שלום

Othigs

New member
שלום

בחודשיים האחרונים אני מבצעת תהליך של שינוי בהרגלי הבריאות שלי (שלא ממש היו קיימים) יש לי עודף משקל ובחודשיים האחרוניים אני הולכת לדיאטנית קלינית ועושה 3 פעמים על ההליכון הביתי. אין לי כסף למאמן אישי וחדר כושר זה ממש לא בשבילי כרגע. אז רק רציתי לוודא שאני פועלת נכון (ולזכור את העובדה שזה בעצם פעם ראשונה מזה המון שנים שאני באמת זזה ועוד קצת קשה... ): 10 דקות של מתיחות ידיים ורגליים (תרגילים מאיזשהי קלטת אירובי) 20 כפיפות בטן חצי שעה על ההליכון במהירות של בין 5 ל 5.6 (רצוי שרוב החצי שעה תהיה על אותו המספר או כל 5 דקות לעלות עוד קצת?) ובסוף שוב קצת מתיחות לרגליים. אני מקווה שזה בכלל הפורום הנכון להתייעץ איתו, מצטערת אם לא. ותודה רבה!!!

johnniewalker20

New member
תשובה

קודם כל - ברכות על ההחלטה לבצע שינוי ! זהו הצעד הראשון בתהליך לא קצר. התחלה של פעילות גופנית , במיוחד לאחר שלא ביצעת אותה "מזה המון שנים" , יש לעשות בצורה נכונה ומבוקרת. בהתייחסות לשאלותיך: א.הליכה היא בהחלט התחלה סבירה. ב.סביר להניח שאת לא מבצעת מתיחות , אלא פעילות אירובית/אנאירובית כלשהי (הרי ציינת שמדובר בקלטת אירובי).מתיחות לכשעמן אינן משפיעות על מראה הגוף. ג.כפיפות בטן הן חלק זניח מתוכנית אימונים כוללת. ד.חסר לך הרבה מידע בנושא. כפי שהחלטת ללכת ולקבל יעוץ מקצועי אצל תזונאית , עליך לשקול לקבל יעוץ מקצועי בנושא אימוני הכושר. אינך זקוקה בהכרח לאימוני כושר אישיים לאורך זמן (אם כי זהו האידיאל) , אלא ליעוץ כללי ראשוני עם הנחיות ברורות להמשך. בהצלחה! יוני

Othigs

New member
תודה!

המתיחות הן בשביל שלא יתפסו לי השרירים מההליכה (כבר קרה בעבר): סיבובי ידיים, פיסוק רגליים כשהיד נוגעת ברגל הנגדית וכאלה... כן, אני יודעת שחסר לי המון ידע בנושא. מאמן אישי יסכים להיפגש רק בשביל פעם אחת? או אולי פעם בחודש אם הנחיות לשאר החודש? זה הגיוני? ושוב תודה!

למעלה