שלום

היום לפני הצהריים

הייתי בבית כנסת היכל יהודה של הסלוניקאים ודיברתי עם הגבאי. מסתבר שהמקום מהווה מרכז דתי מסורתי ליהודי סלוניקי בארץ. הם משמרים את הנוסח ומקפידים על המורשת החזנית הספרדית של קהילת שלוניקא . דבר שהוא מצויין. הסליחות מתחילות שם בשעה חמש וחצי בבוקר, בנוסח שלוניקי -מומלץ סליחות, סליחות -קומו כבר יא פזגאדוס...

רותי ב.

New member
מתי זה מתחיל, הסליחות?

חודש לפני? אני זוכרת שאבא שלי היה הולך דרך שדות, ודרכים לא סלולות, וארוכות, לסליחות האלו ... כל השכם בבוקר, טיול שנתי לבית כנסת ההוא, ובחזרה, בלי תחבורה מסודרת ובלי כלום... ואף פעם לא מדלג, ואף פעם לא מבטל, לא חשוב מה.... וראש השנה בשבילו, היה היום הנורא מכל, ערב ראש השנה,
חונה, אולי את מכירה את הסיפור הנורא הזה, ערב ראש השנה, גם האזכרה לאמא, לנונה שלי.... והסיפור, והכאב ביחד עם ערב החג.... ואני רק מדמיינת את ההרגשות שלו, ואת המחשבות, ואת הכאב בסליחות האלו, בכל שנה, מאז.... ו-
נסחפתי נורא....

רותיק´ה אני לא מכירה את הסיפור

ולמה
? התיאור שלך את אביך ההולך ברגל ל"סליחות" מאוד מרגש..... אנחנו לא אמורים להיות פורום סטרילי רק של חיבוקים ונשיקות, יש עוד צדדים רבים ומגוונים בחיי היומיום....

Sarika

New member
בית כנסת היכל יהודה - איכזב אותי

הנני בת לילידי סלוניקי, הורי לא היו דתיים ולא ביקרו בבית הכנסת, אולם אנו נוהגים לערוך לאבי ז"ל אזכרה מידי שנה בבית הכנסת. לפני 8 שנים בקשתי לערוך לבני בר-מצווה בבית הכנסת (לפי בקשתה של אימי שתחיה) ולצערי נענתי בסירוב, בתואנה שהם עורכים בר-מצווה רק למתפללי בית הכנסת. אכזבתי היתה גדולה מאד.

כשדיברתי עם הגבאי

ראיתי שהוא מכין הזמנות לעלייה לתורה בבית הכנסת. ויש עכשיו הזמנות מאנשים שאינם מתפללי בית הכנסת. לידיעתכם

נכון

על גבעה, צמוד להסתדרות הכללית.ושכונת סומייל (שלא התפנתה עד היום) בעלת מבנה צדפה וויטראזים מדהימים.

למעלה