקווה שזה לא מוגזם מדי או יותר מדי דרמטי מה שכתבתי.. חח) אני רשמתי לחבר שלי שאני מעדיפה שפשוט שיבוא הרגע אז הוא יזוא.. ושלא צריך לקבוע את זה מראש מתי שזה יהיה הזמן המתאים זה פשוט יקרה.. אבל אני מאוד אשמח לדעת בערך מתי הגיל המתאים לזה? אם זה בכלל קיים?! בתודה רבה מאוד מאוד ! נועה :)

קריטריונים לבחינה עצמית

נועה יקרה, אני שמחה להיות כאן בשבילך. אני מזמינה אותך לקרוא שוב את תשובתי הפעם תקראי בין השורות. הצגתי קריטריונים לבחינה עצמית ולתשובה אישית לשאלה מתי? מה שקובע אינו הגיל אלא מערכת יחסים ארוכה המבוססת על תחושת שוויון, כבוד הדדי, אהבה עמוקה וביטחון בקשר יציב. האם הקריטריונים האלה מגדירים את היחסים ביניכם? עינת גבע, מכון אדלר.

נועהה5

New member
עינת היקרה...

שלום רב! התשובה שלי היא שהאמת הקרטיונים האלה אכן מגדירים את מערכת היחסים בינינו.. תודה רבה לך על העזרה ואני אשמח מאוד לשוב לכאן! זה כיף לחשוב שאני יכולה לדבר עם מישהו מבלי לדאוג שיקרה משהו... בתודה מעומק לב נועה :*

למעלה