שלום

שלום

אם מורים לפסנתר או מורים למוסיקה בכלל נכנסים לכאן הייתי רוצה לדעת איזה רפרטואר אתם נותנים לתלמידים שלכם והאם דביסי נכלל ביניהם תודה גל

כן. פסנתר אני מלמד בינתיים רק מתחיל

ים בינתיים כך שדביסי לא בא בחשבון, אבל בחלילית יש לי תלמידה שמנגנת את סירינקס (במקור לחליל צד של אותה תקופה)

תודה עדי../images/Emo140.gif

אני באמת מודה לך על ההתעניינות. פשוט הרבה אנשים שמנגנים דביסי בארץ לא מנגנים אותו כמו שצריך(לא ממקום של השתחצנות) וגם המודעות של האנשים עבור פורה או דביסי היא יחסית נמוכה... אני מקווה שבעתיד אנשים ייתקדמו...נקווה בשביל עולם המוסיקה... תודה רבה גל נ.ב אני חושבת שדביסי הוא בין המלחינים שקשים לביצוע-בעיקר מבחינה מוסיקאלית

חמוד29תא

New member
שאלה: מה זאת "אותה תקופה"?

דביסי הלחין את סירינקס בתחילת המאה ה-20 (1913), כשהחליל היה בדיוק כמו היום - לא? והיצירה נכתבה לחליל צד - לא? אז מה הכוונה בהערה בסוגריים?

לא. חליל הצד של אז היה בנוי לעיתים

קרובות (חלקית) מעץ. והמנעד שלו היה טיפה יותר מצומצם.

H M G

New member
סלח לי אבל...

החליל של התקופה ההיא היה תמיד בנוי ממתכת. למעשה, המעבר למתכת היה כתוצאה מצורך בצליל חזק יותר, בעיקר לצורך סימפוניות. מבחינה "אבולוציונית" זה לא ייתכן שהחליל אז היה בנוי מעץ, כי אם הוא היה, לא היית שומע אות בגרוש ביצירות תזמורתיות. חליל העץ, שגרסתו הבארוקית נקראת "FLAUTO TREVERSO" היה קיים בערך עד לסוף התקופה הקלאסית, שאז, כפי שכתבתי למעלה, נדרש צליל רם יותר, אותו סיפק המעבר למתכת. כך שבראשית המאה ה-20 החליל היה בדיוק אותו דבר כמו החליל של ימינו.

זה לא נכון כל כך

בראשית המאה העשרים החליל אולי היה ממתכת אבל הוא לא היה משכולל בכלל במהלך השנים החלילים שודרגו והוסיפו להם תוספות וכל מיני דברים כאלה ...

allegro

New member
קצת סדר

קפצתם כאן מהפלוטו טרוורסו עד למאה ה-20 כששכחתם כמה שמות ושינויים חשובים בדרך... אז הנה: -הפלוטו טרוורסו היה בשימוש החל מהמאה ה-15. בתקופת הרנסנס הוסיפו לחליל את ה- "רגל", וכך הוגדל המנעד שלו. - בשנת 1826, קפיטאן גורדון עשה כמה שינויים במבנה הכללי של החליל. על שינויים אלו התבסס סשנת 1832 בוהם שהכניס שינויים כבירים בחליל. חלילים נבנים עד היום מכל חומר, כולל עץ. הפיקולו למשל בנוי פעמים רבות מעץ, או מעץ משולב עם מתכת.

אלגרו פשששש.....

איזה ידע ...יפה מאוד..... אין לי מה להגיד ........רק שאני מסכימה עם כל מה שאלגרו כתב צירפתי לכם גם תמונה של חליל מעץ

אני אוסיף ואומר שגם כלים אחרים

בתזמורת המשיכו להתפתח אפילו במאה ה20 לדוגמא:ההשתלטות ההדרגתית של מיתרי המתכת בסקצית המיתרים.

allegro

New member
האמת

היא שכלים משתנים ומתחדשים כל הזמן. אני אקח לדוגמה את כלי הנשיפה שבו יש כמה חברות מקצועיות ששולטות בשוק. כל הזמן רואים דברים חדשים. למשל הטרומבון עם הקוורט הוא המצאה חדשה יחסית, שלא לדבר על הקוורט הקוני. מתכות חדשות בשימוש, שסתומים חדשים, מכניקות חדשות, הכל. ואתם יודעים איפה זה מתחיל? אצל מתקני הכלים למיניהם. אנשים באים אליהם עם כל מיני שיגעונות, להכניס דברים חדשים בכלי וכאלה וככה מתפתחים כלים "חדשים".

למעלה