שלום :)

ofir94se

New member
שלום :)

אני "גולשת סמויה" בפורום די הרבה זמן והגיע הזמן לבקש עזרה... עברתי קורס מדריכים בוינגיט- שם לימדו אותנו איך ללמד סלטה אבל לא לימדו אותנו איך לתקן.. אז כן.. מהידע שרכשתי שם אני מסוגלת גם לראות תרגיל לא נכון ולזהות את הבעיה וגם לתקן אותה אבל אני מנסה להסביר לילדה מסוימת שעושה סלטה לא נכון את הדרך הנכונה ואפילו התחלתי איתה מההתחלה את כל התהליך אבל היא חוזרת על אותה הטעות ולא מצליחה לשנות (היא מסתובבת דרך הקשתה וזורקת את הראש לאחור ככה שהיא לא מסוגלת להגיע לגובה והיא יכולה לעשות את התרגיל רק מגובה ולא בפס). מה אני יכולה לעשות? תודה מראש
 

Tammie

New member
ברוכה הבאה לחבורת הכותבות בפורום!

זו באמת טעות מאוד נפוצה ומאוד קריטית. מה שאני עושה זה שלושה דברים- בראשון זה לתת לילדה להחזיק משהו בין הסנטר לחזר (עדיף ספוג או כל דבר רך אחר...). היא צריכה להחזיק את הספוג ולא לתת לא לעוף וזה עוזר להבין את ההרגשה של להחזיק את הראש קדימה. הדבר השני הוא לתת לה לעשות ניתור הכנה לסלטה על מזרון גבוה- היא צריכה לקפוץ גבוה, להרים אגן ולהתגלגל אחורה על המזרון. אם המזרון מספיק גבוה כשהיא תנסה לעשות הקשתה היא תיתקע בו ולא תצליח לבצע את התרגיל. הדבר השלישי הוא תוך כדי שמירה בסלטה- אני פשוט שמה את היד על הגב העליון של הילדה ומתנגדת לה כשהיא מנסה להקשית אחורה. זה יותר קל לעשות כאשר שומרים בזוג, אז הרבה פעמים אני אבקש מאחת המתעמלות היותר בוגרות לעזור גם. אחרי מספיק פעמים שהיא לא תוכל להקשית את הגב כי לא תהייה לה ברירה היא תתרגל לתנועה הנכונה. יש בנות שקולטות את השינוי יותר מהר, ויש כאלו שיותר מאוחר, זה תלוי בילדה וגם בכמה הטעות מושרשת אצלה (כמה זמן היא מתאמנת על האלמנט עם הטעות). המון בהצלחה! תמשיכי לכתוב, ונשמח גם לשמוע על ההתקדמות של הילדה!
 
ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

שמחה שמצאת את הזמן כמתאים לבקש עזרה! לגבי שאלתך, אז באמת תמי נתנה לך תרגילים מעולים לתיקון הטעות. נסי אותם. אני רק רוצה לחדד את העיקרון בתיקון טעויות: הרעיון בתיקון טעות הוא לא רק להסביר למתעמלת במילים מה הטעות וכיצד לתקן אותה, אלא גם לספק תרגיל שיתקן את אותה הטעות. כאשר את מזהה טעות, את צריכה לחשוב על תחנה מסויימת, או תרגיל, שבביצוע שלו *לא ניתן* לבצע את אותה טעות שאת רוצה לתקן. משהו שמכריח את המתעמלת לבצע את התרגיל ללא אותה טעות. כך למשל בזריקת ראש אחורה בסלטה, את צריכה למצוא תרגיל שכאשר מבצעים אותו לא ניתן לזרוק את הראש- כמו למשל קפיצה למעלה לגלגול לאחור לערימת מזרנים. בגלל המזרנים אי אפשר לזרוק ראש אחורה, ואז הגוף של המתעמלת יבין מה הכוונה בסלטה עם ראש בפנים.
 

אמא לה3

New member
ברוכה הבאה!

אין לי הרבה מה להוסיף על מה שכתבו חברותי. את עדיין מאוד צעירה כמדריכה, אני מניחה שהשנים והניסיון יתרמו לך המון ואז תוכלי להבין איך ליישם את מה שלמדת בקורס הדרכה. לדעתי, עצם זה ש"למדת" בקורס איך לבצע סלטה, תוך שימת דגש על שלבי לימוד נכונים זה השלב הכי חשוב גם בתיקון טעויות. חווית "על בשרך" את שלבי הלימוד וברגע ששלב אחד "לא עובד" על המתעמלת, כתבת שאת מסוגלת לזהות וזה מעולה, מכאן להתחיל לתקן, אפשר תמיד לרדת שלב אחד אחורה ולחזק אותו וכמו שנועה/תמי אמרו, לקחת את החלק הבעייתי ולתת תרגילים לפתרון (אותם הן רשמו לך). המון הצלחה בהמשך דרכך, אנחנו כאן לעצה טובה תמיד!
 
למעלה