שלום,

שלום,

ברצוני לעשות עבודה על ד"ר האוס והפרעות נפשיות. ואני קצת בהתלבטות לגבי סוג ההפרעה. אשמח לעזרתכם.. אם תוכלו לומר ליאם לדעתכם יש לו הפרעה נפשית? במידה וכן איזה? מצורף קישור של מחלות והפרעות נפשיות בויקפדיה ובאיזה סיטואציה ניתן היה לראות את זה. תודה מראש, ורד.

אמ..

אם עקבת אחרי הסדרה היית רואה שיש לו תסביך אבא רציני ביותר מה שבטוח.. וזה מה שגרם לו להיות מי שהוא.. ולא מחלה או הפרעה.. ככה שאני לא יודעת אם הוא נחשב תחת אחד עם הפרעה..

גם אני חשבתי ככה בהתחלה.. אבל!

חשבתי שיש לו את כל החמישיה הראשונה
הפרעות אישיוּת נחשבות מצב ביניים בין פסיכוזה לבין נוירוזה, שמאופיין בנוקשות וחוסר יכולת להסתגל למציאות. בתור אחת שראתה את כל העונות.. כמה פעמים.. חחח להאוס אין הפרעת אישיות.. הוא בן אדם שהפך להיות כזה בגלל אבא נוקשה.. וגם הוא ידע כבר שהיה ילד שזה לא האבא הביולוגי שלו.. כמו שאמרתי מקודם.. תסביך אבא רציני.. חחחח

פנדורה5

New member
מסכימה, גם אני צפיתי בסידרה כמה פעמים

ראיתי את כל העונות עד עכשיו וניראה שזה בעיקר תיסמונת אבא, רואים שהוא שונא אותו כועס עליו לא מכבד אותו ועוד ככה שאני מסכימה עם חתולה מסטולה 111.

daniela21

New member
ברור שיש

אבל קשה להגדיר בעיה אחת ספציפית ואני חושבת שבהפקה חשבו על זה מראש - שלא לסווג את האוס תחת טייטל של הפרעת נפש ספציפית. מה שכן, אפשר להבחין בדברים הבאים: IQ גבוה מאד - אנשים עם רמת IQ מאד מאד גבוהה לא מוצא עניין בדברים רבים שמעניינים ומעסיקים אנשים עם אינטליגנציה ממוצעת. לעתים הגאונות באה על חשבון האינטליגנציה הרגשית. לכן הוא לא מבין מדוע צריך מחוות חברתיות ודברים נוספים וגם ההומור שלו מעיד על רמת האינטליגנציה הגבוהה שלו. מאידך, הרבה פעמים לאנשים עם IQ גבוה מידי יש מעין חוסר בגרות (מה שרואים לעתים אצל האוס) ומיעוט חברים, קשיים עם המין השני ובכלל קושי להיות מאושר בחיים, כי הרי, איך אומרים בלשון עדינה - "אין שכל אין דאגות". כשאתה יותר מידי מודע לדברים, אתה מבין שלצערנו, החיים לא קלים ואפילו לא בטוח יפים... * נטייה ל-OCD- קבעון בדברים מסוימים, אובססיות לגבי דברים מסוימים (קאדי, פתרון ה"פאזל", חיטוט מתמיד בחיים הפרטיים של אנשים). לא אוסיף על דברים שנכתבו בנושא "תסביך אב" וכו'. לגבי הפרעת אישיות - יש לו קצת מכל אחת, אז לא אאבחן אותו ככזה, כלומר - זו לא גולת הכותרת.

למעלה