שלום

sunny2009

New member
שלום

לפני כפחות מחודש התחלתי לעבוד כמטפלת בבית בו יש 3 חתולים. שניים מהם נלקחו מרחוב חודש לפני וחלו בפטריות. כל הבית נדבק בפטריות אך כאשר התחלתי לעבוד שם זה זה היה חודש אחרי שהם היו על אנטיביוטיקה. האמא הבטיחה לי שאין סיכוי להדבקה. לפני שבוע התנפח לי ברגל עיגול מסויים אבל הוא היה קטן וחשבתי שזה יעבור. עכשיו הוא גדול יותר, נראה בצדדים כאילו יש כתר אדום ובולט, בפנים צבע העור רגיל אבל יבש מאוד וזה נראה מגעיל ביותר. בדקתי באינטרנט והגעתי למסקנה שכנראה זה טוקסופלזמוזיס..הלכתי לרופא עור והוא נתן לי את המשחה "טבעדרם" ואמר לי לשים את זה פעמיים ביום למשך שבועיים. באינטרנט ראיתי שהטיפול הוא באנטיביוטיקה, אך הוא נתן לי משחה. בנוסף משבוע שעבר יש לי גם כאבים בבית החזה, בעצמות, אני מאוד עייפה ומותשת כבר שבועיים-שלושה. הוא אמר שהתסמינים האלה לא קשורים ושבזה יטפל רופא משפחה.. שאלתי היא האם באמת הסימנים האלה לא קשורים לזה? ואם כן, אז מה כדאי לקחת? תודה מראש.

חתולים

קשה לי להתרשם כיון שלא בדקתי אותך. זיהום ראשוני בטוקסופלסמוזיס הוא בד"כ ללא סמפטומים, לפעמים הופעת חום ובלוטות. בד"כ זו מחלה חולפת שלא מטפלים פרט למקרה שהזהום מופיע בהריון על מנת למנוע הדבקה או לטפל במחלה בעובר. במקרים מסויימים מופיע פריחה.

למעלה