שלום

שלום

שלום,קוראים לי ענת ,אני בת 19 יש לי C.P. ואני מעוניינת להתנדב לצבא ולכן,אני מצטרפת לפורום.אני לא כל כך מעוניינת בשירות לאומי ורוצה ללכת לצבא,הציעו לי ש''ל אבל כל הזמן אני מתעקשת כולם אומרים שש"ל וצבא זה אותו דבר ולפעמים ההתלבטות חוזרת. יש עוד אנשים פה עם סיפור דומה? ממש נותן לי כוח שמצאתי פורום עם חבר'ה כמוני ושאני יודעת שאני לא לבד.

hillator

New member
היי

דבר ראשון ברוכה הבאה לפורום דבר שני אני לא כל כך מכירה את המחלה חיפשתי קצת בגוגל אבל בגדול כל מי שכאן סובל בבעיה רפואית כזאת או אחרת אז תרגישי בנוח. בגדול מה עשית עד היום בהליך ההתנדבות? בברכה

היי

שיתוק מוחין אומר שהתא שאחראי במוח על הליכה לא מעביר הוראות כמו שצריך .לכן,אני הולכת בעזרת הליכון. עד היום,עשיתי את הבדיקות שאמרו לי והתיק עבר לתא מתנדבים.זה בשלב של לחכות עד שיודיעו לי על ועדה רפואית או משהו אבל אני מפחדת לנדנד יותר מדי.אמי הציעה לי לחכות עד אחרי החגים,ובינתיים אני מתחילה קורס.

hillator

New member
ככה

באמת רצוי שתחכי עד אחרי סוכות ושווה לדגום אותם אחת לכמה זמן. בגדול בסוכות כל צה"ל בהדממה אז תנסי ב23.10 לפנות אליהם ולראות איפה זה עומד. איזה קורס את מתחילה?

לא קשור לצבא..

ליצנות רפואית..שמעתי שזה נותן כלים לחיים.קראתי באינטרנט על ליצנות רפואית והכוח של ההומור לרפא מדהים.אני כבר מחכה לזה.

hillator

New member
רעיון טוב

אין את זה בצבא אבל מה לגבי כל התפקידים שקשורים המשקית חינוך וחוויה?

הקורס

את הקורס אני עושה ב"שמחת הלב" שזה איגוד לליצנים רפואיים.הקורס הוא 4 חודשים ככה שעד הסיום שלו אני מקווה להתגייס או שיקרה משהו.יותר חשבתי על כיון של אליקטרוניקה,אלחוטנית וכו'..

hillator

New member
אז ככה

דבר ראשון תהני מהקורס דבר שני ברגע שתקבלי אישור סופי להתנדבות יזמינו אותך לרעיון בוא תוכלי לבקש תפקידים בהתאם לנתונים שלך והמגבלות הרפואיות. בברכה

DreamOn1245

New member
יש

לפני כמה חודשים הייתי בטוח שאני עושה שירות לאומי, אפילו מצאתי מקום והכל, כמה ימים לפני תחילת השירות החלטתי שמה שאני באמת רוצה לעשות זה צבא והתחלתי בתהליך ההתנדבות. מה שאני יכול לייעץ לך זה שאם כבר את מחליטה על שירות לאומי, לא דרך ש"ל.

מה זאת אומרת.?..וגם..

אני גם מתייאשת הרבה פעמים,אתמול אחרי התעקשות ארוכה על צבא,הבנתי באמת שצריך ללכת על בטוח,אז נכנסתי לאתר "שלומית" ואם אני אצטרך,אני אדע שהם שם,זה עד גיל 24 אז זה עדיין פתוח לי

DreamOn1245

New member
כי

שמעתי מהרבה מקומות ששירות דרך ש"ל פשוט נורא, לכי על שלומית, הכי טוב והכי בטוח.. ותראי את יכולה להתחיל גם את תהליך ההתנדבות בצבא וגם בשירות לאומי במקביל בשביל לא לאבד זמן אם אחד מהם לא יתאים לך, גם בשירות לאומי חוץ מזה זה צורך קצת זמן, עד שתמצאי מקום מתאים לשרת בו והכל..

כל הזמן

כל הזמן עולה לי השאלה עם עדיף אולי שירות לאומי או התנדבות,כי אני שומעת דברים על זה ודברים על זה. אני אישית עכשיו בכיתה יב ככה שיש לי עוד שנה בכל מקרה עד שמשהו מהם יקרה ואני עוברת את שני התהליכים שירות לאומי והתנדבות.אני הרבה יותר עם חשק להתנדבות אבל כל הזמן מפחיד אותי שלא יהיה לי תפקיד טוב אז אני בודקת את שני הדברים עד שאני אדע בדיוק וככה לא לבזבז זמן

hillator

New member
לא יצא לי לעשות שירות לאומי

אבל צריך להבין שנגיד תלך לעשות שירות בבית חולים מה אתם חושבים כבר תעשו שם פרט לעבודות פקידות?

ברור שיש תפקידים לא משמעותיים

אבל בכל מקום יש תפקידים כאלה ותפקידים משמעותיים. אפשר לעשות דברים מעולים ולא מעולים גם בשירות לאומי וגם בצבא. לכן אני בודקת את שניהם לראות איפה יהיה לי תפקיד יותר מועיל

שלום גברת רקדנית

גם לי יש CP :) וגם לי הייתה התלבטות בין צבא לשירות לאומי.. (בין היתר גם כי למדתי בבצפר דתי..) אבל בעיקרון הפחד היה מהקושי של המסגרת.. שירות לאומי בעיני, זה הפשטות של הדברים... את קמה בבוקר, הולכת להתנדבות שלך, חוזרת בערב, אוכלת הולכת לישון.. קמה, וחוזר חלילה.. צבא זה לא. אני חושבת שזאת באמת חוויה חווייתית של פעם בחיים, ואני אומרת את זה מנקודה מבט של מישהי פחדנית ממש שקשה לה עם מסגרות נוקשות, ובכל זאת בא לי.. מה שגם בתור מתנדבת, החיים הרבה יותר קלים.. מבחינת גימלים, בחירת תפקיד, בחירת יציאות הביתה.. לכן, מצד אחד זה צבא, בעיקר בקטע החיצוני של המדים וכיו"ב, ומצד שני זה קצת כמו שירות לאומי כי כל השירות שלך כל יותר... (מה שגם הטירונות 5 ימים ובלי מאמצים בכלל..) מקווה שעזרתי :)

אגב 2,

קראתי את מה שכתבת.. אני ורצה לציין שהCP שלי שונה לחלוטין.. פשוט CP זה שם כולל למלא מלא דברים שנכללים תחת שיתוק מוחין.. אני הולכת לבד, מתניידת לבד והכל לבד לבד.. אני דיי רגילה, פשוט צהל בררן.. מקווה שזה נותן לך פרספקטיבה מתאימה יותר למה שאמרתי..

היי

גם בצבא,המתדבים חוזרים הביתה כל יום{בדר"כ זה בסיס פתוח לפי מה שידוע לי} מה שמסקרן קצת זה שאני צריכה בסיס נגיש ואני לא יודעת איזה תפקידים היו שם.פגשתי את העוזרת שלי מכתה א ,סיפרתי לה שאני רוצה להתנדב והיא אמרה שיש לי המון מה לתת לצבא.וזה נכון.אני מקווה שאצליח להראות את זה. בהצלחה בגיוס!!

למעלה