שלום

moran2010

New member
שלום

אני מורן ורציתי לבקש עזרה אני בת 17 וחצי ואני הבכורה בבית אחרי יש 4 אחים לא קטנים בבית שלנו תמיד יש צעקות ומריבות גם בין ההורים וגם בין האחים אני אישית השלמתי עם העובדה הזאת שככה מתנהל החיים שלי אבל יש לי רגעים שזה באמת מכאיב לי איך אפשר לפתור את זה? ניסיתי גם לדבר איתם אבל זה לא עוזר הבעיה העיקרית זאת אמא שלי שהיא גם גדלה בבית עם צעקות אז במחשבה שניה אולי זה מה שעושה אותה להתנהג איתנו ככה אני כל הזמן מנסה להסביר לה את זה אבל היא לא מקשיבה לי אשמח לדעת מה לעשות במצב הזה תודה.

הצעות אופרטיביות...מה דעתך?

שלום רב מורן וברוכה הבאה לפורום, הרצון שלך להיטיב עם חייך ועם חיי בני משפחתך מרגש מאוד. הבגרות, האכפתיות והנכונות שלך לחפש אפיקי תקשורת וניסיון לחשוב איך לייצר תהליכי שינוי בבית אינם מובנים מאליהם. האם יש לך עם מי לדבר/ את מי לשתף על המצב בבית, על מחשבותייך ותחושותייך. יועצת? חברה טובה? אחד הדברים שיכולים להקל עלייך הוא למצוא אוזן קשבת. חבר/ה עליהם את סומכת ואותם תוכלי לשתף. השיתוף הוא מקור כוח, הקלה ותמיכה שלא יסולאו בפז. זו תהיה הזדמנות שלך לשמוע שאת לא לבד. משפחות רבות מתקשרות ומתנהלות בדרך של מריבות וצעקות בלתי פוסקות. אין לך אפשרות שליטה על התגובות שלך אימך. מה שתוכלי לעת עתה זה להחליט על המחשבות, הגישה והיחס שלך למציאות בה את חיה. למשל, לראות את חצי הכוס המלאה. להדגיש את היתרונות. להתמקד ברגעים ששקט ונעים בבית. להשתתף בשיעורי יוגה/ספורט או מדיטציה. ללמוד דמיון מודרך שיאפשר לך לנדוד במחשבותייך למקום שתרצי להיות בו. לתכנן את העתיד בו תהיה אימא לילדייך ולהבטיח לעצמך לעשות מאמץ ליצור אווירה מזינה בבית. לקטוע את העברה הבידורית את השרשרת שעוברת מדור לדור. מתוך מודעות עצמית, אחריות ומחויבות לילדייך. תוכלי לבחור היום מה תיקחי איתך להמשך חייך ועל מה תוותרי למען רווחתך ורווחת בני המשפחה שלך. נדדתי רחוק. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

moran2009

New member
בקשר למה שכתבת

אני יקח את הדברים לתשומת ליבי ויבצע אותם אני בטוחה שאני יצליח תודה רבה שעזרת לי להבין כמה דברים שלא ידעתי קודם

גם אני מאמינה בהצלחה ולהשתמע

מורן שלום, אני שמחה ובטוחה שתוכלי ליישם אשמח לשמוע ממך עדכונים בהמשך שלך, עינת גבע, מכון אדלר.

למעלה