שלום,

roni93

New member
שלום,

מיזה כבר שבוע אני סובל משיעול. ביום ראשון הלכתי לרופאה היא אמרה שהכל בסדר עם הראות שלי ונתנה לי כדורים "קודיביס" עכשיו שמתי לשיפור קל בשיעול שלי בעקבות הכדורים. אבל קרה לי פעמיים שפתאום התחלתי להישתעל ופשוט התחלתי להיחנק, הרגשתי כאילו משהו תקוע לי בגרון וכל פעם שהשתעלתי התחזק לי הרפלקס הקאה, הרגשתי כאילו משהו לוחץ בגרון וכל פעם שלקחתי נשימה ואז כשניסיתי לנשוף האוויר יצא לאט יחד עם קול כזה מהגרון. עכשיו התחושה של החנק ירדה בהדרגתיות בעזרת מלא גרפסים שהתחלתי לעשות ועם כל גרעפס תחושת החנק ירדה. אבל כל פעם שהשתעלתי שוב פעם היא חזרה. רציתי לשאול אם זה תופעות לוואי מהכדורים? האם להפסיק לקחת אותם? או שנראה לי ששמתי לב שזה קרה כל פעם שלקחתי אותם בלי לאכול לפניי, אבל אני לא בטוח בזה.

שיעול ומחנק

שלום, מנגנון השיעול נועד לסילוק הפרשות וגופים זרים מדרכי הנשימה. השיעול כרוך בסגירה חזקה של מיתרי הקול כדי ליצר לחץ אויר שיפלוט את החומרים הנדרשים החוצה. סגירה כזו של מיתרי הקול יכולה לגרום לתחושת המחנק. השיעול יכול להיות חזק מספיק כדי לעורר רפלקס הקאה. בתשובה לשאלתך סביר להניח כי תחושות אלו אינן תופעות לואי של הכדור. בהצלחה ד"ר אופיר הנדזל

למעלה